المانیتور مدعی شد؛

تشکیل مرکزی در کاخ سفید برای بررسی براندازی در ایران

یک پایگاه خبری-تحلیلی مدعی شد در کاخ سفید «یک مرکز قدرت» با مأموریت بررسی امکان براندازی حکومت ایران تشکیل شده است.
کد خبر: ۲۵۱۰۴۷
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۱ - 04August 2017
تشکیل مرکزی در کاخ سفید برای بررسی براندازی در ایرانبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، یک پایگاه خبری-تحلیلی مدعی شده «استفان بانون» استراتژیست ارشد کاخ سفید «یک مرکز قدرت» با مأموریت بررسی امکان براندازی حکومت ایران تشکیل داده که البته دستاوردی نداشته است.

وبگاه «المانیتور» نوشته طرح طرفداران براندازی حکومت ایران به دلیل اقدام‌های اخیر «هربرت ریموند مک‌مستر»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در اخراج مخالفان توافق هسته‌ای ایران بی‌حاصل مانده است.

«مک‌مستر» جزو مقام‌هایی در صف‌بندی‌های کاخ سفید است که از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ حمایت می‌کنند و تلاش دارند «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا را نیز به پایبند ماندن به آن متقاعد کنند. در جبهه مقابل او «استفان بانون» و «جیرد کوشنر»، داماد ترامپ قرار دارند.

«مک‌مستر» اخیراً «ایزرا کوهن-واتنیک»، مدیر بخش اطلاعاتی شورای امنیت ملی آمریکا که قبلاً طرحی برای درگیری نظامی با نیروهای تحت حمایت ایران در سوریه ارائه کرده بود را از سمتش برکنار کرد.

«درک هلوی»، مدیر بخش خاورمیانه در شورای امنیت ملی آمریکا و «ریچ هیگینز»، مدیر برنامه‌ریزی‌های راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا دیگر نفراتی هستند که از سمت‌هایشان کنار گذاشته شده‌اند.

 برخی رسانه‌های آمریکا از جمله «واشنگتن‌فری‌بیکن» و «المانیتور» مدعی هستند عزل این نفرات بخشی از برنامه گسترده‌تر «مک‌مستر» برای پاکسازی کاخ سفید از مخالفان «برجام» است.

«المانیتور» روز پنجشنبه نوشته انتصاب «جان کلی» به عنوان رئیس جدید ستاد کارکنان کاخ سفید اختیارات «مک‌مستر» را برای اخراج این نفرات و به صحنه آوردن نفراتی برای انسجام‌بخشی و منظم کردن فرایند تصمیم‌گیری در عرصه سیاست خارجی، افزایش داده است.

با آنکه «مک‌مستر» رسماً «بانون» را از کمیته مدیران شورای امنیت ملی آمریکا کنار گذاشته گزارش‌های اخیر و برخی منابع می‌گویند «بانون» اقدام به راه‌اندازی نوعی «مرکز قدرت موازی» کرده است.

المانیتور نوشته این مرکز با جذب کارشناسانی حاشیه‌ای که از براندازی نظام ایران حمایت می‌کنند، به بررسی روش‌های بی‌ثبات کردن این کشور پرداخته است.

یک تحلیلگر مسائل نظامی که مدعی است برخی از منابع نزدیک به او در جلسات مباحثات این گروه شرکت کرده‌اند در گفت‌وگو با المانیتور گفته نظر «ترامپ» درباره اجتناب از ایجاد جنگی دیگر در خاورمیانه پیشبرد برنامه‌های آنها را با مشکل مواجه کرده است.

این منبع، در توصیف آنچه نزدیکانش درباره مباحثات با «بانون» می‌گویند، گفت: «چالش پیش رو این است که دولت، می‌خواهد کلک کره شمالی و آمریکا را همان سال اول بکند و با سرمایه امنیت ملی سال ۲۰۱۸ را آغاز کند.»

وی گفت: «تا اینجای کار، هیچ‌کس در دولت ترامپ نمی‌تواند او را به سمت آغاز جنگ سوق دهد، چون او نمی‌خواهد خودش هم مخمصه‌ای مثل عراق داشته باشد.»

منبع مورد استناد المانیتور تصریح کرد: «درباره ایران، دارند تغییر حکومت را بررسی می‌کنند ولی دستاوردی نداشته‌اند؛ نه برنامه خوبی دارند و نه انجام حملات نظامی براندازانه امکان‌پذیر است.»

وی مدعی شده تغییر نظام ایران، از لحاظ تئوریک، تنها از طریق رکود اقتصادی و شورش‌های ملی-قومی در مناطقی مانند بلوچستان امکان‌پذیر است.

برخی منابع آگاه به «المانیتور» گفته‌اند گروه‌هایی در وزارت خارجه، پنتاگون و شورای امنیت ملی آمریکا که طرفدار رویکرد پراگماتیک‌تر در سیاست‌گذاری هستند، احساس می‌کنند به تدریج ممکن است در مباحثات مربوط به تصمیم‌گیری‌ها، دست بالاتر را به دست بیاورند.

یک مقام ارشد آمریکایی به المانیتور گفت: «مک‌مستر صورت برخی از مسائل را پاک کرده، اما ترامپ هنوز ترامپ است. او هنوز هم به حرف‌های بانون و کوشنر و نزدیکانش گوش می‌کند.»
 
منبع: فارس
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار