با شهدای جهاد دانشگاهی؛
شهیدی که منشا تحول در جهاد دانشگاهی شد
شهید علیاکبر همتی دانشجوی علوم سیاسی جهاد دانشگاهی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به نحوی شایسته نقش خویش را ایفا کرد و در شاخه علوم سیاسی، هدایت نیروهای این رشته را بر دوش گرفت و گامهای بلندی در این زمینه برداشت.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، شهید علیاکبر همتی مسئول شاخه علوم سیاسی گروه علوم انسانی و اجتماعی جهاد دانشگاهی بود.
زادگاهش دامان کویر سبزوار، در خلوتگاه «داورزن» بود. آنجا که چشمانداز روستای گرمابخش «مزینان» آن را خیره میکرد، جایی که بیش از هر جا با عطر روح بخش تعالیم شریعتی و فرزند برومندش معطر شده بود و ظهور سبز نسل فردا را فریاد میزد.
خانواده کشاورز همتی، از سرچشمه زلال مناعت طبع، خداپرستی، علم دوستی، معرفت و نان از عمل خویش خوردن سیراب شده بود. هم کشاورز بودند هم اهل علم و تفقه.
علیاکبر در جوانی فراگیری درس جدید و قدیم را همزمان آغاز کرد و با استعداد قابل توجه خویش در هر 2 زمینه به پیشرفتهای مهمی دست یافت اما آنچه او را از دیگر کسان متمایز میساخت هوش سرشار سیاسی و تعهد بارز دینی و اجتماعی و مقاومت سرسختانه وی در برابر دسیسههای پیچیده و جاذبههای متلون رژیم ستمشاهی بود.
در همان ابتدا به جرگه عاشقان امام خمینی (ره) پیوست به همین دلیل زمانی که دانشجوی علوم سیاسی شد در دانشکدهای که تحت سیطره ماموران رژیم کودتایی وابسته به آمریکا اداره میشد، عموما برای هرگونه مقابله و مبارزه خویشتن را یکه و تنها میدید، اما هیچگاه دلسرد و مأیوس نشد و دست از مبارزه برنمیداشت. وجود او گرمابخش نیروهای انقلابی و مسلمان و اندیشهاش راهبر مبارزان بود.
این کلام زیبا از اوست که میگفت: «بسیار دلم میخواست که دانشکده ما همانند سایر دانشکدههای کشور کانون نیروهای انقلابی و ضد نظام ستمشاهی به حساب آید و چند بار که از این حیث احساس ضعف میکردم شبانه وارد دانشکده میشدم و به تنهایی شیشهها را میشکستم تا فردا که به همراهی چند نفر از دانشجویان به تظاهرات میپرداختیم ابعاد مبارزه چند برابر نشان داده شود».
بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی و وقوع حرکت انقلاب فرهنگی و تشکیل نیروهای دانشگاهی خط امام در قالب جهاد دانشگاهی، «همتی» از زمره جهادگران متشخص گروه علوم انسانی و اجتماعی جهاد به حساب آمد و به نحوی بسیار شایسته نقش خویش را ایفا کرد و در جایگاه تصدی شاخه علوم سیاسی، هدایت نیروهای این رشته را بر دوش گرفت و گامهای بلندی را در این زمینه برداشت. از جمله طراحی سرفصلهای فراگیر و متناسب در رشته علوم سیاسی، موضوع شناسی علم سیاست و... .
همزمان با طی مدارج تحصیلی به پیشرفتهای بزرگی دست یافت و در آستانه اتمام دوره کارشناسی ارشد بود که در دوران مدیریت انقلابی دانشکده علوم سیاسی در آن وقت، به سمت معاونت دانشکده منصوب شد. اما گویی روح بزرگ او در این غریبستان گرفتار نشده بود و سینهای شرحه شرحه از فراق در اشتیاق معشوق ازلی داشت. به محض اعلام اولویت تام به مسائل مربوط به دفاع مقدس از طرف امام خمینی(ره) سر از پا نشناخت و به سوی جبهههای حق علیه باطل شتافت و در عملیات کربلای 1 در جبهه مهران در هوای داغ بیابان، قلب پاک و وجود ملکوتی خویش را برای اعتلای نظام حق و مردم سرافراز ایران نثار کرد و با اصابت ترکشهای «خمپاره 60» در آغوش یار معرفتمدار خویش، مرتضی منطقی در آستانه ملاقات دوست قرار گرفت و پس از چند ساعتی به آرزوی دیرینه خود دست یافت و به سالار شهیدان اقتدار کرد.
شهادت او خبری تکان دهنده برای انقلابیون فرهیخته بود تا جایی که نخست وزیر وقت نیز نتوانست اندوه خود را کتمان کند و در مراسم تعزیت ایشان شرکت کرد و این مصیبت جانکاه را به پدر شهید همتی تسلیت و تبریک گفت.
دانشگاهیان مسلمان با عظمتی سرشار از اخلاص و احساس فراق او را از تهران تا مزار شهیدان داورزن در منطقهای در میان مزینان و داورزن به خدا سپردند و از آن زمان تاکنون آنجا به نمادی از خودآگاهی، عشق، عرفان و ایثار تبدیل شده و لالهای در کویر سر بر کرده است.