به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، مراسم تحلیف رئیس جمهور امروز عصر در مجلس شورای اسلامی برگزار میشود و رئیس جمهور امروز و یا طی روزهای آینده لیست وزرای پیشنهادی خود را به مجلس ارائه خواهد کرد.
طی روزهای گذشته گمانهزنیهای بسیاری در مورد اعضای کابینه دولت دوازدهم صورت گرفته است و یکی از سوالات مهم در مورد این کابینه این است که وزیر دفاع دولت آینده چه کسی خواهد بود؟ و یا چه کسی قبای چهاردهمین وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران را بر تن خواهد کرد.
13 وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران
از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون، احمد مدنی، محمدتقی ریاحی، مصطفی چمران، جواد فکوری، موسی نامجو، محمد سلیمی، محمدحسین جلالی، اکبر ترکان، محمد فروزنده، علی شمخانی، مصطفی محمد نجار، احمد وحیدی و حسین دهقان عهدهدار این مسئولیت بودهاند.
جدای از مدنی و ریاحی که از اعضای جبهه ملی و دوستان مهندس بازرگان بودند و در دولت موقت با عنوان وزیر دفاع شناخته میشدند و به غیر از اکبر ترکان در دولت هاشمی رفسنجانی باقی وزرا شخصیتهای برجستهی نظامی از ارتش و سپاه بودند که تعدادی در راه دفاع از میهن اسلامی به شهادت رسیدند.
شهید مصطفی چمران نیز گرچه ارتشی و سپاهی نبود اما مبارزی بود که طی سالهای بسیار در مصر و لبنان دورههای مختلف نظامی را گذرانده و در راه دفاع از آرمانهای اسلامی به مبارزه پرداخته بود و با پیروزی انقلاب اسلامی راهی ایران شد تا یاور امام خمینی (ره) باشد و چمران خمینی لقب بگیرد. چمران با آغاز جنگ تحمیلی، گرچه مسئولیتهای مهم دفاعی داشت اما با لباس رزم به سوی جبههها شتافت و خود اسلحه به دست با ابتکار و خلاقیت، مانع از پیشروی دشمن بعثی شد. او ستاد جنگهای نامنظم را در جنوب کشور بنا نهاد تا در روزهای آغازین جنگ، نقطه امیدی برای ایران اسلامی باشد.
چهاردهمین وزیر دفاع چه کسی خواهد بود؟
سردار «حسین دهقان» وزیر دفاع دولت یازدهم چند روز پیش و در جمع خبرنگاران اعلام کرد که در دولت آینده وزیر دفاع نخواهد بود و فرد دیگری از بدنه وزارت دفاع عهدهدار این مسئولیت خواهد شد. البته وی اشاره نکرد که آیا در دولت آینده مسئولیتی خواهد داشت یا خیر.
بر این اساس، چهارهمین وزیر دفاع از مسئولین کنونی وزارت دفاع خواهد بود که از این بین امیر «امیر حاتمی» جانشین کنونی وزیر دفاع، سردار «علیرضا تمیزی» معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع، دریادار «امیر رستگاری» رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، سردار «قاسم تقیزاده» رئیس سازمان صنایع دفاعی (ساصد) و امیر «عبدالکریم بنی طرفی» رئیس سازمان صنایع هوایی ایران به عنوان محتملترین گزینهها مطرح هستند.
اما بیشتر گمانهزنیها بر این است که امیر حاتمی وزیر دفاع آینده خواهد بود. وی از فرماندهان با سابقه ارتش جمهوری اسلامی ایران است و پیش از جانشینی وزیر دفاع، جانشینی معاونت ارکان و امور مشترک ستاد کل نیروهای مسلح را عهدهدار بوده است.
پس از امیر حاتمی، برخی نگاه به سمت سردار تمیزی است. این فرمانده سپاهی سابقه مسئولیت در وزارت دفاع و سپاه را دارد.
امیر رستگاری رئیس سازمان صنایع دریایی و معاون سابق نیروی دریایی ارتش نیز یکی دیگر از گزینههای مطرح برای تصدی وزارتخانه دفاع است. در صورت معرفی امیر رستگاری به عنوان وزیر دفاع، پس از امیر شمخانی دومین وزیر دفاعی خواهد بود که از نیروی دریایی ارتش برآمده است.
سردار تقی زاده که دو سال پیش به درجه سرتیپ تمامی نائل شد نیز به عنوان عهدهدار بودن یکی از مهمترین سازمانهای وزارت دفاع یکی دیگر از افرادی است که احتمال دارد برای تصدی وزارت دفاع به مجلس شورای اسلامی معرفی شود. وی پیش از این سمت، معاونت طرح و برنامه و بودجه وزارت دفاع را بر عهده داشته است.
امیر بنی طرفی که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی است و تا به حال مسئولیتهای مهمی نظیر معاونت فرماندهی نیروی هوایی ارتش، معاونت فرماندهی کل ارتش و قائم مقامی مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح را بهعهده داشته است، ممکن است برای تصدی وزارت دفاع به مجلس معرفی شود.
از تجارب عملی امیر بنی طرفی میتوان به کارشناسی در امور هوانوردی، مدیریت پروژههای تحقیقات دفاعی در طول دوران دفاع مقدس و فرماندهی و مدیریت واحدهای مهندسی هواپیما در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
با این حال باید منتظر ماند و دید که رئیس جمهور طی امروز و روزهای آینده، کدامیک از این 5 چهره دفاعی کشور را به مجلس معرفی خواهد کرد تا پس از کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سکان وزارتخانه دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را عهدهدار شود.
انتهای پیام/ 211