«رای الیوم»:

مقاومت با کمک ایران به کرانه باختری و اراضی 48 بازمی‌گردد

روزنامه «رای الیوم» نوشت: ایران به دنبال پیروزی قریب الوقوع متحد خود در سوریه و مقاومت متحدانش در یمن و افزایش نفوذ آن در عراق و بازپس‌گیری برگه مقاومت فلسطین در مقام یک قدرت منطقه‌ای بزرگ در منطقه جلوه‌گر شده است.
کد خبر: ۲۵۱۶۴۲
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۷ - 08August 2017
به گزارش گروه بین‌الملل دفاع پرس، روزنامه «رأی الیوم» مقاله‌ای را به قلم «عبدالباری عطوان»، سردبیر این روزنامه با این عنوان منتشر کرد که «اقدام عباس در قطع حقوق نوار غزه و تحریم‌ها علیه حماس این جنبش را با قدرت به آغوش ایران بازگرداند... تحکیم مقاومت در کرانه باختری می‌تواند، عنوان مرحله آتی باشد و حضور «عاروری» در بیروت و تهران پیامی قوی برای اسرائیل است».

در این یادداشت آمده است: در حالی که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان درحال تشدید تهدیدهای خود درباره قطع کمک‌های مالی و حقوق کارمندان نوار غزه است تا حماس را برای پذیرش شروطی که در طرح اخیر صلح خود ذکر کرده تحت فشار قرار داده و نوار غزه را به زیر چتر حکومتی خود در رام الله بازگرداند، حماس در حال تحقق دستاوردهای دیپلماتیک منطقه‌ای است که برجسته‌ترین آن عادی سازی روابط با ایران و گشودن صفحه‌ای جدید از روابط خود با ایران است. همان کاری که با مصر کرد و از طریق محمد دحلان عضو جدا شده فتح و دشمن سرسخت سابق خود به تفاهماتی با مصری‌ها دست یافت.

درست است که عبدالله دوم شاه اردن در دیداری کم سابقه دیروز با محمود عباس در مقر وی در شهر رام الله برای چندین ساعت گفت‌وگو کرد اما روشن است که انزوای محمود عباس و حکومت وی رو به بیش‌تر شدن است آن هم به دلیل جمود سیاسی و دیپلماتیک رئیس تشکیلات خودگردان، پا به سن گذاشتن و ناخوش احوالی او و نداشتن تحرکات دیپلماسی در 2 سطح عربی و بین المللی و تصمیم گیری‌های نادرستش است که بارزترین آن قطع حقوق ده‌ها هزار از کارکنان نوار غزه و شریک شدن در قطع جریان برق نوار غزه است.

پیروزی بزرگی که انتفاضه اخیر قدس اشغالی به دست آورد و توانست مقامات اسرائیل را به برچیدن گیت‌های الکترونیکی از ورودی‌های مسجد الاقصی وادار کند و مساله تشکیل رهبری جایگزین فلسطینی خارج از چارچوب سازمان آزادی بخش فلسطین و گروه‌های آن مثل همیشه دردسری بزرگی برای تشکیلات خودگردان و رئیس آن بوده و به وضوح این رسوایی را که از آن سخن گفتیم فاش می‌کند اگرچه در عین حال تصمیم او را در توقف تماس‌هایش با اسرائیل به عنوان پاسخی به جنایات های این رژیم در قدس اشغالی و برای اعلام همبستگی با انتفاضه قدس گرامی می‌داریم.

عباس در حال از دست دادن نوار غزه است چون تحریم‌های پیاپی که بر مردم این منطقه وضع می‌کند، کاهش حقوق بیش از 60 هزار کارمند غزه و بازنشستگی زودتر از موعد 6 هزار نفر آنها و پرداخت نکردن صورت حساب محموله های سوخت برای راه اندازی نیروگاه های تولید برق غزه آن گونه که امید داشته بر قدرت حماس تاثیرنگذاشته بلکه معیشت یک میلیون فلسطینی را متاثر کرده و نتایج معکوسی داشته به نحوی که شدت درد و رنجشان و خشم آنها را از تشکیلات خودگردان و شخص محمود عباس بیش‌تر کرده آن هم در زمانی که عباس در وضعیت بی نهایت ضعیفی است.

گشایش روز افزون روابط حماس با ایران آن هم بدون اینکه به رابطه‌ای که با مصر برقرار کرده لطمه بزند می‌تواند کم یا زیاد به زیان محمود عباس و حکومت وی در کرانه باختری تمام شود چون نزدیکی حماس به ایران با هدف تقویت همه اشکال مقاومت در کرانه باختری صورت گرفته تا فشارها بر رِژیم اشغالگر را بیش‌تر، تشکیلات خودگردان را تضعیف و هماهنگی‌های امنیتی تشکیلات خودگردان با صهیونیست‌ها را از بین ببرد و این مورد آخری چیزی است که خواسته غالب فلسطینی هاست.

ریاست هیئت حماس که به دعوت مقامات ایران برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور این کشور به تهران سفر کرد برعهده عزت الرشق بود و اسامه حمدان، صالح العاروری و زاهبر جبارین نیز از اعضای این هیئت بودند.

از نظر ما نکته مهم در ترکیب اعضای هیئت حماس در تهران، حضور عاروری رئیس شاخه نظامی حماس در کرانه باختری بود، فردی که مسئولیت ربودن سه شهرک نشین صهیونیست را در سال 2014 و قتل آنها را پذیرفت و اعلام کرد که به انتقام سوزانده شدن محمد ابوخضیر جوان فلسطینی به دست صهیونیست‌ها این واقعه رخ داده است و به دنبال آن اسرائیل و ارتش آن تجاوزی 53 روزه علیه نوار غزه به راه انداختند که در آن شکست خوردند در حالی که حماس و دیگر گروه‌های مقاومت قوی‌تر و استوارتر شدند.

ایرانی‌ها بارها در سخنرانی‌های اخیر خود و در میزبانی از کنفرانس بزرگ مقاومت فلسطین که فوریه گذشته در تهران برگزار شد بر عزم خود برای احیا و گسترش مقاومت در کرانه باختری و قدس اشغالی تاکید کردند و آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم ایران نیز به صراحت از این رویکرد سخت گفت بنابراین نزدیکی ایران به حماس و گشودن صفحه‌ای جدید از روابط با این جنبش ترجمان عملی حرف آنهاست.

بعید نیست که عاروری که زیر فشارهای آمریکا و اسرائیل مجبور به ترک ترکیه و سپس دوحه شده و احتمالا در ضاحیه در جنوب بیروت تحت حفاظت حزب الله مستقر است، مرد مرحله آتی و نوک پیکان احیای مقاومت ضد اشغالگری اسرائیل باشد آن هم به دلیل تجربه بالا و روابط گسترده‌ای که با اعضای حماس و هسته های آن در داخل فلسطین دارد و همچنین جرات و شجاعت وی در تصمیم گیری ها و جلودار بودن وی در خط مقاومت و مخالف‌هایی که با همه اشکال نرمش در رویارویی با اسرائیل دارد.

استقبال امیر حسین عبداللهیان، مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی ایران از  هیئتی از حماس به ریاست عاروری در سفارت ایران در بیروت و انتشار تصاویر این دیدار نیز پیامی آشکار به رژیم صهیونیستی و همچنین تشکیلات خودگردان و محمود عباس بود که می‌گوید مقاومت با کمک ایران به کرانه باختری و اراضی اشغالی 48 بازمی‌گردد.

بی‌شک اقدامات عباس و همچنین تحریم‌های اسرائیل علیه نوار غزه، تسریع روند یهودی سازی قدس و هجوم کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با اسرائیل همگی انگیزه‌های حماس و چه بسا دیگر جنبش های مقاومت برای رفتن به آغوش ایران است.

ایران به دنبال پیروزی قریب الوقوع متحد خود در سوریه و مقاومت متحدانش در یمن و افزایش نفوذ آن در عراق و بازپس گیری برگه مقاومت فلسطین آن هم پس از تقویت مقاومت در لبنان در مقام یک قدرت منطقه‌ای بزرگ در منطقه جلوه‌گر شده است.

در پایان می‌گوییم ایران در محاسبات خود موفق عمل کرده و برگه های برنده را در دست دارد و بدون ورود به هیچ جنگ مستقیمی ثمر گرفته است در حالی که کشورهای عربی میانه رو در همه جبهه ها شکست خوردند که از جمله آنها محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است.

انتهای پیام/ 411
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار