در جلسه مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس و مدیر حوزه هنری قم مطرح شد

ضرورت بهر‌‌ه‌‌‌‌گیری از ظرفیت هنری استان قم در معرفی مفاخر دوران دفاع مقدس

ضرورت استفاده از ظرفیت هنری استان قم به منظور معرفی مفاخر و چهره‌های ماندگار دفاع مقدس در سطح ملّی در جلسه‌ای با حضور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مدیر حوزه هنری استان مورد تاکید قرار گرفت.
کد خبر: ۲۵۲۳۳
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۵ - 16August 2014

ضرورت بهر‌‌ه‌‌‌‌گیری از ظرفیت هنری استان قم در معرفی مفاخر دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از قم، در جلسهای که با حضور «احمد حسینی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم و «مجدالدین معلمی» مدیر حوزه هنری استان در محل اداره کل حفظ آثار قم برگزار شد، حسینی با اشاره به وجه مشترک اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان و حوزه هنری در حفظ و نشر ارزشهای دو مقطع مهم انقلاب و دوران دفاع مقدس، ظرفیت هنری استان قم را عامل مهمی در معرفی مفاخر این دوران پر ارزش برشمرد.

وی با بیان اینکه استان قم به لحاظ دوران انقلاب و دفاع مقدس، سوژهها، چهرهها و مناسبتهای منحصر به فردی در کشور دارد، ابراز نمود: لازمست در زمینه معرفی ویژگیهای اختصاصی قم در دو مقطع تاریخی انقلاب و دفاع مقدس اقدامات در خور توجه بیشتری با استفاده از زبان ماندگار هنر صورت پذیرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم با اشاره به اینکه رسالت بنیاد سوق دادن نهادها و ارگانها به سمت و سوی اجرای برنامههایی با محوریت دفاع مقدس است، افزود: نسل جدید با وجود علاقمندی به فرهنگ ایثار و شهادت، اکثرا با اصول و مبانی دفاع مقدس آشنا نبوده و گاهی نیز ممکن است دچار شبهه شوند.

وی ادامه داد: بنابر این برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، همایشها، کارگاههای آموزشی، چاپ کتاب، اجرای برنامههای هنری و ...از سوی نهادها و دستگاهها با حمایت و جهتدهی اداره کل حفظ آثار میتواند در معرفی بیشتر فرهنگ دفاع مقدس و حفظ و نشر ارزشهای آن موثر باشد.  

حسینی همچنین یکی از ویژگیهای شهید زین الدین را کادرسازی عنوان کرد و گفت: تعداد زیادی از فرماندهان عالی رتبه فعلی سپاه و برخی مسئولان استانی و کشوری از نیروهای وقت لشکر 17 علی بن ابی طالب(ع) در زمان فرماندهی شهید زین الدین بودهاند و ما نیز باید در این زمینه به کادرسازی و تربیت نیرو جهت نشر ارزشهای دفاع مقدس توجه لازم را داشته باشیم.

ضرورت تربیت نسل جدیدی از هنرمندان علاقمند به حوزه انقلاب اسلامی

معلمی نیز در این جلسه با یادآوری نمونههایی از آثار مطرح ادبیات پایداری چون بابانظر، دا، پایی که جا ماند، خاکهای نرم کوشک، نورالدین پسر ایران و ... که هر یک متعلق به گوشهای از جغرافیای کشور اما متفقا مرتبط به دفاع مقدس بوده و در بعد ملی مطرح شدند، تاکید کرد: استان قم نیز از این سری شخصیتهای قابل طرح در بعد ملی کم ندارد و ضرورتا لازم است نسل جدیدی از هنرمندان علاقمند به حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در این زمینه تربیت و به کارگیری شوند.

وی با بیان این نکته که در وضعیت فعلی خلاء پرورش نیرو داریم، خاطرنشان ساخت: عدهای در فضای هنری انقلاب و دفاع مقدس رشد کردند اما نیرویی را برای بعد از خود تربیت ننمودند.

مدیر حوزه هنری استان قم افزود: در برخی زمینههای هنری، وزنه هنری افراد بر تعلق آنها به موضوعات مذهبی و ارزشی چون انقلاب و دفاع مقدس میچربد بخصوص آنکه گاهی نگاه کاسبکارانه به هنر، به این موضوع بیشتر دامن میزند.

وی بیان داشت: در این زمینه باید طیف افرادی را شناسایی کنیم که علقه مذهبی و تمایل به آثار انقلاب و دفاع مقدس داشته باشند و آنها را در زمینه هنرهایی مثل فیلم، ادبیات و ... تربیت نماییم.

معلمی همچنین بر استفاده از انرژی متراکم بسیج و جوانان مانوس با مسجد در زمینه ورود به موضوعات هنری ارزشی و سوق دادن آنها به این مسیر تاکید نمود.

در این جلسه که اشعری و طاهری معاونان ادبیات و هنری اداره کل حفظ آثار و حوزه هنری نیز حضور داشتند، موضوعات دیگری از جمله معرفی پنج چهره شاخص حاضر از دوران دفاع مقدس در استان قم و پرداختن به شرح زندگی و رزم آنها در سطح ملی، تعامل با حلقههای تربیتی صالحین بسیج در زمینه تربیت نیروهای هنری، پرداختن به زندگی و شهادت شهدای شاخص استان قم از جمله محمدرضا شفیعی، شهید محمد حسین فهمیده و ... مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار