به گزارش خبرنگار اعزامی دفاع پرس به راهیان نور غرب و شمال غرب، سرهنگ خلبان «حسین ذهاب» یکی از خلبانان حاضر در قائله «پاوه» در مراسم شب خاطره «پاوه» درباره فعالیت هوانیزو در این شهر اظهار داشت: هوانیروز فقط در پاوه نبود بلکه در تمام نقاط ایران حضور داشته است. امروز همه مردم با فعالیتهای هوانیروز آشنا هستند؛ اگر هوانیروز نبود شرایط کشور این نبود.
وی گفت: روز بیست و سوم مرداد در زمان قائله پاوه خلبانان ما در هوانیروز روزه بودند. فرمانده پایگاه کرمانشاه به خلبان زعفرانی گفت آماده شو تا شرایط پاوه را از نزدیک بررسی کنیم. نزدیک 5 کیلومتری پاوه یک هواپیمای را مشاهده میکنند که با سرعت از کنار آنها رد میشود و به سمت پاوه میرود. نزدیکیهای پاوه وقتی فانتوم با ارتفاع پایین حرکت میکند در یک مانور به کوه برخورد میکند و سقوط میکند.
خلبان ذهاب درباره نهادهای موثر در جلوگیری از سقوط پاوه بیان کرد: 2 نهاد ژاندارمی و خانه پاسدار بیشترین مقاومت را در برابر ضد انقلاب انجام دادند بود تا پاوه از سقوط نجات یابد. 30 تیر به هلیکوپتر چمران برخورد کرد که خوشبختانه هیچ تیری به ایشان اصابت نکرد.
این خلبان قائله پاوه عنوان کرد: اولین شهدای هوانیروز در پاوه بودند. اولین فاکتوری که منجر به آزادسازی پاوه شد وجود و شجاعت و دلیری مردم پاوه بود چون اگر مردم نمیخواستند پاوه آزاد نمیشد. علت دوم مقاومت سرسختانه ژاندارمی و مولفه سوم چمران و سرلشکر فلاحی و بودند.
وی ادامه داد: اگر هوانیروز از طریق هوایی کمک نمیکرد امکان نجات پاوه نبود. ما در کردستان 60 خلبان شهید دادیم. کردستان هدیه هوانیروز به ملت ایرن بود و دسته گلی بود که هوانیروز به ملت ایران تقدیم کرد.