یادداشت/ سید‌جعفر قناد‌باشی

ابعاد حمله داعش به اسپانیا

حمله داعش به اسپانیا و حملات مشابه که بی‌شک با خط‌دهی مستقیم آمریکا و رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد، موجب تشدید موج اسلام‌هراسی در میان مردم اروپا می‌شود.
کد خبر: ۲۵۳۳۰۲
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۹ - 19August 2017
ابعاد حمله داعش به اسپانیابه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، سیدجعفر قنادباشی در یادداشتی نوشت:

حمله داعش به مردم در بارسلونای اسپانیا به‌وسیله یک خودروی ون که ده‌ها زخمی و کشته بر جای گذاشت، جدیدترین اقدام تروریستی این گروه در اروپاست و بار دیگر زنگ خطر را برای حامیان تروریست‌ها به صدا درآورد. در تابستان سال گذشته نیز، مشابه همین حمله در شهر «نیس» فرانسه صورت گرفت که طی آن 86 نفر کشته و تعداد زیادی نیز مصدوم شدند. حوادثی نظیر آنچه در اسپانیا رخ داد،‌ در دیگر کشورهای قاره سبز مانند انگلیس هم اتفاق افتاد که از برنامه‌ریزی گسترده تروریست‌های داعش برای انجام عملیات‌های تروریستی بیشتر در اروپا حکایت دارد.

هر چند این حوادث از هر نظر محکوم است و هیچ‌کس نمی‌تواند در برابر کشته شدن انسان‌های بی‌گناه سکوت اختیار کند، اما اگر به شش سال قبل، زمانی که سران همین کشورها از تروریسم تکفیری در منطقه تمام‌قد حمایت می‌کردند، بازگردیم، چرایی اتفاقات اخیر روشن می‌شود. زمانی که اروپا و آمریکا بر سر پشتیبانی و حمایت از تروریست‌های سوریه و به قول آن‌ها مخالفین مسلح دولت «بشار اسد»، متحد شدند و هرگونه سلاح و تجهیزات جنگی را سخاوتمندانه در اختیار آن‌ها گذاشتند، شاید فکرش را نمی‌کردند که همان تروریست‌ها، روزی به سراغ پایتخت‌ها و کلان‌شهرهایشان بیایند و مرتکب همان جنایاتی در قبال شهروندان اروپایی و آمریکایی شوند که در سوریه و به عبارتی در کل منطقه انجام داده بودند. لذا واکاوی نکات ذیل در این خصوص که به ریشه‌ها و بهره‌برداری‌های نظام سلطه از آن اشاره دارد،  ضروری به نظر می‌رسد.

1. آمریکا و انگلیس که معماران اصلی داعش هستند، معتقدند که باید تروریسم را به زادگاهش برگردانند تا اروپا در امان باشد ولی به این حقیقت اشاره نمی‌کنند که اولاً: داعش و همه گروه‌های تروریستی توسط غرب و آمریکا ایجاد شده‌اند و در نتیجه زادگاه همه تروریست‌ها در آنجاست، ثانیاً: اگر این‌چنین است، پس چرا اروپا بعد از آتشی که در سوریه برافروخت، روی آسایش ندید و هر از گاهی شاهد اقدامات تروریستی در کشورهای این قاره هستیم ؟

بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده، حدود 5 هزار نفر از اتباع اروپایی در صفوف تروریست‌های عراق و سوریه قرار گرفته‌اند و هم‌زمان با بازگشت آن‌ها به کشورهای خود، روند حملات تروریستی و ایجاد رعب و وحشت در میان مردم، سیر صعودی به خود گرفته است، به‌گونه‌ای که مقامات اروپایی را در مقابله با این پدیده درمانده کرده و به طور مثال، «فرانسوا اولاند»، رئیس جمهور سابق فرانسه پس از سلسله حوادث تروریستی در «پاریس» و «نیس»، اذعان کرد که تروریسم، بخشی از واقعیت این کشور است. ضمن اینکه، آنچه امروز اروپا را به واسطه پیروی از سیاست‌های آمریکا درگیر کرده و سایه وحشت را بر سر شهرهای اروپایی گسترده است، پدیده‌ای است موسوم به «گرگ‌های تنها» که به حملات تروریستی انفرادی، اطلاق می‌شود. بیشتر عملیات‌های تروریستی در اروپا به دست «گرگ‌های تنها» انجام شده است که از افراد تندرو تشکیل شده  و تحت رهبری یک گروه نیستند بلکه عملیات خود را با الهام از تفکرات تکفیری که عمدتاً از طریق فضای مجازی دریافت می‌کنند، به اجرا درمی‌آورند.

علاوه بر این، داعش در یک سال گذشته، قسمت‌های مهمی از مناطق تحت تصرف خود در سوریه و عراق را از دست داده و در سراشیبی سقوط قرار گرفته است؛‌ لذا برای جبران این شکست‌ها، حتی از حمله به حامیان خود در اروپا هم ابایی ندارد تا به غرب این پیام را مخابره کند که همچنان زنده است و توانایی جذب نیرو از کشورهای اروپایی را دارد. همچنین با اجرای عملیات پراکنده تلاش می‌کند نشان دهد که از قدرت سابق برخوردار است و می‌تواند دشمنانش را مورد حمله قرار دهد.

2. وجه دیگر حمله داعش به اسپانیا و حملات مشابه که بی‌شک با خط دهی مستقیم آمریکا و رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد، تشدید موج اسلام‌هراسی در میان مردم اروپاست. از زمانی که سناریوی 11 سپتامبر 2001 با هدف اسلام‌هراسی اتفاق افتاد، این رویه همچنان ادامه دارد و در شش سال اخیر با ظهور داعش به اوج خود رسید. توجیه مردم اروپا درباره اینکه آنچه داعش به نام اسلام انجام می‌دهد، با آموزه‌های دینی مغایرت دارد، زمان  و هزینه‌ بسیاری می‌طلبد و یکی از علل این توطئه این بود که مقامات غربی بر پایه سرشماری‌ها متوجه شدند که بافت جمعیتی اروپا و آمریکا تا چند دهه دیگر به نفع مسلمانان تغییر می‌کند؛ به این مفهوم که گرایش به اسلام در غرب، روند افزایشی داشته و اگر دست روی دست بگذارند، در آینده‌ای نه‌ چندان دور، دین اول کشورهای اروپایی، اسلام خواهد بود.

3. از آنجا که بستر هر ناامنی و خشونتی در هر نقطه‌ای از جهان، از آمریکا و رژیم صهیونیستی نشأت می‌گیرد و سپس به سایر نقاط دنیا سرایت می‌کند، لذا نباید از بهره‌برداری‌های داخلی سیاستمداران از این حادثه و نظایر آن غفلت کرد. با توجه به بالا گرفتن احتمال استیضاح ترامپ در آمریکا، محافل صهیونیستی هوادار باقی ماندن وی در قدرت،  درصددند تا افکار عمومی غرب را متقاعد کنند که تداوم حضور وی در رأس قدرت در آمریکا و  ادامه حضورش در کاخ سفید ، امری ضروری و حیاتی است. آن‌ها هر ابزار و روشی را بکار می‌گیرند تا به افکار عمومی آمریکا و به‌تبع آن به سناتورها و نمایندگان کنگره بقبولانند که سیاست‌های نژادپرستانه ترامپ علیه مسلمانان و به‌ویژه ممنوعیت ورود اتباع 6 کشور اسلامی به آمریکا، سیاست‌ها و اقدامات بجا و لازمی بوده و در صورت کنار گذاشتن وی از صحنه قدرت، ناامنی و خشونت به آمریکا نیز کشیده خواهد شد. نگاهی به میزان خشنودی صهیونیست‌ها از سیاست‌های ترامپ در کنار واکاوی اظهارات اخیر نتانیاهو که بیانگر نگرانی از پایان حیات سیاسی وی و  پیدایش دوران پساداعش است، می‌تواند به این فرضیه و احتمال، قوت ببخشد.

و بالاخره باید گفت کار داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در غرب، تازه آغاز شده و بومرنگ آتشینی که اروپا به سوی غرب آسیا روانه کرد، اکنون به سوی خود آن‌ها بازگشته و هر روز، ابعاد جدیدتری به خود می‌گیرد. بنابراین، با توجه به شکست قریب‌الوقوع داعش در عراق و سوریه، انتظار می‌رود که حملات آن‌ها در هفته‌ها و ماه‌های آینده شدت یافته و اهداف بیشتری را در اروپا هدف قرار دهند.
 
منبع: روزنامه حمایت
نظر شما
پربیننده ها