به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، دیرالزور یکی از مهمترین استان های سوریه است که از نظر راهبردی در تحولات میدانی این کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
محاصره این شهر اخیرا با حملات پرحجم ارتش سوریه و محور مقاومت شکسته شد. نکته قابل توجهی که وجود دارد این است که فاکتورهای مختلفی در عملیات آزاد سازی دیرالزور موثر بود که یکی از این فاکتور ها، حمله موشکی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مراکز تجمع تکفیری های داعش در این شهر بود.
در اطراف دیرالزور پایگاههای فرماندهی، مراکز ساخت و تولید خودروهای انتحاری متعددی وجود دارد که این مراکز با موشک های سطح به سطح ذوالفقار و قیام نیروی هوافضای سپاه با دقت بسیار بالایی هدف قرار گرفت.
ذوالفقار یکی از دقیقترین موشکهای ساخت ایران است که حدود یکسال است که به جمع موشکهای بالستیک ایران اضافه شده است. موشک ذوالفقار سر جنگی بارانی دارد و میتواند پایگاه های نظامی، باندهای فرودگاهی و... را با دقت بالا هدف قرار دهد. منابع رسانه ای غربی درباره موشک ذوالفقار می گویند: این موشک در ارتفاعی پایین هدف خود را مورد اصابت قرار می دهد و بردی در حدود 700 کیلومتر دارد.
کارشناسان نظامی می گویند: موشک ذوالفقار موشکی زمین به زمین، مایل پرتاب، یک مرحله ای و با سوخت جامد مرکب است که قادر می باشد اهداف خود را تا فاصله 700 کیلومتری مورد اصابت قرار داده و منهدم کند. برخورداری از سکوی پرتاب متحرک و خودکششی، رادار گریزی، قابلیت نقطه زنی، سبک و تاکتیکی بودن را از دیگر ویژگی های موشک ذوالفقار است.
حمله موشکی سپاه به دیرالزور چگونه انجام شد؟
در شامگاه 29 خرداد ماه 96 نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی 6 فروند موشک سطح به سطح ذوالفقار و قیام را از نزدیکی مرزهای غربی به سمت استان دیرالزور و مراکز و پایگاه های نظامی گروه تکفیری-صهیونیستی داعش شلیک کردند. این موشک ها با طی مسافت چند صد کیلومتری اهداف مورد نظر را به دقت مورد اصابت قرار دادند.
وبگاه اعلام الحربی درباره پرتاب موشک های بالستیک ذوالفقار عنوان داشت: موشک های سطح به سطح ذوالفقار با طی مسافتی بیش از 600 کیلومتری اهداف مورد نظر در استان دیرالزور را مورد اصابت قرار دادند.
بر اساس گزارش فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ در ابتدا ۶۰ هدف توسط نیروی قدس سپاه در اختیار نیروی هوا فضا قرار گرفت که با توجه به تأکید شفاهی و ابلاغ کتبی رهبر انقلاب مبنی بر مراقبت نسبت به عدم آسیب رسیدن به افراد غیرنظامی در نهایت بر روی سه هدف اصلی انتخاب شده در دیرالزور ۶ موشک شلیک شد (بیشتر بخوانید).
تلاش بی بی سی فارسی برای زیر سوال بردن دقت موشک های بالستیک ایرانپس از حمله موشکی دقیق نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بی بی سی فارسی تلاش کرد تا با گفت و گو با یکی از مسئولین نظامی رژیم صهیونیستی، دقت موشک های ذوالفقار سپاه پاسداران را زیر سوال ببرد. علاوه بر این یکی از گزارش نویسان بی بی سی فارسی نیز تلاش کرد تا دقت موشک های ایرانی را بین 50 تا 150 متر تخمین بزند. مجموعا این رسانه وابسته به حکومت سلطنتی انگلیس تلاش کرد تا حمله موشکی سپاه به دیرالزور را ناموفق جلوه دهد.
سردار سرتیپ امیر علی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه درباره دقت و ساز و کار برخورد موشک های ذوالفقار به اهداف از پیش تعیین شده در دیرالزور و ادعای برخی کارشناسان صهیونیست پیرامون دقیق عمل نکردن موشک ذوالفقار؛ عنوان داشت: آنچه این افراد به اصطلاح کارشناس از آن نام بردهاند در واقع بدنه جدا شده موشکها(موتور) بود که در عراق به زمین خورد.
حاجیزاده افزود: موشکهایی که در این عملیات استفاده کردیم به گونهای است که قبل اصابت به هدف(۱۰۰ کیلومتر مانده به هدف) قسمتی از بدنه جدا شده و سر جنگی به هدف اصابت میکند و عملیات طوری طراحی شده بود که این قسمت جدا شده در خاک عراق به زمین میخورد. همه موشکها با موفقیت به هدف اصابت کرده است و ما در این خصوص فیلمهای ضبط شده توسط هواپیماهای بدون سرنشین را نیز منتشر کردیم.
وی همچنین اظهار داشت: جالب است بدانید که 4 دقیقه بعد از اصابت اولین موشک بلافاصله هواپیماهای آمریکایی بر فراز منطقه حضور پیدا کردند و این نشان میدهد که عملیات ما یک عملیات عریان بود. آمریکاییها از طریق برخی همراهان ما مثلا شاید روسها از این عملیات اطلاع پیدا کرده بودند و این حمله موشکی خسارت زیادی به تروریستها وارد کرد .
در حقیقت دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس در حالی تلاش کرد تا این عملیات موشکی را زیر سوال ببرد که حقیقت امر نشان داد که اهداف از پیش تعیین شده داعش در این استان ویران شد و ده ها تروریست تکفیری به هلاکت رسیدند.
پایگاه مطالعات استراتژیک Fondation pour la recherche stratégique یک اندیشکده فرانسوی است که توسط Pierre Joxe وزیر دفاع سابق فرانسه تشکیل شده و صرفا در امور صرفا نظامی و دفاعی، به تحقیقات و ارائه تحلیل های راهبردی می پردازد درباره حمله موشکی سپاه پاسداران به مراکز تجمع تروریست ها در دیرالزور می گوید: به نظر می رسد سپاه پاسداران به یک سلاح با دقت بالا برای هدف قرار دادن عمق دشمن در حالت تاکتیکی دست پیدا کرده است.
این نشریه فرانسوی با تاکید بر اینکه بین محل پرتاب تا نقطه برخورد فاصله ای در حدود ۶۵۰ کیلومتر وجود داشته تصریح کرد: این افزایش شدید برد در صورتی که با کاهش میزان وزن سر جنگی بدست نیامده باشد نشانه استفاده از مواد سبک وزن پیشرفته در حجم بالا در ساخت موشک و همچنین ارتقاء سیستم پیشران است. ایران در حال حاضر از پیشرانه های کامپوزیتی در خانواده موشک های فاتح ۱۱۰ استفاده می کند که نسبت به مدل های اولیه پیشرفت فوق العاده ای محسوب می شود. به نظر می رسد که مهندسان ایرانی در بخش پیشران های سوخت جامد به پیشرفت های مهمی نائل شده اند. اگر موشک های سری فاتح و ذوالفقار در تعداد بالا شلیک شوند می توانند دست برتر را در بخش تاکتیکی و عملیاتی به ایرانی ها اعطا کنند.
تحلیلگران نظامی معتقدند که خودکفایی نیروی هوافضای سپاه در تولید موشکهای پیشرفته زمین به زمین، هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد)، بمبهای هوشمند، سامانههای راداری و پدافندی، جنگ الکترونیک و سایر موضوعات نشان می دهد که این مسیر آینده درخشانی را برای حوزه نظامی ایران رقم خواهد زد.
دقت موشک های بالستیک در سال های اخیر افزایش چشمگیری یافته و این موضوع مورد تاکید و اذعان اکثر رسانه های غربی و رسانه های منطقه است. قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران توانسته با ایجاد یک حاشیه امنیت قابل قبول؛ امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را تضمین کند.
در مجموع؛ حمله موشکی سپاه در شکستن روحیه تکفیری ها بسیار حائز اهمیت بود و این موضوع در پیشروی های گام به گام ارتش سوریه برای شکست حصر دیرالزور، نقش محوری را ایفا کرد.