حبیب صادقی:

روایت دفاع مقدس ظرفیت استفاده از نوآوری و راهکارهای تازه را دارد

نقاش و گرافیست کشورمان گفت: روایت دفاع مقدس توسط هنرمندان ظرفیت استفاده از نوآوری و راهکارهای تازه را دارد.
کد خبر: ۲۵۶۵۷۹
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۶ - 10September 2017
راهکار «حیدر العبادی» برای توقف همه‌پرسی جدایی منطقه کردستانبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حبیب صادقی، نقاش و گرافیست با اشاره به معیار‌های ماندگاری آثار هنری گفت: هر اندازه که اثر تولیدشده از نظر قدرت، دانش بصری و نشانه‌شناسی کیفی‌تر، دلی‌تر و راستگویانه‌تر باشد ماندگارتر است و برای وجدان شخص هنرمند قابل تایید است و در تاریخ می‌ماند.

وی با معرفی خود به‌عنوان هنرمند آشنا با آرمان‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افزود: از منظر هرکدام از هنرمندانی که در دوران انقلاب و دفاع مقدس بودند، این واقعه به‌صورت خاص و بر مبنای معنایی روایت شده است که آن‌ها بر‌اساس اعتقادات و تجربیات خودشان دریافتش کرده‌اند. در این میان گذشت زمان نشان داده که کیفیت و نیت در بیان اتفاقات بسیار مهم است و حتی همواره فکر کردن به آن معنا و مرتبط و دغدغه شدن آن اعتقادات اهمیت بالایی دارد، به‌عبارت دیگر درگیر شدن همواره ذهن هنرمند با موضوع در خلق آثار موثر است.

صادقی درباره خطر تحریف و اغراق در بیان وقایع دوران دفاع مقدس اظهار کرد: تحریف در مسائل مختلف و جریانات فرهنگی وجود داشته است و هنوز هم ادامه دارد؛ به‌عنوان مثال در مساله عاشورا این تحریف هنوز هم در برخی موارد دیده می‌شود؛ اما در نهایت باید در جامعه غربالگری انجام شود تا حقیقت از تحریف قابل شناسایی باشد.

وی ادامه داد: با وجود اینکه خطر تحریف در عرصه دفاع مقدس و انقلاب وجود دارد اما به لطف خدا ما آنقدر هنرمند فرهیخته و متعهد داریم که تاریخ دفاع مقدس و جنگ بدون اغراق و دروغ روایت شده و ماندگار شود و نسل‌های بعدی بتوانند از آن استفاده کنند.

این هنرمند گرافیست درباره تفاوت رسالت هنرمند در دوران دفاع مقدس و پس از آن و لزوم استفاده از راهکارهای تازه برای روایت این رویداد تاریخی گفت: شک نکنید که دفاع مقدس ظرفیت استفاده از نوآوری و راهکارهای تازه را دارد. یک زمان بحث اجتماعی و زمان دیگر بحث تاریخی است. گاهی یک معنا را در دوره تاریخی خودش مانند دوران دفاع مقدس و گاهی یک معنا را در دوره مطول و بلندتر روایت می‌کنیم.
 
صادقی ادامه داد: در سال‌های نخست بعد از حوادث  انقلاب و دفاع مقدس سعی می‌کردیم، آثارمان منعکس‌تر، مستقیم‌تر و مصرح‌تر باشد؛ اما در دوره‌های بعدی و زمان فعلی که مخاطب‌ها جنگ را ندیده‌اند سعی کردیم و مراقبت می‌کنیم که کار به یاوه‌گویی، دروغ و تحریف آغشته نشود؛ اما نسبت فرهنگی و فرزانگی در کار مستتر باشد و به‌عنوان یک اثر فاخر حرفی برای گفتن داشته باشد. هر اتفاق یا اندیشه‌ای بنا به فرمایش مقام معظم رهبری بدون هنر در تاریخ نمی‌ماند پس هنرمندانی که تاریخ دفاع مقدس و جنگ را روایت می‌کنند باید رفتار پاکدامن، کیفی و اندیشمندانه داشته باشند تا بتوانند مناسبات و باورهایی که به آن‌ها اعتقاد دارند را روایت کنند.
 
منبع: روابط عمومی هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار