اذعان رئیس مرکز گسترش به عدم حمایت مناسب از آثار دفاع مقدس

طباطبایی نژاد: سهم آثار دفاع مقدس هیچ نیست اما کم است!

اذعان رئیس مرکز گسترش سینمای مستند به سهم ناچیز آثار دفاع مقدس در تولیدات مورد حمایت این مرکز واقعیتی تلخ را در رویکرد های این نهاد زیر مجموعه وزارت ارشاد نشان می دهد. رویکردی که در عمل خلاف گفته های وزیر فرهنگ و ارشاد و رئیس سازمان سینمایی در اولویت یافتن حمایت از سینمای دفاع مقدس است.
کد خبر: ۲۵۶۸۰
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳ - 20August 2014

طباطبایی نژاد: سهم آثار دفاع مقدس هیچ نیست اما کم است!

سرویس فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس، سید محمد طباطبایی نژاد در مصاحبه اخیر خود با خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوال وحید محرابیان درباره جای خالی آثار دفاع مقدس در میان آثار مورد حمایت رسمی این مرکز، چنین پاسخ می دهد: « تاکنون 50 قرارداد فیلم بستیم و تا جشنواره سینما حقیقت حدود 80 فیلم مستند را می توانیم به قرارداد برسانیم. البته ممکن است این آمار زیاد یا کم شود. البته خیلی از آنها به جشنواره سینما حقیقت نمیرسد. البته سهم فیلمهای دفاع مقدسی هیچ نبوده است. شاید در آن 22 فیلم نباشد ولی در 29 فیلم بعدی وجود دارد. حقیقت این است که ما باطرحهایی که برای ما ارسال شده است مواجه هستیم. سالهاست فیلمسازان ما به صورت فراخوانی فیلم نساخته اند. برای همین خواستیم کمی پشت این سد را کم کنیم. طبیعی است که با طرح دوستان مواجه بودیم و با طرح های خوب قرارداد بستیم.»

چنین صحبتی اذعان به این مسئله است که از ابتدای فعالیت مدیریت جدید مرکز گسترش حتی یک فیلم مستند در حوزه دفاع مقدس نیز در زمره آثار مورد حمایت این نهاد نبوده است. با نگاهی به فهرست فیلمها موضوعاتی چون کافه ها، گورستان و حتی مانکن های تهرانبه چشم می خورد اما اگر قرار است حمایتی از آثار دفاع مقدس هم باشد موکول می شود به فیلم های بعدی، به بقیه فهرست و آینده ای که طباطبایی نژاد درباره آن چنین می گوید:

«حالا که با دید کلی نگاه میکنیم، می بینیم که تعداد مستندهای اجتماعی زیاد است اما در زمینه پرتره مفاخر فرهنگی فیلم کمی داریم یا تعداد فیلمهای دفاع مقدس کم است. برنامه ما برای رفع این مشکل این است که سایت را به صورت موضوعی باز کنیم و اعلام کنیم فقط در زمینه دفاع مقدس 10 طرح برجسته را میپذیریم، یا در حوزه دینی و آئینی این کار را میکنیم. فرمایش شما درست است و ما هم به آن اشراف داریم.»

باید منتظر شد و دید نتیجه این اشراف مدیریتی و طرح های ضربتی دقیقه نودی برای حمایت از آثار دفاع مقدس به کجا می رسد. چرا که طباطبایی نژاد درادامه مصاحبه باز متذکر می شود: «ما یک نگاه لانگ شات به انتخاب هایمان کردیم، دیدیم مثلا در موضوع فرضا دینی یا دفاع مقدس تعداد فیلم ها کم است. اگر الان سایتمان را باز کنیم، پانزده روز اعلام میکنیم، مرکز گسترش مثلا از یک مرداد به مدت پانزده روز، طرح مستند با موضوع دفاع مقدس انقلاب اسلامی دریافت خواهد کرد.»

اما کاش آقای طباطبایی نژاد به این سوال نیز جواب میداد که با وجود خیل کثیر مستندسازان حوزه انقلاب و دفاع مقدس با طرح های روی زمین مانده و منتظر حمایت، با سوژه های جذاب و حتی بکر در این حوزه، آیا مرکز گسترش به سراغ آنها نرفته؟ آیا مثل دیگر مستند سازان از آنها دعوت کرده؟ یا این که این هنرمندان خودشان ترجیح داده اند به سمت این مرکز نیایند؟ علت چنین اتفاقی چیست؟ شاید بخشی از پاسخ این سوال را باید در اطرافیان و نحوه مدیریت ایشان جستجو کرد. به هر طریق برای دیدن نتیجه همه این صحبتها زمان زیادی تا جشنواره سینما حقیقت امسال باقی نمانده است.

محمد مهدی شیخ صراف

نظر شما
پربیننده ها