اجلاسی که قصد دارد از خادمان حضرت سیدالشهدا (ع) تجلیل کند و نشان دهد که قدردان این انسانهای شریف است، انسانهایی که از ابتدای نوجوانانی تا کنون که مویی سپید کردهاند؛ خادمی حضرت امام حسین(ع) و اهل بیت (ع) را کرده و جوانان بسیاری آنها را الگوی خود قرار دادهاند.
امسال دوره پانزدهم این اجلاس است و هرساله شاهد رشد و باروی بیشتر محتوا و کیفیت آن هستیم. ما شادمانیم که این اجلاس امسال با این شور و شوق و کیفیت در شهر غرق نور و پایتخت عرفان و روحانیت، اصفهان، در حال برگزاری است.
برای اعتلای فرهنگ ناب حسینی در جامعه چه باید کرد؟
باید از بدعتگذاری و نوآوریهای نادرست در این مکتب فاصله بگیریم؛ گاهی اوقات نیز شاهد ترویج افکار نادرست در این مسیر هستیم که امیدوارم در آینده این اعمال ناشایست صورت نگیرد؛ ما در این راه نیازی به اغراق نداریم و اگر به اندازه اندکی بتوانیم به فرمایشات امام حسین(ع) عمل کنیم برای رسیدن به سعادت در دنیا و آخرت ما را کفایت میکند. باید بیشتر به جنبههایی از امام بپردازیم که حریت و ظلمستیزی ایشان را در محوریت قرار دهد، نباید این گونه باشد که جوان گناهکار ما فکر کند چون خطایی مرتکب شده دیگر راه امام حسین (ع) برای او بسته شده است.
حسینی شدن و راه حسین را رفتن یعنی چه؟
تا خدا نخواهد نمیشود که وارد این مسیر شد، اهل بیت (ع) دریای کرامت هستند و وارد شدن در این مسیر لیاقت میخواهد. زمانی میشود وارد این مسیر شد که خدا بخواهد و تا انسان خود در جستجوی راهی برای ورود به این وادی معرفت نباشد، خدا هم نمیخواهد.
نظرتان در مورد هیئتهای عزاداری که امروزه برپا میشود چیست؟
الحمدالله هیئتهای ما امروزه وضعیت خوبی دارند و همه آنها مانند نوری در تلاش برای آشکار کردن مسیر حق و حقانیت راه و مکتب امام حسین (ع) هستند؛ امیدوارم در این مسیر با تعقل بیشتری پیش برویم.
چه کنیم تا زندگی و مرگمان حسینی باشد؟
گوهر ناب وجودی انسان عمل است؛ با عمل باید به این باور رنگ حقیقت برنیم، باید به حرفهایی که میزنیم و آنها را به عنوان یک باور زیبا دوست میداریم توجه و عمل کنیم. همیشه باید در کارهای خود به این نکته توجه داشته باشیم که آیا کاری که انجام میدهیم را امام حسین (ع) و اهل بیت(ع) را دوست دارند یا خیر؛ باید به این منظور نیز از خاک ریزهای اولیه فرهنگی خود یعنی آموزش در مدارس و دانشگاهها آغاز کنیم.
آیا میتوان امثال شهید حججی را تربیت یافته مکتب امام حسین (ع) و از ممات خون پاک ایشان دانست؟
صددرصد؛ ایشان پرورش یافته هیئتها و مکتب امام حسین(ع) هستند؛ به جرات میتوان گفت اگر عاشورا و حرکت حسینی نبود اکنون شاهد ایستادگی غیورانه فرزندان این نظام در برابر ظلم ظالمان دنیا نبودیم. سفره امام حسین (ع) است که سبب تربیت چنین اشخاصی شده و این جوان انقلابی ما نیز خیلی خوب در امتحان الهی نمره قبولی گرفت.
با توجه به سیاستهای کنونی استکبار جهانی در مورد اعمال وحشیانه شان که اکنون نیز شاهد آن، در نسل کشی اخیر مسلمانان در میانمار هستیم، وظیفه مسلمانان در قبال این امر ظالمانه چیست؟
این یکی از هولناکترین جنایاتی است که تا کنون تاریخ بشر به خود دیده است؛ این مساله مهر شرمساری را بر پیشانی جهل بشریت زده و تا ابد همراه او خواهد ماند؛ اینگونه مسائل از زمانی رخ داد که بشریت جایگاه عقلانیت را با جهل و خرافات در آمیخت و جالبتر از همه آن که در راس حکومت میانمار زنی قرار دارد که برنده جایزه صلح نوبل است. به فرموده مقام معظم رهبری باید فاتحه این جایزه را خواند که اعتبار خود را از زمانی باخت که این جایزه در ابتدا به جنایتکاران صهیونیستی و پس از آن نیز به شخصی داده شده است که اکنون در راس حکومت میانمار است و حتی برای سرکوب اقدامات وحشیانه حال حاظر در کشورش کاری از پیش نمیبرد.