در نشست توسعه و سرمایه گذاری استان اردبیل صورت گرفت:

تاکید روحانی بر لزوم صیانت از منافع ملی و حقوق ملت در مذاکرات هسته ای

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه در مذاکرات باید مراقب بود که از منافع ملی و از حقوق ملت خود صیانت کنیم، اظهار داشت: به همان وعده‌ای که در دوران انتخابات به مردم داده‌ام مبنی بر اینکه سانتریفیوژ‌ها بچرخد و زندگی مردم هم بچرخد، کاملا متعهد هستم.
کد خبر: ۲۵۷۴۱
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۲ - 21August 2014

تاکید روحانی بر لزوم صیانت از منافع ملی و حقوق ملت در مذاکرات هسته ای

به گزارش دفاع پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در نشست توسعه و سرمایهگذاری استان اردبیل به اقدامات دولت در عرصه روابط خارجی به منظور فراهم کردن زمینههای لازم برای سرمایهگذاری کارآفرینان اشاره کرد و گفت: بدیهی است که روابط خارجی در اختیار سرمایه گذاران و کارآفرینان نیست و دولت در این زمینه مسئولیت دارد و در زمینه سیاست خارجی دولت مصمم به تعامل سازنده با دنیا است.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید روابط خارجی از چارچوب مشخص پیروی کند که همه از آن آگاه باشند، اظهار داشت: اگر میخواهیم با دنیا تعامل داشته باشیم این تعامل باید روشن و واضح باشد و مقام معظم رهبری نیز در سخنان اخیرشان موضوع تعامل در روابط خارجی را مورد تأکید قرار دادند.

روحانی گفت: امروز تلاش داریم با همه دنیا تعامل داشته باشیم و رهبری عزیز هم بر آن تأکید دارند. بنابراین این موضوع صرفاً تصمیم دولت نیست بلکه تصمیم و موضع نظام است و نظام میخواهد با همه دنیا و بویژه همسایگان و کشورهای منطقه روابط نزدیک برقرار کند.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: در روزهای آینده شاهد همکاری بیشتر کشورمان با کشورهای دیگر خواهیم بود و اقداماتی که دولت طی یک سال اخیر در عرصه دیپلماسی به منظور برقراری روابط نزدیک و تعامل سازنده انجام داده در حال به ثمر رسیدن است.

روحانی در ادامه به مسأله هستهای کشورمان اشاره کرد و گفت: در مسأله هستهای بخاطر تحریمهای غیرقانونی معضلاتی بوجود آمده که با اقدامات انجام شده از بخشی از آن در مدت کوتاهی عبور کردیم. البته هنوز کشورمان در تحریم است، اما با اقداماتی که انجام شده توانستهایم پایههای تحریم را سست کنیم و شرایط با یکسال گذشته متفاوت است.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: در مسأله هستهای، سهم دولت، مذاکره جدی و انتخاب بهترین کارشناسها و دیپلماتها برای مذاکره است و این کار را با جدیت دنبال میکند.

روحانی اضافه کرد: افرادی که امروز در زمینه هستهای در حال مذاکره هستند، جزو بهترین دیپلماتها در دنیا محسوب میشوند و همه آنها را با شناخت دقیق انتخاب کردهایم و مذاکرات آنان را شخصاً و به طور منظم پیگیری و هدایت میکنم.

رییس جمهور تصریح کرد: در مذاکرات هستهای کاملاً فعال بوده و مصمم هستیم این مذاکرات به نتیجه برسد.

روحانی با تأکید بر اینکه در مذاکرات باید مراقب بود که از منافع ملی و از حقوق ملت خود صیانت کنیم، اظهار داشت: به همان وعدهای که در دوران انتخابات به مردم دادهام مبنی بر اینکه سانتریفیوژها بچرخد و زندگی مردم هم بچرخد، کاملا متعهد هستم و این کار را انجام خواهیم داد، به گونهای که هم حقوق هستهای خود را حفظ کرده و هم تحریمهای نابجا برداشته شود و گامهای دولت در این زمینه کاملاًجدی است.

رییس جمهور گفت: امیدواریم در ماههای آینده بتوانیم معضلات موجود در این زمینه را برطرف کرده و به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. البته اگر طرف مقابل هم این اراده را داشته باشد، زودتر به نتیجه خواهیم رسید.

روحانی با تأکید بر اینکه تحریم به نفع هیچکس نیست، اظهار داشت: برخی از کشورهای غربی که کشور ایران را مورد تحریم قرار دادند، در ملاقاتهای انجام شده صراحتاً اذعان دارند که از تحریم ایران آنها هم زیان کردند، حتی یکی از مقامات بالای اروپایی تأکید میکرد این تحریمها ضدبشری است.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: امروز برای دنیا روشن شده که جمهوری اسلامی ایران در زمینه هستهای شفاف عمل کرده و به دنبال فعالیت صلحآمیز هستهای است.

روحانی خطاب به کارآفرینان و سرمایهگذاران گفت: اطمینان داشته باشید، دولت در این زمینه قدمهای محکم، استوار و مدبرانهای را برخواهد داشت.

رییس جمهور در بخش دیگری گفت: تردیدی نیست که فعالیت اقتصادی بر دوش کارآفرینان قرار دارد و دولت باید زمینههای لازم را برای حرکت آنان فراهم کند.

روحانی با بیان اینکه دولت در آغاز کار با مشکلات بسیار زیادی در بخشهای مختلف از جمله عرصه اقتصادی مواجه بود، افزود: دولت با توجه به این مشکلات فکر میکرد که اگر بخواهد زمینه را برای تحرک اقتصادی صاحبان سرمایه و کارآفرینان فراهم کند در گام اول باید برای مسأله تورم و رکود چارهای بیندیشد.

رییس شورای عالی اقتصاد گفت: شرایط تورم در کشورمان به گونهای بود که نه تنها در هر ماه بلکه هر روز و ساعت تورم در حال افزایش بود.

رییس جمهور با بیان اینکه سرمایهگذاری در ابهام و تاریکی کار بسیار دشواری است، اظهار داشت: با توجه به شرایطی که وجود داشت، لازم بود که فضای اقتصادی را شفاف کنیم تا چنانچه کسی بخواهد سرمایهگذاری کند، قادر به پیشبینی باشد، چرا که عدم قدرت پیشبینی میتواند معضلات بزرگی ایجاد کند.

روحانی خاطر نشان کرد: در عرصه اقتصادی عدم اعتماد نیز بسیار مشکلآفرین است، مخصوصاً اگر خدای ناکرده کارآفرینان نسبت به دولت بیاعتماد باشند.

رییس جمهور تصریح کرد: سرمایهگذاری در امنیت، ثبات، اطمینان و اعتماد قابل قبول نسبت به آینده امکانپذیر است و همه تلاش دولت در یک سال گذشته این بوده که در زمینه اقتصادی نوعی آرامش و طمأنینه بوجود آورد.

روحانی اقدامات دولت در زمینه تورم را با توجه به اظهارات کارشناسان اقتصادی موفقیتآمیز دانست و گفت: دولت تلاش کرده به وعدههایی که در زمینه تورم به مردم داده عملی کند و امروز حتی نسبت به وعدههای داده شده مقداری جلوتر هم هستیم.

رییس جمهور با تأکید بر اینکه دولت معتقد است قبل از اینکه با کارشناسان و صاحبنظران مشورت کند قول و وعدهای به مردم ندهد، اظهار داشت: همچنان که در زمان انتخابات قول دادم که بدون مصلحت با صاحبنظران تصمیم را اتخاذ و عملی نخواهم کرد به این وعده کاملاً وفادار بوده و خواهم بود.

روحانی خاطر نشان کرد: ما به تعهد خود در روند کاهش تورم به طور مستمر تا رسیدن به تورم تک رقمی ادامه خواهیم داد و همه تلاش دولت این است که تا پایان سال ۹۵ تورم را یک رقمی کند.

رییس جمهور گفت: دولت کاملاً مراقب است که پایه پولی افزایش پیدا نکند و از دست بردن به خزانه بانک ملی پرهیز میکند، البته بالا بردن پایه پولی کار سختی نیست و با یک دستور میتوان این کار را انجام داد همانطور که قبلیها با یک دستور ۴۰ هزار میلیارد تومان پایه پولی را برای مسکن افزایش دادند. بنابراین استفاده از این روش کار سادهای است اما این دولت معتقد است که چنین اقداماتی مشکل را به طور ریشهای حل و فصل نمیکند.

روحانی تصریح کرد: باید هوشیار باشیم که پایه پولی کشورمان از تعادل خارج نشده و مشکلآفرین نشود.
رییس جمهوری با بیان اینکه کنترل تورم همراه با خروج از رکود کار سختی است، اظهار داشت: اگر چه این اقدامات دشوار است، اما دولت به اینت نتجیه رسیده که برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور باید در این مسیر حرکت کند و همه برنامهریزیهای دولت بر این مبنا قرار دارد که در پایان سال جاری رشد اقتصادی کشور مثبت باشد و به حول و قوه الهی این کار انجام خواهد گرفت و این گام مؤثری است که تا سرمایهگذاران بتوانند با خیال راحت و با اعتماد وارد عرصه فعالیت شوند.

روحانی با اشاره به ضرورت توانمند کردن بانکها اظهار داشت: در لایحهای که برای خروج از رکود به مجلس شورای اسلامی ارایه دادهایم، موضوع توانمند و فعال کردن بانکها را مدنظر قرار دادیم و پیشبینیهای لازم صورت گرفته تا بتوانیم معضلات اقتصادی را حل و فصل نماییم.

در ابتدای این نشست تعدادی از سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی در بخشهای صنعتی، کشاورزی و پزشکی در سخنانی پیشنهادات و دیدگاههای خود را برای پیشرفت استان اردبیل با رییس جمهور در میان گذاشتند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار