رئیس هیئت عالی اندیشه‌ورزی سپاه:

سفارت آمریکا کانون شکل‌گیری درگیری‌ها و غائله‌های کشور بود

سردار «افشار» گفت: کانون شکل‌گیری همه درگیری‌ها و غائله‌هایی که در کشور اتفاق می‌افتاد سفارت آمریکا بود و اگر این حرکت صورت نمی‌گرفت مشکلات کشور ما در ابتدای انقلاب خیلی بیشتر می‌شد و با هدف قرار دادن این مرکز بود که جریان‌ها در کشور ختم به خیر شد.
کد خبر: ۲۵۹۸۰۷
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۱ - 27September 2017

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، سردار «علی‌رضا افشار»، رئیس هیئت عالی اندیشه ورزی سپاه پاسداران، در اولین نشست از سلسله نشست‌های تاریخ شفاهی لانه جاسوسی آمریکا تحت عنوان «لانه بحران» که بعد‌ از ظهر امروز (چهارشنبه) در لانه جاسوسی آمریکا برگزار شد، با بیان اینکه کلیت بحث تسخیر لانه جاسوسی آمریکا آن‌قدر اهمیت داشت که امام خمینی (ره) آن را تحت عنوان «انقلاب دوم» نام‌گذاری کرد اظهار داشت: با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، کشور ما استقلال خود را به‌دست آورد و از نظر امام خمینی(ره) نیز این استقلال از استکبار جهانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود.

وی در پاسخ به این سوال که در بحبحه سیاسی که در اوایل انقلاب در کشور وجود داشت، چطور شد به این نتیجه رسیدید که باید این اقدام را انجام دهید و هزینه جدیدی را بر دوش نظام بگذارید، تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب، جریان‌هایی که در نهضت انقلاب حضور داشتند، در این امر نقش بسیار مهمی داشتند و دانشجویان به دنبال رویکرد مورد تأکید حضرت امام خمینی (ره) که حرکت مسلحانه در این کشور پاسخگو نیست و باید حرکت مردمی اتفاق بیافتد، بودند. بر همین اساس دانشجویان احساس کردند که مسئولیت‌شان سنگین‌تر شده و برای همین به نهادهایی مانند جهاد سازندگی، سپاه پاسداران و ... رفتند.

این دانشجوی پیرو خط امام در زمان ابتدای انقلاب، افزود: من آن دوران عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی بودم، در جلسات متعددی ما در آن زمان داشتیم شرایط کشور را مورد بررسی قرار می‌دادیم و به تمام غائله‌هایی که در کشور وجود داشت می‌پرداختیم که با بررسی هایی که صورت دادیم به این نتیجه رسیدیم که پشت صحنه این مشکلات و غائله ها آمریکا است. دولت موقت هم که مشکلی شده بود برای کشور و به جای اینکه با شعارها و تفکرات امام خمینی (ره) همراهی کند، این معضل را ما می‌دیدیم که آنها به غرب و آمریکا متمایل هستند و یک خطر بزرگی در کمین انقلاب وجود دارد که این‌ها با یکدیگر توافق کنند و انقلاب را به مسیر انحراف بکشانند.

سفارت آمریکا کانون شکل‌گیری درگیری‌ها و غائله‌های کشور بود

وی ادامه داد: مهم‌تر از این تحلیل‌هایی که نهادهای دانشجویی داشتند، فرمایشات امام خمینی (ره) بود که ایشان به مردم هشدار می‌دادند و خطر اصلی برای انقلاب را آمریکا می‌دانستند. پس بنابراین این شرایط لازم بود که تسخیر لانه جاسوسی آمریکا صورت بگیرد زیرا کانون شکل‌گیری همه درگیری‌ها و غائله‌هایی که در کشور اتفاق می‌افتاد سفارت آمریکا بود و اگر این حرکت صورت نمی‌گرفت مشکلات کشور ما در ابتدای انقلاب خیلی بیشتر می‌شد و با هدف قرار دادن این مرکز بود که جریان‌ها در کشور ختم به خیر شد.

1

سردار افشار خاطرنشان کرد: تا زمانی که به داخل لانه جاسوس نفوذ نکرده بودیم نمی‌دانستیم که تا این اندازه این مرکز در هدایت مشکلات کشور نقش دارد. آن موقع که وارد سفارت شدیم و به اسناد دسترسی پیدا کردیم تازه فهمیدیم که سفارت آمریکا چقدر در مشکلات کشور نقش دارد و از طرفی حضرت امام خمینی (ره) نیز قبل از تسخیر لانه جاسوسی صریحاً تأکید می‌کردند که دشمن اصلی کشور ما آمریکا است و هر چه فریاد دارید برسر آمریکا بکشید.

این کارشناس مسائل فرهنگی در تبیین دستاورها و تبعات تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، با بیان اینکه از نظر من، تا به امروز نه تنها این حرکت هزینه‌ و خسارتی برای کشور نداشته است، اظهار داشت: مهم‌ترین هزینه آن قطع رابطه آمریکا با ایران بود که امام خمینی (ره) فرمودند که ما از این اقدام استقبال می‌کنیم و آمریکا نیز امروز از این اقدام خود پشیمان است.

تسخیر لانه جاسوسی آمریکا برای ما منفعت بود

وی ادامه داد: ممکن است که بعضی‌ها تلقی کنند که این حرکت برای ما هزینه‌‌هایی داشت، اما به نظر من، همه تبعات تسخیر لانه جاسوسی آمریکا منفعت بود که مهم‌ترین آن تثبیت اسکتبارستیزی در نظام نوپای جهوری اسلامی ایران بود. چون در داخل مدیران کشور اختلافات شدید بود و ما اگر استکبار ستیزی را تثبیت نمی‌کردیم، تأثیر این اختلافات در همه ارکان نظام و مردم آثار سوء خود را باقی می‌گذاشت. با تسخیر لانه جاسوسی و حضور مردم در صحنه، این انقلاب را از جریان لیبرالی و غرب‌گرایی که بعدا ما متوجه حضور آن در کشور شدیم، بیمه کرد.

سفارت آمریکا کانون شکل‌گیری درگیری‌ها و غائله‌های کشور بود 

این دانشجوی پیرو خط امام در ایتدای انقلاب گفت: یک دستاورد دیگر تسخیر لانه جاسوسی آمریکا معرفی انقلاب اسلامی ایران به تمام دنیا بود، زیرا بعد از انقلاب، ایران بایکوت خبری شده بود که بعد از فتح لانه جاسوسی آمریکا، ایران به کانون اخبار تبدیل شد و همه خبرنگاران و شخصیت‌های سیاسی که به بهانه بازدید از گروگان‌ها و واسطه‌گری به لانه جاسوسی می‌آمدند، مترجم‌هایی بودند که مرتبا مواضع انقلاب اسلامی را برای آن‌ها تبیین می‌کردند.

اسناد کشف شده نقش مهمی در پایداری نظام داشت

وی در ادامه تبیین دستاوردهای تسخیر لانه جاسوس آمریکا، افزود: تسخیر لانه جاسوسی آمریکا موجب کشف جریانی‌های نفوذی و جاسوس‌ها شد، اسناد لانه جاسوسی به سه دسته تقسیم می‌شد: اسنادی که در کوره‌ها سوزانده‌شد، اسنادی که در خردکن‌ها خرد شد و اسنادی که سالم به دست دانشجویان رسید. یک سری اسناد مطالعه شد و ماجراهای «امیر انتظام» امثال این‌ها کلا از لانه جاسوسی کشف شد. این موارد نقش مهمی در پایداری نظام داشت.

جریان اصلی که بین دانشجویان شکاف ایجاد کرد جریانی به نام «خط سه» بود

سردار جلالی همچنین در ادامه سخنان خود در تبیین انشقاق‌هایی که میان دانشجویان پیرو خط امام در آینده به وجود آمد، اظهار داشت: اوایل انقلاب همه مردم با گرایشات مختلف در یک سنگر به فکر برطرف کردن مشکلات کشور بودند و همه سعی می‌کردند در یک مجموعه‌ای به هم پیوسته انقلاب را حفظ کنند. دانشجویان وقتی به سفارت آمریکا وارد شدند، مهم‌ترین دسته‌بندی که ما داشتیم و آن جریان اصلی که بین دانشجویان شکاف ایجاد کرد جریانی به نام «خط سه» بود.

وی ادامه داد: یک خط، جریان لیبرال بود که طرفدار مدل‌های غربی و آمریکایی بودند و می‌گفتند که دین از سیاست جدا است. خط دیگری هم کانون تجمع جریان‌های انقلابی خصوصاً حزب جمهوری بود. اما خط دیگری که تحت عنوان «خط سه» به وجود آمد، با دوخط دیگر خصوصاً حزب جمهوری اسلامی مخالف بودند که بعدا روحانیون مبارز نیز از دل این جریان شکل گرفت.

این دانشجوی پیرو خط امام در دوران ابتدای انقلاب، با بیان اینکه متأسفانه اختلاف‌های ما و خط سه به داخل لانه جاسوسی کشیده شد، افزود: «خط سه» ادعا می‌کرد که ما ضداستکبار هستیم و انقلابی‌ها را متهم به حمایت از سرمایه داری می‌کردند.

افشای اسناد جاسوسی به یک مطالبه مردمی تبدیل شده بود


وی ادامه داد: وقتی اسناد به دست ما رسید، روی این موضوع بحث شد که ما باید این اسناد را به اطلاع مردم برسانیم و از طرفی نیر این موضوع به مطالبه مردمی تبدیل شد. در میان اسناد یک سندی علیه شهید بهشتی که کاملا به نفع ایشان بود که ما گفتیم این سند باید افشا شود، ولی خطه سه با افشای آن مخالفت کرد. بعد از آتش بس دفاع مقدس نیز، متأسفانه جریان «خط سه» از اقدامات و مواضع خود پشیمان شد، درحالی که امام خمینی (ره) بارها از تسخیر لانه جاسوسی حمایت کرده بودند.

سردار جلالی خاطرنشان کرد: وقتی از انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف موضوع تسخیر لانه جاسوسی آمریکا مطرح شد، قرار بر این شد که دانشجویان در روز 13 آبان که مصادف بود با روز دانش‌آموز با برپایی تظاهرات مقابل لانه جاسوسی تجمع کنند و سپس وارد سفارت آمریکا شوند.

سفارت آمریکا کانون شکل‌گیری درگیری‌ها و غائله‌های کشور بود

تسخیر لانه جاسوسی آمریکا یک حرکت کاملا خودجوش بود


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر خودجوش بودن یا نبودن تسخیر لانه جاسوسی اظهار داشت: مدت زیادی روی سفارت آمریکا کار شده بود و دانشجویان روی پشت‌بام یک ساختمانی که روبروی سفارت قرار داشت رفتند و به شناسایی لانه جاسوسی آمریکا پرداختند. از طرفی حتی موضوع اجازه از امام خمینی نیز مطرح شده بود که گفتند اگر از امام اجازه گرفته شود برای شأن ایشان مناسب نیست. در واقع این حرکت، یک حرکت کاملا خودجوش بود که در چارچوب نظام انجام شد.

برخورد با گروگان‌ها بسیار محترمانه بود


این دانشجوی پیرو خط امام در دوران ابتدای انقلاب، با اشاره به نحوه برخورد با گروگان‌های آمریکایی افزود:  در کل برخورد با گروگان‌ها بسیار محترمانه بود، حتی غذای متناسب خودشان به آن‌ها داده می‌شد، اما متأسفانه وقتی گروگان‌ها وارد آمریکا شدند به‌خاطر فشارهایی که بر روی‌شان بود حرف‌های غیرواقعی زدند.

حدود 70 کتاب از اسناد جاسوسی چاپ شد

وی با بیان اینکه بعد از تسخیر لانه جاسوسی فشار برای افشای اسناد جاسوسی بسیار زیاد بود، گفت: دانشجویان نسبت به اینکه اسناد باید منتشر شود حساس بودند. بعد از آزادی گروگان‌ها نیز کم‌کم مسئله احیای سندهای خرد شده کمرنگ شد و بعدا به بازسازی آن‌ها اقدام شد که حدود دوسال طول کشید و بعد از آن حدود 70 کتاب از این اسناد منتشر شود.

 لانه جاسوسی فقط برای جاسوسی از ایران نبود

سردار جلالی ادامه داد: لانه جاسوسی فقط برای جاسوسی از ایران نبود، بلکه جاسوسی از کل خاورمیانه مانند افغانستان، عراق و حتی روسیه در این مکان مدیریت می‌شد و یک سیستم  بسیار قوی هم در شمال کشور داشتند که تمام تحرکات شوروی را به این مکان مخابره می کرد.

وی خاطرنشان کرد: برخی می‌گویند که فتح لانه جاسوسی از سوی آمریکا توسط نفوذی‌هایش برنامه ریزی شده بود تا بهان‌ای شود برای اقدامات بعدی علیه ایران که این مسئله حقیقت ندارد، ما تمام دانشجویان را می‌شناختیم و با آن‌ها تحت عنوان انجمن‌های اسلامی دانشجویان خارج از کشور جلسات منظم داشتیم که همین جلسات بود که به تأسیس جهاد سازندگی و دفتر تحکیم وحدت و نهادهای انقلابی دیگر منجر شد.

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار