به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، همزمان با پنجاه و نهمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما برای اولین بار جانبازان شیمیایی ایران در کشور ژاپن حضور یافتند. در این مراسم که هفدهم مرداد ماه سال 1383 در محل پارک صلح هیروشیما و در مجاورت بنای یادبود بمباران اتمی برگزار شد، بیش از چهل هزار نفر شرکت کردند.
مراسم با حضور جونیچیرو کویزومی نخست وزیر و مقامات ژاپن و سایر کشور های جهان همه ساله در این مکان برگزار می شود.
مراسم به طور مستقیم از شبکه سراسری تلویزیون ژاپن «ان. اچ. کی» پخش شد و شرکت کنندگان که در میان /ان ها میهمانان خارجی نیز حضور داشتند و شمار آنان به بیش از چهل هزار نفر می رسید برای آرامش روح قربانیان این حمله هسته ای یک دقیقه سکوت کردند.
نخست وزیر ژاپن در این مراسم ضمن ابراز امیدواری برای رسیدن به جهانی عاری از سلاح های کشتار جمعی پایبندی کشورهای جهان را به معاهدات بین المللی خلع سلاح هسته ای خواستار شد.
هنگام سخنرانی جونیچیرو کویزومی گروهی از مخالفان اعزام نیروهای ژاپنی به عراق به سر دادن شعارهایی در مخالفت با جنگ، این تصمیم نخست وزیر ژاپن را محکوم کردند.
همچنین در پیام دبیر کل سازمان ملل که معاون وی در امور خلع سلاح آن را قرائت کر، آمده است:
متاسفانه به رغم خاطره تلخ بمباران اتمی هیروشیما هنوز جهان شاهد تلاش برای دستیابی به سلاح های کشتار جمعی است و امیدواریم در اجلاس آینده معاهده منع سلاح های هسته ای در نیویورک همه کشورهای جهان پایبندی خود را به این معاهده اعلام کنند.
حضور جانبازان شیمیایی ایران که برای نخستین بار دراین مراسم شرکت داشتند مورد توجه نمایندگان رسانه ها و شرکت کندگان حاضر قرار گرفت. بیانیه انجمن حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی ایران با عنوان پیام صلح که در آن به جنایات رژیم عراق در به کارگیری سلاح های شیمیایی بر ضد رزمندگان و مناطق مسکونی ایران و وجود ده ها هزار جانباز شیمیایی در کشورمان اشاره شده بود بر روی پارچه نوشته هایی در محل برگزاری مراسم به سه زبان فارسی، انگلیسی و ژاپنی در معرض دید شرکت کنندگان قرار گرفت. این پیام مکتوب در دیدار با مدیر موزه صلح هیروشیما به این موزه اهدا شد. مقامات شهر هیروشیما از هفت قدرت هسته ای انگلیس، چین، فرانسه، هند، پاکستان، روسیه و آمریکا درخواست کرده بودند نمایندگانی برای شرکت در این مراسم اعزام کنند که فقط پاکستان و روسیه با این درخواست موافقت کردند.
بمباران هسته ای هیروشیما با یک فروند هواپیمای بمب افکن 29 آمریکایی به فرمان ترومن رییس جمهور وقت آمریکا صورت گرفت که بر اثر آن تا شعاع چهار مایلی از مرکز انفجار تاسیسات شهری کاملا نابود و 66 هزار نفر مجروح شدند.
آخرین آمار منتشر شده نشان می دهد، که از زمان این بمباران هسته ای در شانزده اوت 1945 توسط نیروی هوایی آمریکا، تاکنون 237 هزارو 62 نفر به علت آثار مخرب مواد رادیو اکتیو بر جای مانده از آن جان باخته اند.
حمله هسته ای به شهر بندری ناکازاکی نیز 39 هزار تن کشته و 25 هزار تن زخمی بر جای گذاشت ضمن اینکه هزاران نفر بعد از این حمله به علت آثار مخرب مواد رادیو اکتیو جان خود را از دست داده اند.