ظریف:

آمریکا برجام را لغو کند غنی‌سازی اورانیوم پیشرفته‌تر از گذشته انجام می‌گیرد

وزیر امور خارجه کشورمان پیش بینی کرد دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا تهدید خود را عملی کند و در گزارش وزارت خارجه به کنگره در تاریخ پانزدهم اکتبر، تبعیت ایران از (برجام) را تایید نکند.
کد خبر: ۲۶۰۰۹۱
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۵ - 30September 2017
ترامپ برجام را تایید نمی‌کند

به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین نوشت: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران از اروپا خواست در صورتی که دولت ترامپ توافقنامه هسته‌ای بین‌المللی با تهران را از بین ببرد، این کشورها آمریکا را نادیده بگیرند.

ظریف در مصحبه با روزنامه‌های بریتانیی گاردین و فایننشال تامی هشدار داد اگر اروپا در این زمینه از واشنگتن پیروی کند، توافقنامه از بین خواهد رفت و ایران با فناوری هسته‌ای پیشرفته‌تر از گذشته یعنی قبل از حصول توافقنامه هسته‌ای سال 2015، ظاهر خواهد شد. وی با این وجود، تاکید کرد مطابق با تعهدات تهران به پیمان ان پی تی، از این فناوری هسته‌ای، برای ساخت تسلیحات استفاده نخواهد شد.

وزیر خارجه ایران گفت تنها راهی که ایران به ادامه رعایت محدودیت‌ها در برنامه هسته‌ای غیرنظامی‌اش ترغیب خواهد شد این خواهد بود که دیگر امضا کنندگان توافقنامه شامل انگلیس – فرانسه - آلمان - روسیه و چین، همه به شروط این توافقنامه متعهد بمانند و از هرگونه تحریم‌های بعدی آمریکا تبعیت نکنند.

ظریف در مصاحبه‌ای که در اقامتگاه نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک انجام داده بود گفت: اروپا باید پیشتاز باشد (رهبری را در دست داشته باشد).

وزیر امور خارجه ایران گفت پیش بینی می‌کند ترامپ تهدید خود را عملی کند و تبعیت ایران از (برجام) را در گزارش وزارت خارجه به کنگره در تاریخ پانزدهم اکتبر، تایید نکند. اگر او چنین کاری کند ( تبعیت ایران از برجام را تایید نکند) در این صورت، کنگره 60 روز فرصت خواهد داشت تا تحریم‌های تعلیق شده براساس توافقنامه را، بار دیگر علیه ایران تحمیل کند.

محمد جواد ظریف گفت: فکر می کنم، او سیاست غیرقابل پیش بینی بودن را در پیش گرفته است و اکنون نیز او درحال تبدیل کردن این سیاست به عنوان فردی است که غیرقابل اعتماد است. حدس می‌زنم که او توافقنامه را تایید نخواهد کرد و سپس به کنگره اجازه خواهد داد که تصمیم بگیرد.

روزنامه گاردین افزود: ترامپ گفته است که تصمیم خود را در این زمینه گرفته است اما وی هنوز خارج از حلقه نزدیکان خود چیزی درباره تصمیمش بیان نکرد. ترامپ از بیان تصمیم خود به ترزامی نخست وزیر انگلیس هم در یک دیدار دوجانبه در نیویورک خودداری کرد هرچند که انگلیس از همپیمانان نزدیک آمریکا است و از امضا کنندگان برجام به حساب می‌آید.

ظریف هشدار داد که اقدام آمریکا در لغو توافقنامه برجام، باعث نتیجه معکوس در واشنگتن خواهد شد. وی گفت ایران غنی سازی اورانیوم و دیگر عناصر برنامه هسته‌ای‌اش را در سطحی پیشرفته‌تر از گذشته از سر خواهد گرفت.

وزیر امور خارجه ایران گفت توافقنامه به ایران اجازه داد تا به تحقیق و توسعه خود ادامه دهد، بنابراین ما در زمینه پایه فناوری بهبود حاصل کردیم. اگر ما تصمیم بگیریم که از توافقنامه خارج شویم، خروج ما از این توافقنامه با یک فناوری بهتر خواهد بود. این برنامه همیشه صلح آمیز خواهد بود چون عضویت در ان پی تی وابسته به این توافقنامه نیست. (در این صورت) ما محدودیت‌هایی را که به عنوان بخشی از توافقنامه هسته‌ای پذیرفته بودیم رعایت نخواهیم کرد.

ظریف افزود: خروج از توافقنامه فقط یکی از گزینه‌های مورد نظر در تهران است. وی گفت: گزینه‌های دیگری وجود دارند و این گزینه‌ها به نحوه برخورد بقیه کشورهای عضو جامعه بین المللی با آمریکا بستگی خواهد داشت. اگر اروپا، ژاپن، روسیه و چین تصمیم بگیرند که با آمریکا همراهی کنند در این صورت به نظر من، این پایان توافقنامه (هسته‌ای) خواهد بود.

ظریف همچنین خاطر نشان کرد که در دوره‌ی قبلی مربوط به تنش‌های زیاد بین واشنگتن و تهران، یعنی زمانی که آمریکا قوانین تحریمی تصویب می‌کرد تا شرکت‌های اروپایی را به علت کسب و کار در ایران مجازات کند، اروپا مقاومت کرده و تلاش کرده بود شرکت‌های خود را در مقابل تحریم‌های آمریکا محافظت کند.

ظریف در ادامه گفت در 1990 آن‌ها (اروپایی‌ها) فقط این (آمریکا) را نادیده نمی‌گرفتند، اروپا یعنی اتحادیه اروپا قانونی داشت که از کسب و کارهای اتحادیه اروپا محافظت می‌کرد و اگر آمریکا اقدام به اعمال محدودیت‌ها می‌کرد، اتحادیه اروپا تدابیر متقابل ضد آمریکا اتخاذ می کرد. بسیاری خاطر نشان کردند که احتمالا این مسیر اقدامی خواهد بود که اروپا می‌خواهد در پیش گیرد.

روزنامه گاردین در ادامه توضیح داد: در قانون مصوب سال 1996 میلادی در اتحادیه اروپا، اروپایی‌ها در مقابل اعمال تحریم‌های آمریکا در آن زمان محافظت می‌شدند که شامل قانون تحریم‌های ایران و لیبی بود که در همان سال تصویب شده بود. این قانون قابل احیا و توسعه به هرگونه تحریم‌های جدید آمریکا بود.

وزیر امور خارجه ایران افزود این توافقنامه حتی اگر به طور کامل اجرا نشود باز هم باعث کمک شده است چون منطقه با مشکلات کمتری روبرو بوده است. پس مشخص است که این توافقنامه کمک به ثبات منطقه‌ای است. اگر چیزی وجود دارد ناشی از واکنش همپیمانان آمریکا در منطقه است که از شروع توافقنامه، آن را دوست نداشتند و هر کاری برای تضعیف توافقنامه کردند و باعث تشدید تنش‌ها در منطقه شدند.

انتهای پیام/ 181

نظر شما
پربیننده ها