شناخت ترفندهای کلاهبرداران اینترنتی ، عامل ناکامی مجرمان سایبری

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا بمنظور پیشگیری از وقوع جرایم در حوزه سایبر و گرفتارنشدن در دام سایت های کلاهبردار به شهروندان هشدار داد و گفت : شناخت ترفندهای کلاهبرداران اینترنتی یکی از عوامل مهم ناکامی مجرمان در فضای سایبری است .
کد خبر: ۲۶۰۳۳
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۹ - 25August 2014

شناخت ترفندهای کلاهبرداران اینترنتی ، عامل ناکامی مجرمان سایبری

به گزارش خبرنگار انتظامی " دفاع پرس "، سرهنگ علی نیک نفس رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا اظهار داشت: با پیشرفت تکنولوژی و ظهور اینترنت و ابزارهای نوین در جهان مجرمان نیز خود را با ابزارهای و تجهیزات فضای مجازی مجهز کرده و با این ابزارها از مردم کلاهبرداری و سوءاستفاده می نمایند.

وی ضمن بیان برخی توصیه ها در خصوص سایت های کلاهبردار اظهار داشت: کاربران در دنیای مجازی می توانند خود را با شخصیتها و اسامی گوناگون و غیرواقعی معرفی کنند و در شبکه های اجتماعی، چترومها، سایت ها و … فعالیت کنند پس هرگز به افراد در دنیای مجازی اعتماد نکنید؛ زیرا این امکان وجود دارد که با هویت دروغین خود را به شما معرفی کرده باشند.

وی افزود :هرگز به ایمیل هایی با عناوین، شرکت در قرعه کشی، برنده شدن در مزایده یا مسابقه، خرید اقلام کم یاب، انواع کمک های مالی، مشارکت در سودهای معاملاتی مختلف و … اطمینان نکرده و هیچ مبلغی را به حساب اشخاص خارج از کشور واریز نکنید.

این مقام مسوول در ادامه در خصوص فریب های اینترنتی گفت: در این ترفند کلاهبرداران معمولاً از یک الگوی مشابه پیروی می کنند که تماس اولیه از طریق ایمیل یا شبکه های اجتماعی انجام می شود و ابتدا از قربانیان خواسته می شود از طریق ایمیل، تلفن، فاکس و … به این تماس پاسخ دهند و بعد از اینکه در اولین گام طعمه به دام شکارچیان افتاد، آنان سعی می کنند اعتماد قربانی را جلب کرده و در انتها به بهانه ای از او در خواست پول می کنند ؛پس همیشه در هنگام روبرو شدن با موضوعاتی از این قبیل شباهت الگوهای کلاهبرداری اینترنتی را مدنظر قرار داده تا در دام  ترفندهای آنها قرار نگیرید.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا از جمله کلاهبرداری های اینترنتی، را کلاهبرداری نیجریه ای عنوان کرد و گفت : در این حقه به قربانی قول یک جایزه یا ارائه درصدی از پول کلانی داده می شود که قرار است آن را از کشور نیجریه خارج کنند و معمولاً ابتدا از کاربر خواسته می شود یک مبلغ اولیه برای پوشش هزینه های بانکی ارائه دهد و به محض ارسال نخستین پول، کلاهبرداران غیب می شوند، لذا در مواجهه با این نوع کلاهبرداری ها که به اشکال مختلف و مختص کشورهای آفریقایی است، هیچگونه توجهی به ترفندهای آنان نکرده و هیچ ارتباطی از طریق ایمیل یا تلفن و … حاصل نکنید.

سرهنگ نیک نفس در ادامه اظهار داشت :برای انجام انواع عملیاتهای بانکی اعم از پرداخت قبوض، پرداخت شهریه دانشگاه، انتقال وجه به حساب های دیگر، انواع خریدهای اینترنتی و … حتی المقدور از سیستم های عمومی و اشتراکی مانند کافی¬نت ها استفاده نکنید و در صورتی که به اجبار از کافینت جهت عملیات بانکی استفاده نمودید بلافاصله بعد از انجام عملیات فوق با مراجعه به دستگاههای خودپرداز، در بانک خود اقدام به تعویض رمز دوم کارت کنید .

وی در خاتمه از شهروندان خواست  تا در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق وبسایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی cyberpolice.ir بخش تماس با ما گزارش نمایند.

انتهای پیام/
 

نظر شما
پربیننده ها