به گزارش گروه بین الملل
دفاع پرس به نقل از البدیل مصر، به نظر میرسد عربستان سعودی در جنگ علیه یمن تنها خواهد ماند. گزارشها نشان میدهد کشورهایی که با عربستان در حمله به کشور فقیر یمن همکاری میکردند به این موضوع پی بردهاند که در باتلاقی وارد شدهاند که تنها انتقادهای داخلی و خارجی را برای آنها به دنبال داشته است. این موضوع سبب شده است آنها از ائتلاف حمله به یمن عقبنشینی کنند. برخی از این کشورها عقبنشینی میکنند و برخی دیگر در اقدام نظامی علیه یمن سود بخش نیستند و نقش موثری ندارند. این نشان میدهد که برای حل سیاسی بحران و خروج از باتلاق یمن تلاش جدی صورت خواهد گرفت تا آبروی کشورهای ائتلاف حمله به یمن حفظ شود.
عقبنشینی مغربعلی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن چند روز پیش از عقبنشینی مغرب از ائتلاف عربستان در جنگ علیه یمن سخن به میان آورد. این در شرایطی است که عربستان در این زمینه هیچگونه اظهار نظری نکرد و مغرب هم در این زمینه هیچ بیانیهای برای تایید یا تکذیب این خبر منتشر نکرد. این موضوع راست بودن این خبر را تایید میکند.
علی عبدالله صالح در گفتوگو با شبکه «الیمن الیوم» گفت: برای کسانی که از ائتلاف عقبنشینی میکنند بسیار ارزش قائل هستیم، مثل کشور مغرب عربی و من معتقدم به زودی دو کشور از ائتلاف حمله به یمن عقبنشینی خواهند کرد.
وی افزود: یمن هیچگونه خطری برای هیچ یک از کشورهای ائتلاف تلقی نمیشد. اما چانهزنیهای عربستان سبب شد تا این کشورها به ائتلاف حمله به یمن وارد شوند. وی از دیگر کشورهای ائتلاف خواست از این ائتلاف خارج شوند. زیرا به زودی از آنچه علیه مردم یمن مرتکب شدهاند، پشیمان خواهند شد.
سودان
چند روز پیش سرهنگ محمد حمدان حمیدتی فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان در گفتوگو با روزنامه الجریده این کشور به میزان زیانهای سودان در ائتلاف حمله به جنگ اشاره کرد.
وی گفت که در این جنگ 412 تن از نیروهای سودان کشته شدند؛ اما درباره شمار زخمی شدگان هیچ سخنی به میان نیاورد؛ ولی پیشبینی میشود تعداد کشته شدگان بیشتر باشد. برخی کارشناسان معتقدند که اعتراف سودان به میزان زیانهای انسانی در این جنگ ابزار فشاری در دست این کشور است تا از عربستان، آمریکا و امارات این زیانها را بگیرد. خارطوم در این جنگ از نظر مادی و انسانی بهای بسیاری سنگینی به ریاض، ابوظبی و واشنگتن پرداخت کرده است. این در حالی است که هیچ نتیجهای از جنگ نصیب سودان نشد. هنوز تحریمهای سودان توسط آمریکا به قوت خود باقی است. این موضوعی است که سبب شد سودان برای عقبنشینی از ائتلاف حمله به یمن تلاش کند. این موضوع امارات و عربستان را وادار خواهند ساخت تا آمریکا را زیر فشار قرار دهند تا تحریمها را از سودان بردارد.
کناره گیری امارات
پس از اینکه امارات درک کرد عربستان این کشور را در باتلاق یمن وارد کرده است و در این جنگ جز انتقادهای بینالمللی و هزینههای مادی، بشری و بحرانهای بینالمللی چیزی نصیبش نشده است، اکنون این کشور برای رهایی از باتلاق یمن تلاش میکند. امارات در این جنگ به هیچ یک از هدف خود نرسیده است. این موضوعی است که سبب شده این کشور بارها به پایان یافتن نقش خود در جنگ علیه یمن اشاره کند. بهطوریکه عبید سالم الزعابی نماینده دائم امارات در سازمان ملل در سخنرانی خود در دوره سیوششم شورای حقوق بشر درباره یمن گفت: امارت از تلاشهای فرستاده سازمان ملل برای حل بحران یمن حمایت میکند.
وی گفت: موضع امارات حفظ وحدت یمن و حق حاکمیت این کشور و استقلال آن است و امارات با دخالت در امور داخلی یمن مخالف است.
نماینده دائم امارات در سازمان ملل بر حل بحران یمن با تکیه بر ابتکار عمل کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، گفتوگوی یمنی- یمنی و تصمیمهای بینالمللی تاکید کرد.
این نخستین بار نبود که امارات از حل سیاسی بحران یمن برای خارج شدن از ائتلاف جنگ علیه یمن سخن به میان آورد. بلکه در ژانویه گذشته نیر انور قرقاش اعلام کرد جنگ یمن از نظر عملی پایان یافته است و امارات مسائل سیاسی لازم در این زمینه را دنبال میکند. ناظران معتقدند عقبنشینی از ائتلاف در نتیجه ضربههایی که این کشور طی دو از حضور خود در ائتلاف عربستان متحمل شده مسالهای طبیعی است. امارات سنگینترین ضربههای را متحمل شده است. نیروهای ارتش یمن و کمیتههای مردمی این کشور در سبتامبر سال 2016 با حمله به مراکز حضور نیروهای اماراتی در داخل یمن 52 تن از نیروهای اماراتی را به هلاکت رساندهاند. افزون بر این، تعدادی از جنگندههای امارات در این جنگ توسط نیروهای یمنی هدف قرار گرفته شد که آخرین آنها در یازدهم سپتامبر گذشته در منطقه عمقیل در شبوه بود که دو تن از نیروهای امارات نیز به هلاکت رسیدند.
عربستان به دنبال رهایی
به نظر میرسد عربستان هم برای خروج از ائتلاف خود تلاش میکند. این مسالهای است که رهبران عربستان را وادار کرده است برای حفظ آبروی این کشور به دنبال راه حلی باشند. این موضوعی است که در سخنرانی عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان در مجمع عمومی سازمان ملل خود را نشان داده است. وی در این سخنرانی گفت: تنها با گزینه نظامی نمیتوان امور را در یمن یکسره کرد. بلکه عربستان از راه حل سیاسی برای حل بحرانهای یمن و سوریه پشتیبانی میکند. بسیاری از ناظران معتقدند عربستان رویکرد حل سیاسی بحران را دنبال میکند تا از باتلاق یمن رهایی یابد. به ویژه این در شرایطی است که در عرصه بینالملل به دلیل وخامت اوضاع بهداشتی و قحطی در یمن عربستان مورد انتقاد قرار میگیرد و برخی نهادهای بینالمللی درباره جنایتهای عربستان و همپیمانان در جنگ علیه یمن تحقیق میکنند.
انتهای پیام/ 411