به گزارش گروه اجتماعی " دفاع پرس "، حسین رضازاده در نطق پیش از دستور هشتاد و نهمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به اهمیت توسعه پایدار ورزش شهروندی اظهار داشت: کارکردها و تأثیرات ورزش در شادابی و نشاط عمومی و سهمبندی آن در پر کردن اوقات فراغت شهرنشینان، همچنین اثرات عمیق آن در سلامت روح و روان آنها، توسعه پایدار ورزش شهروندی یکی از ارکان مهم مدیریت شهری مبتنی بر مشارکت مردمی تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: همزمان با ارتقای سطح شهرنشینی و تغییر نوع و میزان فعالیتهای فیزیکی شهروندان و به عبارتی با گسترش زندگی ماشینی در شهرها، توسعه ورزش شهروندی با هدف از میان بردن اثرات زیانبار بیتحرکی و یا کم تحرکی، یکی از نیازهای اساسی زندگی در کلانشهرها شده است.
رئیس کمیته ورزشی شورای شهر تهران ادامه داد: در تقسیمبندی جامع تربیتبدنی فعالیتهای ورزشی به 4 دسته اصلی تقسیم میشوند که عبارتند از ورزش پرورشی، ورزش همگانی، ورزش قهرمانی و ورزش حرفهای و با توجه به ماهیت ورزش شهروندی که در حقیقت با هدف ارتقای سلامت و شادابی روح و جسم عموم شهروندان صورت میگیرد، میتوان آن را از دسته ورزش همگانی قرار داد.
رضازاده گفت: ورزش شهروندی در واقع آن دسته از فعالیتهای روزمره شهروندان را در بر میگیرد که به منظور تفریح و لذت بردن اوقات فراغت صورت میگیرد و ارتباطی با فعالیتهای شغلی و روزمره ندارد.
عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: ورزش شهروندی یا همان ورزش همگانی با فراهم کردن فرصت حضور منظم در فعالیتهای جسمانی و ورزشی سالم، کم هزینه و نشاط بخش علاوه بر تامین سلامت روحی، جسمی شهروندان میتواند مدخلی مناسب برای توسعه روابط اجتماعی در میان شهروندان باشد و در نتیجه مجالسی برای گسترش فرهنگ شهروندی باشد و به عبارت دیگر فعالیتهای بدنی همگانی در شهرها علاوه بر آنکه رخوت و سستی جامعه و روحی را از شهروندان دور ساخته، فشارهای ناشی از زندگی شهری را کاهش میدهد و میتواند با ایجاد نوعی هویت جدید در کلانشهرها مرسوم به «هویت ورزشی» عاملی مؤثر در اشاعه روحیه مشارکت در فعالیتهای شهری بوده و تعامل شهروندان با مدیران شهری در سایر حوزهها را نیز تجهیز کرده است.
وی گفت: یکی از شاخصهای مهم برای نشان دادن اهمیت ورزش شهروندی یا همگانی بررسی رابطه میان سطوح فعالیت بدنی و آمادگی جسمانی شهروندان با میزان علامت جامعه است.
رئیس کمیته ورزشی شورای شهر تهران ادامه داد: تأمین امکانات و تجهیز فضاهای ورزشی، توسعه و احداث اماکن ورزشی جدید با عنایت به امکانیابی بهینه و اولویت صحیح پروژهها، توزیع عادلانه امکانات و فرصتهای ورزشی، تنوع کاربریهای ورزشی، توسعه امکانات ورزشی و افزایش قدرت انتخاب شهروندان، بررسی میزان سرانه ورزش در کشور و تلاش برای کاستن از فاصله آن با استانداردهای جهانی از جمله اصلیترین دغدغههای مدیران متعهد شهری در راستای نیل به توسعه پایدار شهری است.
رضازاده گفت: امروز ساختن و تجهیز اماکن ورزشی بر اساس استانداردهای جهانی و مطابق با یک برنامهریزی تشکیلاتی، تخصصی و هوشمندانه و نیز رعایت مقررات ایمنی و مدیریت سلامتی از الزامات مدیریت شهری هدفمند و متعهد صورت میگیرد، لذا بهرهبرداری مناسب از بودجههای ورزشی و استفاده از نیروی انسانی متخصص و مدبر، تشویق و فعالزایی بخش دولتی در حوزههایی چون سرمایهگذاری در امر ورزش و مشارکت در ساخت، حفاظت و مدیریت اماکن ورزشی میبایست از جمله وظایف مهم مدیران شهری در نظر گرفته شود.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه یکی از مباحث مهم در خصوص ورزش شهروندی و ضرورت تقویت آن ارتباطی است که مسئله ورزش با سایر ابعاد زندگی جمعی انسانها در فضای شهری پیدا میکند، گفت: ورزش به عنوان یک عامل بسیار مهم و اساسی در تأمین سلامت و نشاط روح و جسم افراد جامعه، تأثیر بسزایی بر کمیت و کیفیت فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آنها دارد.
رضازاده اضافه کرد: سرمایهگذاری در ورزش موجب کاهش هزینهها در بخش درمان و نیز باعث کاهش میزان نابهنجاری فردی و اجتماعی میشود، ورزش بر بهرهوری مالی، رونق اقتصادی و تولید ناخالص ملی کشور اثر گذاشته و باعث افزایش میزان جذب گردشگر، تحرک و نشاط مطبوعاتی و ارتقای فرهنگ عمومی میشود.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: ورزش افزایش میزان مشارکت شهروندذان را در امور شهرها، تصمیمگیریهای ملیف ارتقای دموکراسی، بهبود روابط خارجی و بینالمللی کشورها را فراهم میسازد.
رئیس کمیته ورزشی شورای شهر تهران در ادامه نطق پیش از دستور خود گفت: از طریق تقویت روحیه مشارکتطلبی، مسئولیتپذیری، جمعگرایی و یکپارچگی و عزم و اراده ملی موجبات رابطه میان شهر و ورزش در جهان به سرعت در حال دگرگونی است و امروزه شاهد انفجار جمعیت در کلانشهرها هستیم و زندگی شهری در آن در تمای ابعاد به سرعت در حال توسعه است. و رابطه دوسویه و متقابل میان این دو برقرار است و از یک طرف ورزشی در دنیای امروز به مقوله نو و پیچیده با اثرات قابل ملاحظه با سایر بخشهای زندگی فردی و اجتماعی انسانها تبدیل شده است و از سوی دیگر گسترش شهرنشینی در کمیت و کیفیت شهروندی بسیار تأثیرگذار بوده است.
رضازاده با بیان اینکه در دههای اخیر رویدادهای ورزشی از جمله اولویتهای مدیران شهری و ورزشی کلانشهرها بوده است، گفت: ورزش یک نگاه کاتالیزور برای توسعه اقتصادی و فرهنگی و تغییر و احیای سیمای شهرها بوده و جایگاه منحصر بفردی دارد اما با این حال توسعه ورزش در شهرهای بزرگ با چالش هایی نیز همراه بوده است.
وی گفت: یکی از دغدغههای مهم در این خصوص مسئله آلودگی هوا و مضرات ورزش در شرایط زیست محیطی نامناسب در شهرهاست چرا که در هنگام ورزش و به دلیل ورود حجم بیشتری از هوا به ریهها، فرد ورزشگاه بیش از سایر شهروندان در معرض مضرات هوایی آلوده هوا قرار میگیرد و توجه به زیرساختها، تدابیری چون برنامهریزی و مدیریت حرکت در شهرها و تشویق پیادهروی و دوچرخهسواری که هم نوعی فعالیت بدنی و ورزشی است، هم میزان آلودگی هوا را کاهش میدهد، میتواند در این زمینه کارآمد باشد.
رئیس کمیته ورزشی شورای شهر تهران تصریح کرد: توسعه ورزش در شهر تهران به عنوان پایتخت و مرکز شهرنشینی در ایران در هر دو زمینه ورزش قهرمانی و همگانی حائز اهمیت است و حدود 52 درصد از اماکن و فضاهای شهر تهران در اختیار شهرداری قرار داشته و از میان سایر مراجعی که متولی ورزش هستند،شهرداری تهران همواره بیشترین توجه را به ورزش همگانی و شهروندان داشته است و با این حال سرانه ورزشی در تهران حدود یک متر یعنی معادل 33 درصد استاندارد بینالمللی است و در نتیجه توجه به طرحها و اقدامات اساسی و سیاست گذاری و برنامهریزی جامع و بلند مدت به منظور رفع کاستیهای موجود ضامن توسعه سلامت پایدار شهری بوده و میبایست از اولویتهای مدیران شهری باشد.
انتهای پیام/