سردار جلالی:

«افکار عمومی» در جنگ‌ها نقش بازدارنده و کنترل کننده دارند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به حادثه‌ای در کشور چین و جنگ 22 روزه، گفت: امروزه «افکار عمومی» در جنگ‌ها نقش بازدارنده و کنترل کننده دارند.
کد خبر: ۲۶۲۲۸۴
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷ - 17October 2017
«افکار عمومی» در جنگ‌ها نقش بازدارنده و کنترل کننده دارندبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار سرتیپ «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در دومین همایش «پدافند غیر عامل و توسعه پایدار» اظهار داشت: در شرایط اضطراری عوامل متغیری در ایجاد امنیت دخالت دارند، مانند عوامل امنیتی، تروریستی، داعش، تکفیری‌ها و طالبان که با سرمایه گذاری آمریکا و اسرائیل و با محوریت عربستان در اطراف کشورمان دنبال می‌شود.
 
وی ادامه داد: در عراق حدود یک میلیون و 200 هزار نفر طی سه حمله آمریکا به این کشور تاکنون کشته شده‌اند، البته در لبنان و سوریه هم می‌توان گفت تعداد بی شماری طی جنگ‌هایی که در این کشورها تاکنون روی داده، کشته شده‌اند.

سردار جلالی با بیان اینکه در این رابطه عوامل داخلی نیز موثر هستند، گفت: در این رابطه نقش رسانه حائز اهمیت است. به عنوان مثال زمانی که در میدان «تیان من» چین اعتراضاتی صورت گرفت و دولت با آن‌ها برخورد کرد به دلیل نبود رسانه خبر این واقعه 10 سال بعد منتشر شد ولی بعد از آن شاهد حضور رسانه‌ها هستیم، به نحوی که امروز نگاه ارتش‌ها به افکار عمومی بازدارنده و کنترل کننده است.
 
وی خاطرنشان کرد: لذا اکنون مردم که سابق بر این در جنگ‌ها هدف مستقیم بودند، تغییر نقش یافته‌اند به عنوان مثال در جنگ 22 روزه حماس، تلاشی که جبهه مقاومت در بسیج افکار عمومی انجام داد، قدرت آن از بمب هسته‌ای هم بیشتر بود و به همین علت هم بود که به ناچار اسرائیل آتش بس را پذیرفت.
 
رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: از آن تاریخ به بعد یعنی از سال 2005 به بعد آمریکا سه شرط جدی برای ورورد به عملیات را مد نظر قرار داد که عبارتند از لحاظ کردن محیط داخلی آمریکا، محیط کشوری که قرار است در آنجا حمله‌ای صورت گیرد و محیط و فضای بین المللی.
 
وی با بیان اینکه نقش افکار عمومی و مردم، سرنوشت جنگ‌ها را تغییر می‌دهد، تصریح کرد: آمریکایی‌ها در سه حمله به عراق متوجه شدند مردم این کشور در هر یک از این جنگ‌ها با آن‌ها رفتاری متفاوت دارند؛ از سوی دیگر در جنگ، مسایل عقیدتی، قومی و جغرافیای انسانی هم دخالت دارد.
 
سردار جلالی بیان داشت: یعنی مردم از عناصر بی دفاعی که در جنگ‌ها کشته می‌شدند و عنصری برای فشار آوردن به دولت‌ها بودند، اکنون به محور اصلی جنگ تبدیل شدند؛ پس متوجه شدند با مردم نمی‌توانند برخورد مستقیم داشته باشند؛ از این روی اسم جنگ بی قاعده یا غیر کلاسیک را برای آن انتخاب کردند.
 
وی تصریح کرد: در این جنگ مردم کنار می‌مانند و زیر ساخت‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند تا پتانسیل نارضایتی و شورش را در مردم ایجاد کنند و این را هم با کمک رسانه‌ها انجام می‌دهند، مانند حمله اسرائیل به زیر ساخت‌های جنوب لبنان در جنگ 33 روزه که زیر ساخت‌هایی مانند شبکه فاضلاب، مدارس، پل‌ها، شبکه آب و برق و سوخت مورد اصابت قرار گرفتند؛ پس وقتی ابزار رسانه در جنگ بکارگیری شود ماهیت جنگ تغییر می‌یابد.
 
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه عنوان کرد: آمریکایی‌ها عنوان می‌کنند در ساخت سلاح‌های دقیق به قدری پیشرفت کرده‌اند که می‌توانند در درون یک مجتمع مسکونی، واحدی را مورد حمله قرار دهند و به مابقی واحدها کاری نداشته باشند؛ آنها اسم این نوع جنگ را جنگ «تمیز» قرار دادند.
 
وی یادآور شد: امروز رسانه مدرن مانند شبکه‌های اجتماعی از رسانه‌های سنتی، پیشی گرفته است و این در حالی می‌باشد که در کشور ما فضای مجازی در کنترل حکومت و دولت قرار ندارد، به همین خاطر امکان تاثیرگذاری بر آنها وجود ندارد.
 
سردار جلالی با بیان اینکه از نظر آمریکایی‌ها چنانچه دولتی بتواند بعد از جنگ مردم خود را حفاظت و امنیت آن‌ها را برقرار سازد، پیروز است، تاکید کرد: در مدل جنگ‌های جدید اهداف تغییر ماهیت یافته‌اند، به عنوان مثال در جنگ 33 روزه اسرائیل و حزب الله لبنان، اسرائیلی‌ها 373 پل، منبع آب، جایگاه سوخت و غیره را مورد هدف قرار دادند تا بلکه از این طریق با ایجاد نارضایتی در بین مردم، زمینه شورش و طغیان مردم را فراهم سازند.
 
وی سپس عنوان کرد: 72 درصد مردم کشورمان را جوامع شهری شامل می‌شوند و این باعث شده تا در شهرها شاهد حضور مراکز پر خطر مانند مراکز تولید مواد شیمیایی باشیم؛ در اصفهان 10 ـ 15 کارخانه پر خطر در وسط جمعیت شهری قرار دارد.
 
رئیس سازمان پدافند غیر عامل با اشاره به اینکه اولویت یکم ما انتقال این گونه مراکز به بیرون از شهرها هستند، گفت: هر شهری باید طرح برخورد در شرایط اضطراری را داشته باشد تا اگر حادثه‌ای بوجود آمد، وظایف مشخص باشد.
 
انتهای پیام/ 231 
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار