دفاع پرس بررسی کرد؛

سیاست خارجی روسیه؛ ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی

طی روزهای اخیر دولت فدراسیون روسیه مواضع قابل توجه و تأملی را در زمینه سیاست بین‌المللی خود اتخاذ کرده است.
کد خبر: ۲۶۲۳۶۰
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۵ - 18October 2017
به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس، طی هفته‌های اخیر مواضع سیاست خارجی دولت روسیه باعث توجه فعالان سیاسی و رسانه‌ای در عرصه بین‌الملل شده است. این موضع‌گیری‌ها از جدال دیپلماتیک بر سر ساختمان‌های دولتی روسیه در خاک آمریکا تا اعلام نزدیک بودن زمان پایان مأموریت نظامیان روس در سوریه را شامل می‌شود.
 
درحالی‌که در آمریکا جریان‌های مخالف دونالد ترامپ و جمهوری‌خواهان که عموما از حزب دموکرات هستند، دولت روسیه و رئیس‌جمهور آمریکا را متهم به تبانی برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا می‌کنند که موضوع روابط دیپلماتیک واشنگتن و مسکو طی هفته‌های گذشته یکی از سخت‌ترین مراحل خود از زمان ریاست‌جمهوری جرج بوش را سپری کرد.
 
اختلاف شدید بر سر تعداد دیپلمات‌ها و ساختمان‌های دیپلماتیک دو کشور، آن هم در زمان دونالد ترامپ که با شعار تعامل با روسیه بر سر کار آمد، یکی از عجیب‌ترین حوادث پیش‌آمده در تاریخ روابط واشنگتن و مسکو از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پیمان ورشو تا امروز است. 
 
سیاست خارجی روسیه و ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی آن 
کاهش متقابل تعداد دیپلمات‌های هر کدام از دو کشور از طرف مقابل خود و مصادره بعضی از ساختمان‌های دیپلماتیک، آمریکا و روسیه را وارد تنشی بی‌سابقه کرد.
 
اگرچه تنش در روابط روسیه و آمریکا بر سر روابط دیپلماتیک تا حدی نسبت به ماه‌های اخیر فروش کرده است؛ اما موضوع ایران خصوصا برجام یکی دیگر از نقاط اختلاف مسکو و واشنگتن است. دولت روسیه با هشدار نسبت به هر نوع اقدام نسنجیده از سوی دونالد ترامپ و دولت وی، بر پایبندی تمام طرف‌های حاضر در برجام تأکید کرد.
 
سیاست خارجی روسیه و ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی آن 
از سوی دیگر دولت روسیه در مورد همه‌پرسی جدایی کردستان از عراق، یک موضع نه چندان شفاف اتخاذ کرد به این صورت که هم از احترام خود نسبت به همه‌پرسی جدایی کردستان از خاک عراق سخن گفت و هم از اهمیت توجه کردها به حساسیت‌های همسایگان عراق. به همین دلیل نمی‌توان تحلیل دقیقی از هدف اتخاذ چنین سیاستی در مورد اربیل، که بالطبع باعث تنش در روابط مسکو و بغداد می‌شود، ارائه کرد.
 
با این حال روسیه در سوریه همچنان به حمله هوایی به مواضع داعش در شرق و گروهک‌های تکفیری متحد القاعده در استان ادلب در شمال غرب این کشور ادامه می‌دهد. این در حالی است که روسیه در کنار کمک به ارتش سوریه، همچنان به حفظ توازن قوا با رژیم صهیونیستی مشغول است.
 
دلیل این موضوع را می‌توان در سفر وزیر دفاع روسیه به فلسطین اشغالی و دیدار با وزیر جنگ رژیم اشغالگر قدس مشاهده کرد. «سرگئی شویگو» در دیدار خود با «آویگدور لیبرمن» همتای صهیونیست خود، ضمن گفت‌وگو در مورد مسائل مهم منطقه‌ای مانند «حضور ایران در سوریه»، خاطرنشان کرد: «عملیات نظامی روسیه در سوریه بزودی به پایان خواهد رسید.»
 
سیاست خارجی روسیه و ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی آن 
با توجه به این موضوعات، می‌توان گفت که اگرچه روسیه منافع خود را از جانب آمریکا و رژیم صهیونیستی در غرب آسیا و دیگر نقاط جهان مورد تهدید می‌بیند؛ اما تمایلی به کشیده شدن این تقابل به یک برخورد سخت نمی‌بیند.
 
این موضوع حتی در مورد متحدان آمریکا بویژه رژیم صهیونیستی نیز برای روس‌ها صادق است. به همین خاطر روسیه همانطور که می‌توان حدس زد، سعی می‌کند تا جای ممکن از هر نوع تنش با ائتلاف عبری- غربی- عربی دوری کند.
 
انتهای پیام/ 421
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار