یادداشت/ حسن صادقیان؛

چرا آمریکا از استقلال کردهای عراق حمایت نکرد!

اتخاذ سیاست منفعلانه رهبران سیاسی ایالات متحده آمریکا راجع به استقلال کردهای عراق، با توجه به روابط حسنه حداقل یک دهه اخیر فی مابین، قابل تأمل است.
کد خبر: ۲۶۳۵۰۹
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۲ - 26October 2017
چرا آمریکا از استقلال کردهای عراق حمایت نکرد!

گروه بین الملل دفاع پرس - حسن صادقیان کارشناس مسائل سیاسی؛ اتخاذ سیاست منفعلانه رهبران سیاسی ایالات متحده آمریکا راجع به استقلال کردهای عراق، با توجه به روابط حسنه حداقل یک دهه اخیر فی مابین، قابل تأمل است؛ لذا در این یادداشت تلاش شده است این مسئله مورد واکاوی قرار گیرد:

1- اولین دلیل، تلاش برای جلب «رأی و نظر حیدر العبادی» نخست وزیر عراق می‌باشد؛ غربی‌ها برای تحقق آمال و آرزوهایشان در تشکیل «محور اهل سنت میانه‌رو» نیاز به تضعیف هلال شیعی دارند؛ در این راستا یا به دنبال تغییر سران حکومت شیعی هستند و یا خواهان ترغیب و تحریض می‌باشند! چراغ سبز رهبران سیاسی آمریکا به حیدر العبادی جهت حمله به مناطق کردستان و بازپس‏گیری مناطق استقلال یافته، دیدار حیدر العبادی با رهبران کشور عربستان، دیدار با وزیر امورخارجه آمریکا، دیدار با رهبران سیاسی ترکیه و اعلام آمادگی جهت عقد تفاهم‏‌نامه‏‌های نفتی و تجاری با این کشور از جمله مواردی است که در این راستا انجام شد و یا در حال انجام است.

2- دومین دلیل، تمرکز بر کُردهای سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه است؛ طبق اطلاعات گزارش شده، نیروهای دموکراتیک سوریه و کردها با حمایت نیروهای نظامی آمریکا توانسته‌اند حدود 80 درصد مناطق نفت خیز العُمار سوریه را تحت اختیار بگیرند! لذا نیاز چندانی هم به نفت اربیل و کرکوک عراق ندارند. به همین دلیل است که ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، تحولات اخیر را «نقطه عطف» یاد می‏‌کند و از پایان درگیرهای بحث می‌کند. سکوت روسیه هم در این راستا قابل تأمل است؛ روسیه که قرارداد 30 ساله با نفت اربیل و عراق بسته است، خیالش راحت است! و چندان توجهی به منابع نفتی سوریه ندارد.

3- سومین دلیل، ایجاد یک منطقه تامپون سِپر در خط سوریه- عراق است؛ رهبران سیاسی ایالات متحده آمریکا دیگر از تغییر رژیم سیاسی سوریه و تغییر بشار اسد حرف نمی‌زنند؛ انگار هماهنگی‏‌ها جهت ماندگاری بشار اسد و حکومت شام و تشکیل یک حکومت اهل سنت مبتنی بر اسلام سیاسی میانه‌رو که محل تجمع عرب‏‌های اهل سنت سوری و کردهای اهل سنت سوری و عراق خواهد بود، انجام شده است.

پایان بحث اینکه؛ ایالات متحده در سوریه هزینه‌های زیادی صرف کرده ولی هنوز برداشتی نداشته است؛ زمانی که در سوریه یک حکومت سنی در مقابل هلال شیعی ایجاد شود، تازه برداشت منافع آغاز خواهد شد. فعلاً تمرکز اصلی بر سوریه است، لذا حداقل در این برهه زمانی نیازی به تشکیل یک حکومت دیگر در عراق و صرف هزینه های دیگر نیست!

انتهای پیام/ 211
نظر شما
پربیننده ها