به گزارش خبرنگار اخبار داخلی
دفاع پرس، «بهروز کمالموندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشست خبری خود در نمایشگاه مطبوعات اظهار داشت: از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون جمهوری اسلامی ایران در بحث انرژی هسته ای مانند سایر علوم با محدودیت هایی مواجه بود و چاره ای نداشتیم که خودمان به این علوم دست پیدا کنیم.
وی افزود: غنیسازی هسته ای از جمله این تکنولوژی ها بود و با توجه به صرف هزینه های سنگین توانستیم وارد این مقوله شویم و با توجه به محدودیت های موجود انگیزه مضاعف پیدا کردیم و امروز در جایگاه خوبی قرار گرفته ایم.
کمالوندی در ادامه با اشاره به مساله برجام و توافق هسته ای گفت: اگر توافق هسته ای به نتیجه رسید، به این دلیل بود که طرف مقابل از جمله ایالات متحده آمریکا به این جمع بندی رسیده بود که اگر هر صنعتی را از ایرانی ها بگیریم، از فردای آن روز ملت ایران می توانند به آن علم و صنعت دست یابند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه فعالیت هسته ای ایران یکی از شفافترین فعالیت های هستهای در سراسر دنیاست، تصریح کرد: حفظ صنعت هسته ای برای ما مهم است؛ زیرا این صنعت بومی شده و بومی شدن، آن را از تکانه های خارجی محفوظ نگه داشته است.
کمالوندی با اشاره به مواضع مقامات کشورمان درباره برجام اظهار داشت: حفظ برجام خوب است؛ اما باید حفظ منافع ایران در برجام ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه «آمانو» به گفته خودش به دنبال تقویت برجام است و در این چارچوب با
«موگرینی» و «ماکرون» دیدار داشته و حتی درباره دیدارش با نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در وین
ما را در جریان گذاشته است، گفت: با وجود تلاش آمریکاییها برای اثرگذاری بر گزارشهای مدیرکل آژانس، آنها نتوانستند در این کار موفق شوند و در یک ماه آینده گزارش جدید آمانو منتشر میشود که امیدواریم این گزارش هم مثل هشت گزارش قبلی مثبت باشد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی اخبار و تحلیل ها درباره بازرسی از سایت های نظامی در چارچوب پروتکل الحاقی و برجام، این اخبار را خیالات و در جهت فضاسازی علیه برجام و ایران دانست و افزود: انتظار داریم رسانه های داخلی وارد این فضاسازی ها نشوند و دست رسانه های خارجی را در این زمینه بخوانند.
کمالوندی در ادامه با اشاره به تامین مواد اولیه صنعت هسته ای کشورمان گفت: ما مواد اولیه را از مسیر توسعه فعالیت های داخلی خودمان تهیه خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه سازمان انرژی اتمی «قانون اقدام متقابل» و شروط مقام معظم رهبری را پیشِ روی خود دارد، افزود: یکی از شروط مقام معظم رهبری در این قانون تشکیل هیات قوی برای نظارت بر اجرای برجام بود. این هیات از ما گزارشها را دریافت می کند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: در قانون اقدام متقابل در مقابله با تحرکات و دشمنی های آمریکا 200 میلیارد تومان به توسعه صنعت هسته ای اختصاص یافته که سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در این زمینه تخصیص مورد نیاز را انجام خواهد داد.
وی با بیان اینکه بخشی از نظارتها در رسانه ها بیان نمیشود، گفت: هیات نظارت گزارشها را بررسی کرده، شورای عالی امنیت ملی نیز در جلسات موضوعات را بررسی می کند و در پایان تصمیمات مهم اتخاذ می شود، اینکه بعضی ها فکر می کنند وزارت خارجه و یا سازمان انرژی اتمی باید اقداماتی را انجام دهند، برداشت اشتباهی است.
کمالوندی تاکید کرد: سازمان انرژی اتمی مجری تصمیمات شورای عالی امنیت ملی است. نظرات خود را اعلام میکنیم که مثلا در قبال فلان تحرک چه اقداماتی را می شود انجام داد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان با بیان اینکه نباید بحث پیشران هسته ای را دستکم گرفت، گفت: آمریکایی ها و اروپایی ها علاقهمند نیستند جمهوری اسلامی بر روی برنامه پیشران هسته ای کار کند؛ اما اجرای پیشران هسته ای در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار گرفته است و در قانون مقابله با تحرکات آمریکا به آن اشاره شده و برایش بودجه اختصاص داده شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به موضوع بازرسی از اماکن نظامی ایران در بازرسی های هسته ای گفت: این موضوع اصلا در توافق هسته ای ذکر نشده است و این بحث توسط یک روزنامه نگار در رویترز مطرح شد و عده ای در داخل نیز به این موضوع دامن زدهاند که ما اجازه بازرسی از اماکن نظامی را نمی دهیم و با این سخنان بهانه به دست دشمن می دهند که ایران در مقابل توافق هسته ای کارشکنی می کند.
وی افزود: انتظار داریم رسانه های داخلی وارد این فضاسازی نشوند و دست رسانه های خارجی را در این زمینه بخوانند.
کمالوندی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص سفر رییس «روس اتم» به تهران گفت: رییس روس اتم یک روز قبل از پوتین رییس جمهوری روسیه وارد تهران خواهد شد.
کمالوندی با اشاره به اینکه فردا مراسمی در بوشهر خواهیم داشت که نقطه عطفی در همکاری با روسها خواهد بود، افزود: ما از رییس روس اتم درخواست کردیم در توسعه صنعت هستهای به ما کمک کنند که در حاشیه این سفر پیرامون همکاریهای دوجانبه ایران و روسیه صحبتهایی خواهیم کرد و در این مراسم گودبرداری راکتور واحد دوم که فردا در بوشهر صورت میگیرد نقطه عطفی در ساخت نیروگاههای هستهای خواهد بود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره آخرین وضعیت خرید 900 تن کیک زرد از انگلیس نیز گفت: در این خصوص ما تقریبا کار را تمام کرده بودیم؛ اما توسط انگلیسها متوقف شد و پس از آن این موضوع را همچنان در دستور کار داریم.
کمالوندی اظهار داشت: از امسال توسعه وسیع معادن خود را آغاز
خواهیم کرد و نیازمند استفاده از منابع خارجی نیز در این زمینه هستیم و این
موضوع در دستور کار ما قرار دارد.
وی تاکید کرد: ما به دنبال توسعه ذخایر هسته ای خود هستیم؛ زیرا کشور ما از لحاظ اورانیوم کشور ثروتمندی نیست و باید واردات داشته باشیم. اگر قرار است نیروگاههای خود را ارتقا ببخشیم، باید به این بخش توجه کنیم.