موتلفه را شهید باهنر سامدندهی کرد

شهید باهنر از زمان انتشار نشریه مکتب تشیع که به نظر من از نشریه مکتب اسلام هم از جنبه انقلابی بهتر بود. در صحنه مبارزات وارد شده بود. آشنایی من با ایشان از سال 37 شروع شد. ایشان با آقای هاشمی رفسنجانی در مدرسه حجتیه هم حجره بودند و اتاق من هم روبروی اتاق آنها بود. ایشان بسیار پرکار، جدی وکارآمد بودند.
کد خبر: ۲۶۴۱۷
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۶ - 30August 2014

موتلفه را شهید باهنر سامدندهی کرد

به گزارش دفاع پرس، شهید باهنر از زمان انتشار نشریه مکتب تشیع که به نظر من از نشریه مکتب اسلام هم از جنبه انقلابی بهتر بود. در صحنه مبارزات وارد شده بود. آشنایی من با ایشان از سال 37 شروع شد. ایشان با آقای هاشمی رفسنجانی در مدرسه حجتیه هم حجره بودند و اتاق من هم روبروی اتاق آنها بود. ایشان بسیار پرکار، جدی وکارآمد بودند.

در سال 41 ایشان در ماه رمضان در مسجد جامع تهران سخنرانی کرد و با همان دلیل گرفتار شد. در آن زمان من در زندان قزل قلعه بازداشت بودم و ایشان را به بند دیگری آوردند و حدود 4 ماهی در زندان بود. این اولین برخورد شدید رژیم با ایشان بود.

پس از اعدام اعضای هیئت موتلفه پس از ترور منصور و دستگیری دیگران، این سازمان را شهید باهنر سازماندهی و بعضی از جلسات آن سخنرانی می کرد. من در سالهای 44 و 45 و در این مبارزات با ایشان همکاری داشتم. شهید باهنر عنصری عمیق، دقیق، آشنا به امور باتجربه و مبارز بودو به همین دلیل پیوسته مورد تعرض دستگاه قرار می گرفت وواقعاً خدمات ارزندهای به انقلاب کرد.

شهید باهنر طلبه فاضلی در قم و استاد اندیشمندی در تهران بود. او علاوه بر تحصیلات علوم دینی در قم، در تهران هم تا دکترای الهیات پیش رفت و فکر میکنم دروس جامعه شناسی و روانشناسی هم خوانده بود.

در همه مجامعی که کارفکری جدی صورت میگرفت، شهید باهنر به عنوان یک عنصر کارآمد و ارزشمند حضور داشت. مهمترین خصوصیت ایشان کار زیاد و مفید، بدون ذرهای تظاهر و هیجان بود. او مردی عمیق، صبور، بردبار، کم حرف، متین، پرکار، جدی، صمیمی، صدیق و با صفا بود. ایشان در نوشتن نیز خوش ذوق، ادیب و صاحب نثری آهنگین و زیبا بود. فقه و فلسفه و ادبیات و بعضی از علوم انسانی و مسائل تاریخی را خوب میدانست و انسان کم نظیر و برجستهای بود.

شهید باهنر یکی از اعضای موسس حزب جمهوری اسلامی بود که در تنظیم اساسنامه و آئیننامه آن نقش بسیار موثری داشت. پس از پیروزی انقلاب و اعلام رسمی فعالیت حزب شهید باهنر مسئول امور شهرستانهای حزب شد و گسترش حزب در اقصی نقاط کشور به عهده ایشان بود. پس از شهادت 72 تن که من در بیمارستان بستری بودم. به اتفاق آرا دبیر کل حزب شد و جلسات تبیین ایدئولوژی حزب راکه مرحوم شهید بهشتی شروع کرده بودند، ایشان ادامه داد. قبل از انقلاب، ایشان مسئول تهیه و تدوین کتابهای درسی علوم دینی بود و توانست در شرایط دشوار آن روز، با کمک دوستان و همراهانی چون شهید بهشتی و مرحوم برقعی کتابهایی را تدوین کند که ماهیتاً حاوی مطالب لازم دینی برای دانش آموزان بود. البته دستگاه در سال57 نسبت به این کتابها حساس شد.

شهید باهنر نقش بسیار حساسی در پیوند دانشجو با روحانی داشت. زیرا روحانی فاضل و تحصیلکردهای بود که م در حوزه وهم در دانشگاه درس خوانده بود و هر دو محیط آموزشی را به خوبی میشناخت و در نتیجه توانست نقش بسزایی را در پیوند بین عناصر این دو محیط ایفا کند. نشریه مکتب تشیع هم که ایشان نقش بسیار موثری در انتشار آن داشت. وسیله پیوندی بین دو قشر روحانی و دانشجو بود.

نظر شما
پربیننده ها