گروه حماسه و جهاد
دفاع پرس: همراه با اعضای کانون فرهنگی نائبالشهدا در مسیر راهپیمایی اربعین قدم میگذاریم و در این راه زائرانی را میبینیم عاشق، پر از شور و شعور و مشتاق اثبات ارادت به سرور و سالار شهیدان، امام حسین علیهالسلام. در قسمت ورودی موکب امام رضا (ع) خانواده یک روحانی به چشم میخورند؛ حجتالاسلام علی اکبر درخشنده دومین بار است که همگام با راهپیمایان اربعین مسیر کربلا را طی میکند. با او همکلام میشویم تا از اربعین و شهدا برای ما بگوید.
در ادامه ماحصل گفتوگوی خبرنگار باشگاه خبرنگاران دفاع پرس با حجتالاسلام درخشنده را میخوانید.
دفاع پرس: امنیت مسیر پیادهروی را مدیون چه کسانی هستیم؟
امنیت مراسم راهپیمایی اربعین و هر عاملی که این همدلی و اتحاد بین ملتها و اقوام مختلف را بوجود آورده است، ناشی از توجه خاص امام زمان (عج) و خود حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام است و یقینا بسترساز این تجمع میلیونی و بزرگترین تجمع دنیا «شهدا» هستند.
اینکه شهدا با بذل جان خود یاد و راه و امام حسین علیه السلام را زنده و پویا نگه داشتند و گردهمایی بزرگ اربعین حاصل خون شهیدان و ایثارگری آنان است.
دفاع پرس: کانون فرهنگی نایبالشهدا در صدد معرفی هرچه بیشتر امر نیابت زائران برای شهداست؛ این درحالی است که عدهای معتقدند شهدا نیازی به این نیابت ندارند؛ نظر شما در این مورد چیست؟
یقینا شهدا نیازی ندارند که ما از آنها یاد کنیم؛ اما لازم است بدانیم که شهید با عمل کردن به وظیفه خود توانست به مقام شهادت برسد؛ بنا بر این وظیفه ما نیز در قبال شهدا، زنده نگهداشتن یاد آنهاست و ما در این مسیر یاد شهدا را زنده و گرامی میداریم. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز فرمودهاند «زنده نگهداشتن یاد شهید کمتر از شهادت نیست» یعنی به نوعی این کار را معادل «جهاد» دانستهاند؛ لذا ما در این مسیر یا در هر زمان و مکانی یاد شهیدان را زنده نگه میداریم. الگوسازی و الگوگیری از شهدا وظیفه ماست و نایبالزیاره شدن از سوی شهدا نیز عملی تاثیرگذار است.
دفاع پرس: نظر شما درباره شهدای مدافع حرم چیست؟
شهدای مدافع حرم هم طبق گفته رهبر انقلاب ویژگیهایی دارند که آنها را از شهدای دفاع مقدس متمایز میکند؛ اینکه آنها در غربت به شهادت رسیدند و برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) و همچنین تامین امنیت کشور خود در کشوری دیگر جان باختند، ازجمله همین ویژگیهاست. همچنین شهدای مدافع حرم به نسبت شهدای دفاع مقدس برای نسلهای امروزی ملموستر هستند و میتوان این شهیدان را بهتر به جوانان معرفی کرد.
دفاع پرس: آیا شهید مدافع حرمی هست که شما وی را الگوی خود قرار داده باشید؟
شهیدان نعمایی، قبادی و جنتی ازجمله شهدایی هستند که از ایشان الگو میگیرم. شهید مهدی نعمایی از فرماندهان موفق استان حماه در سوریه بود. همچنین شهید علیرضا قبادی با اینکه فقط 29 سال سن داشت همه دوستانش از وی به عنوان فردی متخصص و خستگیناپذیر یاد میکردند.
شهید حیدر جنتی (حاج حیدر) نیز فرماندهای بود که عراقیها و سوریها ارادت خاصی به وی داشتند و در اواخر عمر شریفش یک تغییر اساسی در تیپ زینبیون (رزمندگان پاکستانی مدافع حرم) ایجاد کرده بود.
از روحانیون نیز شهید سعید بیاضی که با وجود جوانی، دارای معرفت زیادی بود. وی در سخنرانی آخرش در دفاع از ولایت سنگ تمام گذاشته بود. سعید روز یازدهم محرم به شهادت رسید.
دفاع پرس: موضع شما در برابر افرادی که فرهنگ جهاد و شهادت را زیر سوال میبرند، چیست؟
قرآن میفرماید مومنین دائما در راه خدا جهاد میکنند (و الذین آمنو یقاتلون فی سبیل الله) و کافران دائما در حال نبرد در راه طاغوت هستند (و الذین کفروا یقاتلون فی سبیل الله)؛ لذا اگر ما لحظهای در برابر مواضع چنین افرادی کوتاهی کنیم آنها در اقدام خود گستاختر خواهند شد.
رهبر معظم انقلاب تعریفی از جهاد ارائه دادهاند که بسیار جامع است؛ جهاد نه به معنای مقاتله و یا جنگ بلکه جهاد به معنای تلاش حداکثری برای رفع موانع حاکمیت الله در جهان؛ یعنی کسی که میخواهد جهاد کند و شامل حدیث شریف «ان الجهاد باب من البواب الجنه...» است که امیر المومنین علی (ع) آن را فرمودهاند و میخواهد جزو اولیا الهی شود، باید بررسی کند در کدام زمینه میتواند حاکمیت الله را گسترش دهد و موانع حاکمیت الله را هرچه که باشد، برطرف کند.
معضل اقتصادی و فقر میتواند باعث بیدینی شود و لذا لازم است این معضل را برطرف کنیم. جهاد اقتصادی، جهاد فرهنگی و کمک به اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی، میتواند به برپایی حکومتی الهی در دنیا کمک کند؛ بنا بر این همه مومنین و هرکسی که حس بندگی خدا را دارد، باید در این زمینهها و در برطرف کردن موانع اجرای حکم الهی تلاش حداکثری کنند. انشاءالله خداوند همه ما را جزو مجاهدان حقیقی قرار دهد.
انتهای پیام/