سازمان پزشکی قانونی کشور مطرح کرد

کاهش 25 درصدی تلفات غرق شدگی در چهار ماهه امسال

میزان تلفات غرق شدگی در چهار ماهه سال جاری در کشور 25.5 درصد کاهش یافت و این آمار از 423 مرگ در مدت مشابه سال قبل به 315 مورد مرگ در چهار ماهه امسال رسید.
کد خبر: ۲۶۶۳۴
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۱ - 31August 2014

کاهش 25 درصدی تلفات غرق شدگی در چهار ماهه امسال

به گزارش دفاع پرس به نقل از روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور، در چهار ماهه اول امسال 273 مرد و 42 زن بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند این در حالی است که آمار این مردان در مدت مشابه سال قبل 361 نفر و تعداد زنان 62 نفر بوده است.

استان های خوزستان با 62، مازندران با 32 و گیلان با 22 فوتی به ترتیب بیشترین آمار مرگ در اثر غرق شدگی را در این مدت به خود اختصاص داده اند.
 
همچنین از کل موارد غرق شدگی در چهار ماهه ابتدایی امسال 43 نفر در دریا، 100 نفر در رودخانه، 33 نفر در دریاچه مصنوعی و سد، هشت نفر در دریاچه های طبیعی، 51 نفر در استخر، 33 نفر در کانال، هشت نفر در چاه و 39 نفر در سایر مکان ها جان خود را از دست داده اند.
 
بیشترین موارد غرق شدگی در تابستان
 
در چهار ماهه نخست امسال بیشترین آمار غرق شدگی با 111 مورد در تیر ماه به ثبت رسیده است. البته مرگ بر اثر غرق شدگی در تیر ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار متوفیات 164 نفر بود، کاهش 32.6 درصدی داشته است.
 
بر اساس آمارهای موجود بیشترین موارد غرق شدگی در تابستان هر سال اتفاق می افتد طوری که در سال گذشته از یکهزار و 63 مرگ در اثر غرق شدگی، 540 نفر تنها در فصل تابستان جان باختند.
 
پزشکی قانونی اظهار امیدواری کرد کاهش آمار مرگ بر اثر غرق شدگی که در تیر ماه اتفاق افتاد در ماه های مرداد و شهریور نیز ادامه یابد تا در تابستان امسال با کاهش موارد مرگ بر اثر غرق شدگی مواجه باشیم.
توصیه های کلیدی برای پیشگیری از غرق شدگی در رودخانه ها، کانال ها و آب های کم عمق
 
از آنجا که بر اساس آمار های موجود تعداد قابل توجهی از موارد غرق شدگی در رودخانه ها و آب های کم عمق اتفاق می افتد، توصیه هایی برای پیشگیری از غرق شدگی در رودخانه ها مطرح می شود.
 
آشنایی با فنون اولیه شنا،آشنایی با محدودیت ها و رعایت آن ها، مطلع بودن از وضعیت عمق آب قبل از تصمیم به شیرجه زدن و حتی قبل از ورود، بررسی دمای آب از جمله مواردی است که فردی وارد رودخانه های کم عمق می شود باید توجه داشته باشد.
 
از دیگر توصیه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: به تدریج وارد آب شوید یا ابتدا گردنتان، بعد شکم و قفسه سینه را خیس کنید؛ به هیچ وجه تنها و در محیط هایی که نجات غریق وجود ندارد، شنا نکنید؛ در آب و موقع شنا شوخی های خطرناک نکنید؛ پس از مصرف داروهایی که موجب خواب آلودگی یا شل شدن عضلات می شوند، شنا نکنید؛ به هیچ وجه تشت های آب و لگن ها و یا حوضچه های کوچک آب را در جایی که کودک خردسال وجود دارد، بدون توجه رها نکنید و غیره.
 
 بسیاری از رودخانه ها با وجود ظاهری آرام بسیار خطرناک و عمیق هستند به نحوی که فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن شده و گرفتار گردآب می شود، بنابراین توصیه شود بدون اطلاع از وضعیت رودخانه هرگز برای شنا در آن اقدام نکنید. در چهار ماه نخست سال 1393، بیشترین غرق شدگی در رودخانه های کشور اتفاق افتاده و در ردیف دوم دریا قرار دارد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار