گزارش خبرنگار دفاع پرس از مناطق زلزلهزده؛
تامین بخش وسیعی از نیازهای زلزلهزدگان توسط ارتش/ آغاز بازسازی واحدهای روستایی به همت نیروهای سپاه
هنوز ساعاتی از وقوع زلزله هفت ریشتری غرب کشور نگذشته بود که بسیاری از دستگاههای و نهادهای کشوری و لشکری جهت ارائه خدمت به هموطنانمان عازم کرمانشاه شدند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی
دفاع پرس، هنوز ساعاتی از وقوع زلزله هفت ریشتری غرب کشور نگذشته بود که بسیاری از دستگاههای و نهادهای کشوری و لشکری جهت ارائه خدمت به هموطنانمان عازم کرمانشاه شدند.
آب، غذا، دارو و خدمات پزشکی مهمترین نیازهای مردم آسیبدیده منطقه بود که متاسفانه به نحوی که باید در بین عزیزان توزیع نشده بود و مشکل توزیع تا ۲۴ ساعت اولیه همچنان وجود داشت. برخی جهت دریافت کمکها در جلوی درب پادگانها صف کشیده و برخی دیگر در اطراف چادرهای هلال احمر و عده ای نیز در مدخلهای ورودی شهر ایستاده و خودروهای حامل کمکها را در همان جا متوقف کرده و با هجوم غافلگیرانه اقدام به جمع آوری کمکهای مردمی و سازمانی میکردند که این جریان در واقع موجب عدم توزیع مناسب و عادلانه اقلام مصرفی به مردم آسیب دیده میشد.
این روند در ۲۴ ساعت اولیه سر پل ذهاب و قصرشیرین پس از وقوع زلزله حاکم بود و مردم شهر کم و بیش از خدمات ارائه شده استفاده میکردند، این وضعیت و توزیع نامناسب که با هرج و مرج و ناهنجاری همراه بود، باعث شد تا کمترین خدمات به روستاها که شرایطی به مراتب وخیمتر از شهرها داشتند، ارائه شود.
مردم روستایی که غالبا از کشاورزی و دامپروی امرار معاش میکنند و تمامی اندوختههای مادی و معنوی خود را در این حادثه دلخراش از دست داده بودند در شرایط سختی بسر میبردند.
آب، نان، چادر، غذا، پتو از نیازهای اولیه این عزیزان محسوب میشد، که از آن بینصیب بودند. ساکنان روستاها میگفتند پیش از هر دستگاه و ارگانی، این کمکهای مردمی بود که به داد ما رسید و ما را نجات داد.
یکی از مهمترین نیازهای مردم نواحی زلزله زده که همواره عنوان میشد و مردم دغدغه آن را داشتند، موضوع توزیع چادر و اسکان موقت بود، که بارها و بارها این نیاز ضروری از طرف مردم به مسئولان به صورت مستقیم و غیر مستقیم گوشزد شده بود؛ اما همچنان مهمترین نیاز مردم منطقه به حساب میآمد.
بحث چادر و توزیع آن در بین مردم چند نکته داشت؛ اول اینکه چادر به عنوان نیاز اولیه مردم جهت اسکان موقت بوده و از این حیث در راس نیازهای اساسی قرار داشت. دوم اینکه چادر با قیمتی حدود 400 الی 500 هزار تومان بیش از آنکه بخواهد به عنوان یک نیاز مطرح شود، با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی منطقه بیشتر به عنوان یک کالای لوکس کمیاب و با ارزش ریالی قابل توجه مطرح شده بود، به طوری که در کنار توزیع نامناسب و مدیریت نشده، بازار سیاه فروش چادر با قیمتهای گزاف در اطراف و اکناف برپا شده بود.
تلاشهای هلال احمر و ارگانهای مربوطه نیز جهت ایجاد شرایط مطلوب و اسکان موقت مردم به جایی نمیرسید؛ چراکه کامیونهای حمل چادر، در همان مدخلهای ورودی شهر شناسایی و توسط افرادی سودجو به سرعت تخلیه میشد، افرادی که شاید منازلشان کیلومترها با مناطق آسیب دیده فاصله داشت.
این در حالی بود که دست اندرکاران امر نشستهایی را در جهت برطرف کردن مشکلات با فرماندهان نظامی برگزار میکردند، تا روند توزیع مناسبتری را شاهد باشیم.
ارتش در منطقه سرپل ذهاب بحث توزیع اقلام مورد نیاز را بر عهده گرفت، تا با برنامه ریزی بهتر و سازمان یافتهتر کار توزیع را انجام دهد.
هوانیروز که کار انتقال مجروحان را در 24 ساعت اول تقریبا به پایان رسانده بود، با ایجاد یک پل هوایی کار انتقال مواد مصرفی را از روز دوم حادثه به شکل جدیتری در روستاها آغاز کرد و تا روز گذشته با استفاده از 10 فروند بالگرد، پنج مرحله کمکرسانی و پشتیبانی از مناطق روستایی را انجام داد، که این کمکها شامل، آب، نان، کنسرو، پتو، چادر، خرما، مواد شوینده، پوشاک و... بود.
نیروی زمینی ارتش با پای کار آوردن ظرفیتهای لجستیکی خود ضمن پرداختن به آواربرداری در طول روز، به صورت چندباره کار توزیع اقلام را در بین مردم انجام داده و بخش وسیعی از نیازهای مردمی را تامین میکند.
در کنار این خدمات، فرمانده نیروی زمینی از 48 ساعت قبل جهت ارائه کمک به افراد مسن، زنان و کودکان و افرادی که شرایط فیزیکی مناسب ندارند سرکشی شبانه را آغاز کرده و با باری از آذوقه و امکانات در داخل شهرها و روستاها حرکت کرده و ضمن شناسایی افراد ضعیف و سالخورده، کمک ها را شخصا بدست نیازمندان حادثه دیده می رساند.
نیروهای سپاه پاسدارن نیز که در مناطق روستایی در حال خدمت رسانی هستند از صبح امروز کار ساخت و ساز مسکن برای افراد حادثه دیده را در مناطق روستایی آغاز خواهند کرد.