شهیدی که سناریوی شهادت خود را از قبل می‌دانست

صبح روز عملیات صداش زدم گفتم «بیا برویم»، انگار می‌دانست و قبل این‌که من بهش بگویم آماده شده بود. روز عملیات چند ساعتی طول کشید و در درگیری‌ها، هاشم تیر به کتفش خورد و لحظاتی بعد شهید شد. بعد از آرام شدن عملیات به بچه‌های خرم‌آباد گفتم انگار همه چیز را از قبل می‌دانست. از آن‌ها خواستم تا پیکر هاشم را جهت تشییع به خرم‌آباد ببرند.
کد خبر: ۲۶۶۸۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۳:۴۵ - 21November 2017

به گزارش خبرنگار دفاع پرس از خرم‌آباد، به‌مناسبت سی و هفتمین سالگرد شهادت سردار شهید «هاشم پورزادی»، زندگی سراسر حماسه این دلاورمرد سپاه حضرت ابوالفضل (ع) استان لرستان را مرور می‌کنیم.

هاشم در سال 1333 در خانواده‌ای مذهبی در خرم‌آباد به دنیا آمد، در همان کودکی علاقه شدیدی به مسائل مذهبی داشت‌. هاشم دانش‌آموزی نمونه از نظر اخلاق و درس و مشق بود. به کودکان روستایی شدیداً عشق می‌ورزید و می‌گفت که اگر روزی معلم شود به دور افتاده‌ترین و محروم‌ترین روستاها خواهد رفت.

هاشم به زمانی که تنها 16 سال داشت در یکی از روستاهای ملایر به خاطر بحث کردن با یکی از بزرگان ده به بهائی‌گری متهم شد. وی سعی می‌کرد اغلب اوقات خود را در مساجد و عزاداری‌های کوچک و بزرگ شرکت کند و بسیار اهل زیارت عاشورا بود.

مبارزات هاشم در کنار شهید آیت‌الله مدنی

در سال 1351 که حضرت آیت‌الله مدنی به خرم‌آباد رفت، هاشم که در تمام دوران تحصیلش، دانش‌آموزی نمونه بود، یک‌باره درس و مشق را رها کرد و با تمام وجود در اختیار مبارزات اسلامی قرار گرفت و فعالیت‌های مذهبی و پرهیجان خود را شروع کرد.

دستگیری هاشم توسط ساواک

چند روز قبل از اعزام به خدمت وظیفه عمومی در سال 1354، توسط «ساواک» دستگیر شد، ولی چون افراد ساواک هیچ‌گونه اعلامیه و یا کتابی به خاطر هوشیاری هاشم از منزل‌ وی به دست نیاورده بودند، بعد از سه روز آزادش کردند و بلافاصله به خدمت سربازی رفت و درآن جا نیز مبارزات جدیدی را شروع کرد.

اسلام پیروز شود من هیچ از دنیا نمیخواهم

در روز جمعه سیاه (17 شهریورماه) به خاطر خوردن کتک و درگیری با گارد چندروزی مریض بود و همیشه می‌گفت تا پیروزی انقلاب من حاضرم به عنوان یک کارگر صفر کار کنم تا پایدار بماند، او هیچ‌گاه حاضر نشد که همسری داشته باشد، چون خود را به هدف نزدیک می‌دید و همیشه می‌گفت «اسلام پیروز شود، من هیچ از دنیا نمی‌خواهم» و می‌خواست شغل و همسر در رسیدن به شهادت کوچک‌ترین سستی در او ایجاد نکنند.

هاشم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، از اصفهان به زادگاهش خرم‌آباد شتافت و خبر فعالیت او در جهت بسیج مردم علیه رژیم  به اصفهان می‌رسید و یاران اصفهانی را فراموش نکرد و سعی در آگاه نمودن، یاری دادن و آماده ساختن آنان در مبارزه علیه آمریکا برآمد و خط «نه شرقی، نه غربی» را مبنای مبارزه مکتبی خود در جهت لقاءالله می‌دانست.

او از اولین روز جنگ تا آبان‌ماه سال 1359 در جبهه مشغول نبرده بود و در اهواز، سلیمانیه، خرمشهر، فارسیات و سوسنگرد مشغول به خدمت بود.

شهادت شهید هاشم به روایت سردار «جعفر اسدی» فرمانده شهید

شهر داشت در محاصره کامل قرار می‌گرفت، یک روز که در اتاق فرماندهی مشغول کار و بارم بودم، دیدم سایه‌ای اتاق را پوشاند، نگاهی به درب کردم و دیدم جوانی خوش سیما و با هیکلی درشت و قدبلند وارد اتاق شد و سلام کرد و خودش رو معرفی کرد: «سلام، من هاشم پورزادی هستم از شهرستان خرم‌آباد. با چند تا از دوستانم اومدیم که خودمون رو معرفی کنیم جهت خدمت‌گذاری». خیلی از برخوردش خوشم آمده بود، توی ذهنم گفتم «ای کاش ده نفر مثل تو می‌داشتم و می‌زدم به دل دشمن». خلاصه با توجه به استعداد هاشم ،در قسمت شناسایی گردان مشغول خدمت شد. یک روز هاشم آمد در اتاقم و به من گفت «آقای اسدی! می‌دانی الآن توی چه ایامی قرار گرفتیم؟» گفتم: «بله آقا هاشم، ماه محرم»، گفت: «آقا اسدی! می‌دانی که پس فردا تاسوعا است و بعدش عاشورا»، دلم یه لحظه لرزید و خودم رو جمع کردم و گفتم «هاشم جان بله می‌دانم، حالا منظورت چیه؟؟»، گفت: «آقای اسدی! هیچ می‌دانی که اگر یه شهیدی روز عاشورا بر دستان مردم خرم‌آباد تشییع بشود ،چه غوغایی به پا می‌شود، چه فضای پرشوری را ایجاد می‌کند تو روحیه مردم ابوالفضلی خرم‌آباد»، گفتم: «خب دیگه هاشم! منظورت چیه؟؟» گفت: «آقا اسدی! من می‌خوام توی عملیات روز تاسوعا حضور داشته باشم»، دوباره دلم لرزید، با آرامش عجیبی حرف می‌زد، گفتم «هاشم جان! نمیشه کار شما شناسایی منطقه است». خلاصه از هاشم اصرار و از من نه. هاشم برگشت و رفت. صبح روز عملیات صداش زدم گفتم بیا بریم، انگار می‌دانست، قبل این‌که من بهش بگویم آماده شده بود، خلاصه روز عملیات شروع شد، چند ساعتی طول کشید. در درگیری، هاشم تیر بر کتفش خورد و لحظاتی بعد شهید شد... بعد از آرام شدن عملیات به بچه‌های خرم‌آباد گفتم انگار همه چیز رو از قبل می‌دانست، ازشون خواستم پیکر هاشم را برای تشییع به خرم‌آباد ببرند، درست همان زمانی که انتظارش رو از قبل می‌کشید، در روز عاشورا در میان جمعیت انبوه و به قول هاشم «مردم ابوالفضلی خرم‌آباد» تشییع و به خاک سپرده شد. انگار که سناریوی شهادتش را از قبل نوشته و به کارگردان واقعی عالم تقدیم کرده بود.

خاطره‌ای به نقل از «عابدین آیت»؛
ما میرویم و زمینه را مساعد میکنیم

هاشم بسیار اهل معرفت بود، هر شب جمعه ما را به دعای کمیل دعوت می‌کرد و می‌گفت که حتماً زیارت عاشورا را حفظ کنیم. هیچ کینه‌ای به دل راه نمی‌داد. یک روز جمع شده بودند که برای عملیات به منطقه سوسنگرد بروند، گفتم: «من هم میام»، گفت: «نه تو زن و بچه داری ولی ما مجردیم، پس ما می‌رویم و زمینه را مساعد می‌کنیم تا بعداً شما بیایید

خاطره‌ای به نقل از «مرتضی سپهوند»؛
مبارزه بايستي به تمام شهر سرايت كند

حوزه علمیه خرم‌آباد محل امني براي انقلابيون و فعاليت آنان بود. جوانان بيشتر براي اطلاع از اعلاميه‌هاي حضرت امام خمینی (ره) به اين مركز مهم و مبارز، مراجعه مي‌كردند. يك روز به حوزه علمیه رفتم و پس از احوال‌پرسي، تعدادي از دوستان را ديدم كه دور يك نفر جمع شده‌اند. فردي چهارشانه با صورتي كشيده و چشماني نافذ مشغول صحبت بود و افراد نيز با دقت به سخنان او گوش مي‌دادند و سري پرشور و دلي به وسعت دريا داشت، از مبارزه با رژيم منحوس پهلوي سخن مي‌گفت و من نيز به جمع آنان پيوستم. ابتدا ناشناس طرز درست كردن ككتل مولوتف را نشان مي‌داد كه چه اندازه صابون و بنزين بايستي مخلوط كرد و چگونه باید فتیله‌اي را در ميان شيشه گذاشت و  آن را آتش زد و پرتاب كرد كه باعث آتش سوزي فرد نشود. اما نكته مهمي را بيان كرد، اين‌كه مبارزه بايستي به تمام شهر سرايت كند. ناشناس گفت: «تا كنون مركز مبارزه ميدان شهدا بوده است و رژيم نيز با جمع كردن نيروهايش، هر بار توانسته تظاهرات مردم را سركوب کند. همچنین اعلام كرد كه برادران از فردا هر كدام در منطقه خود شروع به تظاهرات کنند تا نيروهاي رژيم در سطح شهر پخش شوند و توان سركوب را از دست بدهند، ناشناس از امام و استقامت در راه اسلام صحبت‌هاي زيادي كرد و شور و شوقي در ميان جوانان شركت كننده به‌وجود آورد. بنده همراه چند تن از اقوام از صبح روز بعد در منطقه «شمشيرآباد» شروع به تظاهرات كرديم و مردم نيز به جمع ما پيوستند و تعدادي از جوانان بيكار جذب شدند و چون راه سراسري خرم‌آباد _خوزستان از اين منطقه مي‌گذشت، اثر عجيبي اين تظاهرات داشت. منطقه شمشيرآباد كوهستاني بود و تعدادي از نيروهاي تظاهر كننده به بالاي كوه رفتند و تعدادي در پايين كوه مشغول تظاهرات شدند كه با رسيدن نيروهاي پليس افراد پايين متفرق شدند و افراد بالاي كوه با سنگ به مقابله پرداختند و نيروهاي پليس چون به بالاي كوه دسترسی نداشتند، از نيروهاي ژاندارمري براي سركوب تظاهرات درخواست كمك كردند كه بعدازظهر نيز تظاهرات ادامه داشت. بعد از پيروزي انقلاب، بنده دنبال ناشناس رفتم و مشخص شد ايشان هاشم پورزادي معروف به اسلام بوده است كه در سال 59 در نبرد با كفار بعثي به درجه رفيع شهادت نائل آمد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها