به گزارش خبرنگار بینالملل
دفاع پرس، آزادسازی شهر راهبردی «البوکمال» در مرز سوریه و عراق از اشغال گروه تروریستی- تکفیری داعش، که توسط نیروهای ارتش عربی سوریه و متحدان آن در محور مقاومت اسلامی انجام شد، مهمترین ضربه را به این گروهک در بیابان بین عراق و شام وارد کرد و به صورت عملی باعث سرنگونی این گروهک شد.
سلسله عملیاتهای گسترده محور مقاومت در ناحیه بین رودهای دجله و فرات در خاک سوریه، که منجر به آزادسازی کامل مناطق صحرایی دو کشور از لوث تروریستهای داعش شد، سبب شد که این گروهک تمرکز خود را به سمت ناحیه مهم مرزی واقعشده میان دو کشور، که شامل شهرهای «القائم» و «الراوه» در عراق و «دیرالزور» و «البوکمال» در سوریه میشود، ببرد.
همزمان با شکستهای داعش در موصل و دیرالزور، نیروهای محور مقاومت اسلامی ضمن پاکسازی صحرای سوریه، پیشروی خود را از دو طرف به سمت مرز مشترک میان عراق و سوریه ادامه دادند تا اینکه طی روزهای اخیر هر 3 شهر مهم القائم، الراوه و البوکمال از اشغال تروریستهای داعش خارج شدند. به این ترتیب، در عمل کار گروهک تروریستی داعش در خاک عراق و سوریه به پایان رسید.
با وجود شاخههایی در شمال آفریقا، افغانستان، نیجریه، فیلیپین و قفقاز شمالی، ستاد فرماندهی گروهک داعش در ناحیه مرزی میان عراق و سوریه به طور کامل منهدم شده و ساختار آن از هم پاشیده است.
ایالات متحده آمریکا با وجود ادعای تأسیس ائتلافی بینالمللی علیه گروهک تروریستی داعش، همزمان با عملیات ارتش و مقاومت اسلامی در شرق دیرالزور و پیشروی نیروهای محور مقاومت به سمت شهر البوکمال، طی چند مورد عملیات هلیبرن اقدام به جابجایی فرماندهان ارشد و عناصر برجسته این گروهک تروریستی از منطقه خطر کرد.
برآوردها حاکی از این است که آمریکا قصد دارد با انتقال این عناصر به افغانستان، شاخه نسبتا تازه تأسیس داعش در این ناحیه را فعال نگه دارد تا از طریق فعالیت تروریستی داعش در افغانستان، برای بقای خود در این منطقه دستآویزی قابل توجه داشته باشد.
با این حال، باید به اهمیت تلاش دولتهای محور مقاومت و دولت روسیه به عنوان شریک راهبردی این محور در شکست عناصر داعش نیز اشاره کرد.
در حالی که جنگندههای آمریکایی مردم غیرنظامی شهر رقه را به نام مبارزه با داعش به خاک و خون میکشیدند، نیروی هوایی ارتش روسیه با بمباران استراتژیک ستادهای فرماندهی و کاروانهای پشتیبانی داعش، نقش مهمی در تضعیف توان نظامی این گروه ایفا کرد.
دولتهای ایران، روسیه و ترکیه نیز همزمان با پیشرفتهای نظامی، طی اجلاسهای مختلف در پایتختهای این 3 کشور و خصوصا جلسات گفتوگو در آستانه پایتخت قزاقستان، با تمرکز سیاستهای مشترک بر مبارزه با گروهک داعش، طرح «مناطق کاهش تنش» را مطرح کردند تا همزمان با مبارزه با داعش در مناطق تحت اشغال این گروهک در خاک سوریه، دیگر مناطق این کشور شاهد یک آرامش نسبی باشد.
سیاست فرماندهان نظامی محور مقاومت و دولتهای همپیمان نیز در این مورد بیتأثیر نبود. سفرهای سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به سوریه، ترکیه و روسیه و استفاده از «دیپلماسی نظامی» در کنار فرماندهی و هدایت دقیق سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که همگی با هدایت حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای (حفظه الله) انجام شد، توانست به همگرایی بیشتر منطقهای و بینالمللی علیه داعش منجر شود.
با وجود پایان کار داعش، انتظار میرود که حملات نیروهای محور مقاومت اسلامی، همانطور که طی روزهای اخیر در مواردی شاهد بودیم، به سمت «جبهه النصره» شاخه رسمی القاعده در سوریه، که در استانهای ادلب، حلب، لاذقیه و حماه مستقر است، کشیده شود.
از آنجا که جبهه النصره از سوی سازمان ملل و بسیاری از دولتهای جهان به عنوان یک گروهک تروریستی شناخته میشود، میتوان این بار نیز مانند اتحاد بینالمللی برای مبارزه با داعش، یک اتحاد دیگر را شاهد بود.
انتهای پیام/ 421