به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه کشورمان در کنفرانس امنیتی تهران اظهار داشت: در صورت از بین رفتن برجام منطقه ما بیشترین ضرر را خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه مشکلات منطقهای غرب آسیا بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: برجام تجربه موفقی بود که میتوان در باره آن بیشتر مطالعه کرد؛ چون در حقیقت تنها تجربه حلوفصل مسالمتآمیز یک بحران، درگیری و اختلاف در زمان معاصر است که توانسته بحرانی پیچیده با سابقه 10 ساله را از طریق مذاکره حل کند.
معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه مهمترین درس برجام این است که میتوانیم به راهحلهای دیپلماتیک امید داشته باشیم و مشکلات بزرگ را حل کنیم، گفت: البته برخی از مسائل مانند مقابله با داعش یا قیام بر ضد اشغالگران با مذاکره حل نمیشود.
عراقچی با تاکید بر اینکه برجام میتواند الگویی باشد تا بر اساس آن مذاکره و بازی برد – برد داشت، گفت: باید برجام به یک تجربه موفق در عرصه بینالمللی تبدیل شود و آمریکا نیز نقش خود را در برجام ایفا کند؛ زیرا بر هم زدن آن منطقه بهتری را برای ما ایجاد نخواهد کرد.
عراقچی اظهار داشت: رئیس جمهوری آمریکا در یک ساله گذشته برای از بین بردن برجام کارهای بسیاری انجام داده و حتی ممکن است با تلاشهایی که میخواهد انجام دهد در چند روز آینده برجام از بین برود که در این زمینه منطقه و جامعه بینالمللی باید آمادگی لازم را داشته باشد.
معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران برای همه سناریوها درباره حفظ یا خروج آمریکا از برجام خود را آماده کرده است، گفت منطقه ما بیشترین ضرر را از خروج آمریکا از برجام خواهد دید.
وی گفت: اگر اروپاییها علاقهمند به حفظ برجام هستند، باید اقدامات خاصی را انجام دهند، تا شرکتها و بانکهای اروپایی برای مشارکت در ایران ترغیب شوند.
عراقچی در بخش دیگری از سخنان خود بر حفظ امنیت دیپلماتها واماکن دیپلماتیک تاکید کرد و ادامه داد: برای اولین بار سفارت ایران در لندن مورد حمله قرار گرفت و از ابتدای انقلاب تا امروز مشکلات فراوانی را برای اماکن ما در کشورهای اروپایی ایجاد شده است که از آن جمله میتوان به پرتاب کوکتل مولوتوف یا پایینکشیدن پرچم ایران در کشورهای اروپایی اشاره کرد که مأمن بسیار خوبی برای تروریستها در اروپاست.
معاون وزیر امور خارجه درباره سوریه نیز گفت: ما از یک راهحل جامع سیاسی در سوریه حمایت میکنیم و کشورهای اروپایی فقط به این شرط میتوانند از دموکراسی حمایت کنند که سیاستهای خود را در رابطه با متحدانشان در منطقه بازبینی کنند.
انتهای پیام/ 191