به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، دو مجلد از مجموعه سه جلدی «گاهشمار زندگی و مبارزات امام خمینی (ره)» از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
جلد نخست از ولادت تا پیروزی انقلاب اسلامی، جلد دوم از پیروزی انقلاب تا شروع دفاع مقدس و جلد سوم از آغاز دفاع مقدس تا رحلت حضرت امام (ره) را در برمیگیرد.
جلد اول این کتاب در چهار فصل جمعآوری شده است؛ در فصل نخست به پیشینه خانوادگی و ابعاد شخصیت علمی امامخمینی (ره) تا شروع نهضت اسلامی و پس از آن به ابعاد سیاسی زندگی حضرت امام پرداخته شده است، در فصل دوم مسائل مهم زمینهساز حرکت و قیام امام و مردم علیه وضع موجود که منجر به دستگیری امام و سپس آزادی ایشان شد، سرانجام تبعید حضرت امام از ایران مورد بررسی قرار گرفته است.
فصل سوم به مرور مستند و تاریخی زندگی و مبارزات امام خمینی در دوره تبعید در عراق تا شهادت حاجآقا مصطفی خمینی میپردازد.
فصل چهارم نیز گاهشماری زندگی و مبارزات حضرت امام از اوجگیری نهضت اسلامی تا پیروزی انقلاب اسلامی را در برگرفته است.
جلد دوم کتاب نیز حاوی حوادث زندگی حضرت امام (ره) از فردای پیروزی انقلاب اسلامی تا ۳۰ شهریور ۱۳۵۹ را در بر میگیرد و در شش فصل جمعآوری شده است.
فصل نخست این مجموعه به مدیریت امام خمینی (ره) در مهار بحرانها و فرایند تثبیت انقلاب اسلامی، فصل دوم دوران بازگشت امام خمینی (ره) به قم و نظارت ایشان بر کلیه امور کشور و فصل سوم به فرمانها و تصمیمات سرنوشتساز امام خمینی (ره) در کانون انقلاب اسلامی میپردازد.
مطالب فصل چهارم به عارضه قلبی امام (ره) و هدایت انقلاب از بیمارستان قلب تهران، فصل پنجم به اقامت ایشان در «دربند» شمیران و واکنشها و موضعگیریهای ایشان و فصل آخر نیز به حضور امام (ره) در جماران و روشنگریهای ایشان در این مدت اختصاص یافته است.
جلد سوم این کتاب نیز در حال حاضر در دست تالیف است.
در پیشگفتار کتاب آمده است: «انتظار ترسیم جوانب زندگی امام خمینی (ره) در این اثر همانند ریختن دریای بیانتها در کوزهای است، اما باید نوشت تا زمینه لازم برای معرفی و بازشناسی افکار و اندیشههای امامخمینی برای نسل معاصر و نسلهای آینده فراهم آید. شناخت نهضتی که امامخمینی در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ آن را شروع کرد و در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رساند و از آن پس به برپایی حکومت اسلامی پرداخت، از نخستین مراحل شکلگیری حکومت گرفته تا استمرار و تمرکز نظام جمهوری اسلامی، تنها زمانی ممکن است که بتوان جنبههای مختلف شخصیت بنیانگذار آن را در ابعاد گوناگون علمی، اخلاقی، عرفانی، سیاسی و مبارزاتی به درستی شناخت.»
منبع: مهر