به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، امیر سرتیپدوم «حمیدرضا گرامی» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در نشست خبری هفدهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس اظهار داشت: مراسم اختتامیه هفدهمین دوره کتاب دفاع مقدس سهشنبه سوم بهمن ماه همزمان با روز میلاد حضرت زینب (س) برگزار میشود که یکی از روسای قوا مهمان این جایزه خواهد بود.
سرتیپدوم گرامی گفت: اگر امروز امنیت در کشور برقرار است، در حالی که در یمن، عراق، سوریه و حتی ترکیه امنیت خاطری وجود ندارد و پدر و مادران وقتی فرزندانشان را به مدرسه میفرستند نگرانی دارند، در کشور ما امنیت کامل برقرار است، آن هم در شرایطی که کشور ما در منطقهای قرار دارد که دارای حالتهای خاص ژئوپلیتیکی است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تصریح کرد: داستان و تاریخ جاده ابریشم و جایگاه ایران در قلب جهان باعث شده تا تاریخ ایران همواره سراسر با جنگ همراه باشد و هر کجای آن بحثی دارد. التهابات امروز ایران که همه دنیا از ما حرف میزنند بخاطر اهمیت سرزمین ماست که درصد زیادی از انرژی دنیا را از طریق تنگه هرمز هدایت میکند.
گرامی دفاع مقدس را بزرگترین واقعه تاریخ ایران دانست و گفت: نزدیک به هفت ماه گروههای داوری برای مراسم اختتامیه کاملاً عادلانه و بدون هیچ گونه گرایشی، متنها را بررسی کردهاند.
وی ادامه داد: کتابهای برگزیده این جایزه که نزدیک به 100 اثر و نفر هستند، حاصل تلاش هفت ماه تلاش تیمهای متعدد داوری و پشتیبانی است که نحوه ارزیابی کتابها و موضوعات آثار در ویژه نامه جایزه منتشر خواهد شد. در این دوره جایزه، کتابهای خوبی به دست ما رسیده است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خاطرنشان کرد: یکی از گروههای داوری به داوری کتابهای شهدای مدافع حرم پرداخته است چراکه ما مسیر مدافعین حرم را ادامه مسیر دفاع مقدس میدانیم البته بخاطر اینکه اطلاعات ما در این زمینه کم است تیمهای نویسنده در این مسیر دچار حوادث زیادی شدهاند.
گرامی عنوان کرد: کار این جشنواره با زحمت آغاز شد و به پیش رفت. در بخش داوری مشکلات زیادی داشتیم چون بحث نشر، ابعاد مختلفی دارد. در این دوره وارد حوزه جدید منطقه غرب کشور شدیم. بحث شهدای مدافع حرم، شهدای کردستان و مباحث گروهکهای ضد انقلاب را آغاز کردیم که لازم است مردم اطلاعات زیادی از این مناطق داشته باشند. ارتش جمهوری اسلامی ایران قبل از واقعه دفاع مقدس در منطقه کردستان درگیری زیادی داشته که الحمدالله امروز در این مناطق امنیت برقرار است.
وی اظهار داشت: جوانان و نوقلمان بخش دیگری بودند که در این جایزه مورد توجه قرار گرفتند. ما باید این عرصه را به نسل جدید منتقل کنیم. خوشبختانه نویسندگان و نوقلمان در جایزه داستان کوتاه یوسف خوش درخشیدند که در ادامه این روند آمادگی داریم با سازمانهای مختلف وارد گفتوگو و تفاهم شویم.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بیان کرد: ناشران بینالمللی متقاضی مطالعه آثار دفاع مقدس هستند. کشورهای مختلف هزاران هزار کتاب درباره جنگهای جهانی نوشتهاند اما ما درباره دفاع مقدس به اندازه کافی کتاب ننوشتهایم.
گرامی با بیان اینکه ادبیات، منتقل کننده دانش است، افزود: در بخش ادبیات نیازمند تلاش بیشتری هستیم. خوشبختانه سطح این جشنواره نسبت به دورههای گذشته پایینتر نیامده و تلاش کردیم داوریهای خوبی انجام دهیم و در نهایت هفت نویسنده برگزیده در گروههای مختلف این جایزه تجلیل میشوند.
وی با اشاره به فعالیتهای جدید این سازمان ادامه داد: ما در حوزه کتاب صوتی و شبکههای مختلف اینترنتی ورود پیدا کردهایم. برای گرایش به کتاب و کتابخوانی باید نوع برنامهریزیهایمان را تغییر دهیم. ما نویسندگان و نوقلمان را در راستای توانمندسازی آموزش میدهیم که نویسندگان جوان کار را از کجا شروع کنند. امروز نیاز ما تولید رمان و شعر است. نیازمند تولید شعر هستیم نه کپی شعر. در بحث سرانه مطالعه در پیچ سختی قرار گرفتهایم. لذت کتابخوانی را باید در قلب فرزندانمان حکاکی میکردیم که در همین راستا نیز با انیمیشن، صوت و هنر در حال کمک به فضای کتابخوانی هستیم.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: دانش آموزان در شرایطی قرار گرفتهاند که رغبتی به مطالعه کتاب ندارد، بخاطر همین ما سرمایه گذاری روی کتابهای ناب خواهیم کرد. از کتابهای فاخر حمایت میکنیم. نویسندگی عرق و عشق و ذهن حساس میخواهد لذا ما نیز میتوانیم اثر ماندگار خلق کنیم.
انتهای پیام/ 121