به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، اگر دولتمرد الف دولتمرد ب را «بچه باهوش» خطاب کند اما پس از آن به جای واکنشی معقول دولتمرد ب فرد سوم را که اتفاقا دشمن دولتمرد الف است «فردی زیرک و سیاستمداری بالغ» توصیف کند، آنگاه پیامی کاملا واضح صادر شده است. زمانی رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین رهبر کره شمالی را ستایش میکند که همتای او در آمریکا کیم جونگ اون را «مرد کوتوله موشکی» خطاب کرده که «دکمه ای کوچک» در اختیار دارد. این صحبت ها در رابطه ایالات متحده و روسیه نمایان و معنی دار تلقی می شود.
در ملاقات با سردبیران روسی در پنج شنبه گذشته در کرملین، پوتین در مورد کیم گفت: «فکر می کنم کیم جونگ اون به صورتی بدیهی در این دور برنده شده است. او به هدف استراتژیک خود دست یافته است. او کلاهک هسته داشته و حالا موشک هایی در اختیار دارد که به برد 13هزار کیلومتر رسیده اند و می توانند هر نقطه ای از جهان را هدف قرار دهند یا دست کم خاک دشمن را به صورت بالقوه زیر نظر داشته باشد. و حالا او می خواهد مشخص کند که اوضاع روشن و آرام خواهد شد. او سیاستمداری زیرک و بالغ است.» او ادامه داد: «اگرچه ما باید واقع بین باشیم و بسیار با دقت عمل کنیم. اگر می خواهیم به اهداف سخت خود در شبه جزیره کره برسیم باید این کار را از طریق دیالوگ و گفت وگو انجام دهیم. ما می توانیم به این هدف دست یابیم اگر همه طرف های درگیر از جمله کره شمالی، قانع شوند که امنیت آنها بدون سلاح های هسته ای تضمین شده خواهد بود.» کره شمالی حالا در زمینه سلاح هسته ای به خود کفایی رسیده، کلاهک هسته ای و سیستم انتقال خودش را دارد پس باید توجه کرد تنها در امنیت کره شمالی تضمین می شود که این کشور در کنار ایالات متحده قانع شوند که بدون سلاح هسته ای می توانند امنیت خود را حفظ کنند. پوتین معتقد است که کشورهای کوچک با حس حادی از آسیب پذیری روبه رو بوده به همین دلیل به سلاح هسته ای و مسیر هسته ای شدن متوسل می شوند. پوتین این مساله را به صورت یک اخطار مطرح می کند اخطاری در آستانه تصمیمات مهم ترامپ در زمینه توافق هسته ای برجام.
احتمال حمله و برافروختن جنگ از سوی ترامپ بسیار خطرناک است. چه در مورد ایران و چه در مورد کره شمالی، برگزیدن گزینه نظامی از سوی ایالات متحده باعث تخریب زیاد دارایی ها و زندگی انسان ها در هر دو سوی جنگ خواهد شد. اگرچه ظرفیت ایران در خنثی کردن پرخاشگری ایالات متحده به اندازه کره شمالی محدود نیست اما هر دو این کشورهای تحربه اعمال محدودیت ها و تحریم های ایالات متحده را دارند. ملی گرایی در هر دوی این کشورها تبدیل به راهی برای مقابله با ایالات متحده شده است و قابل پنهان کردن هم نیست. خطرات ایالات متحده حاشیه سازی فراوانی به دنبال دارد. پوتین تاکید دارد که مسکو تلاش های غرب را برای نابود کردن ارتباط روسیه با ترکیه و ایران دیده است. پوتین اضافه کرد که ما باید همبستگی خود را با یکدیگر نشان دهیم.
روسیه هنوز تلاش دارد در مذاکرات بین دو کره نقشی برای خود دست و پا کند و با پروژه خط راه آهن سیبری از طریق کره شمالی به کره جنوبی و ساخت لوله های نفت و گاز بازار روسیه را به دو کره متصل کند. در نگاهی گسترده تر، پوتین بدون شک در ذهن دارد که شروعی جدید برای مذاکرات روسیه ـ آمریکا بسازد. در واقع او اشاره کرده که مذاکره راهی خواهد بود که دیدگاه ها و رویکردهایی جدید از سوی ایالات متحده و کره شمالی در قبال یکدیگر اتخاذ شود. در سطح تقدیر پوتین از کیم جونگ اون بیانیه ای در برابر اقدامات آمریکا است اما شامل پیام های گسترده ای برای نخبگان آمریکایی است. پوتین به طور واضح کره شمالی و ایران را به عنوان مثال هایی در نظر دارد تا پرچم واقعیت های ژئوپولیتیک را در برابر آمریکا افراشته کرده تا این کشور را قانع کند برای ایجاد تعادل قدرت بهتر است که استراتژی های جهانی خود را تغییر دهد. پیام گسترده تر پوتین برای نخبگان آمریکایی این است که آنها باید دریابند در شرایط کنونی هوشمندانه نیست به دنبال «ایجاد امنیت مطلق» در سیستم جدید درحال ظهور بین المللی باشند.
منبع: دیپلماسی ایرانی