یک استاد حوزه و دانشگاه:

دانش امروز در برابر داشته‌های قرآن زانو زده است

یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: در دنیای امروز و با وجود امکانات و ابزارهای پیشرفته، دانشمندان و متخصصان در علوم مختلف در برابر داشته های قرآن کریم زانو می زنند.
کد خبر: ۲۷۶۶۰
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۹ - 10September 2014

دانش امروز در برابر داشته‌های قرآن زانو زده است

به گزارش گروه اجتماعی " دفاع پرس "،  محمد علی انصاری استاد حوزه و دانشگاه و مفسر قرآن کریم در جمع 700نفر از مدیران کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور اظهار داشت: آیات متعددی از قرآن کریم مراحل شکلگیری وجودی انسان را به ما ارائه می دهد که این معلومات در هیچ منبعی دیگر در جهان یافت نخواهد شد.

وی تصریح کرد: اصل غایت انسان در این است که همه مکاتب فکری از دو بعد نظری و یا جهانبینی تشکیل یافتهاند که در بعد نظری یا جهانبینی، سه مقوله مهم هستیشناسی، انسانشناسی و راهشناسی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است اما باز هم به آنچه که قرآن به انسان ارائه می دهد دست نیافته اند.

این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه یکی از قوانین حاکم بر جهان آفرینش هدفمندی و غایتطلبی است تصریح کرد: قرآن کریم غنی ترین منبع شناخت وجودی انسان و معرف غایت آن است.

وی گفت: هستیشناسی یکی از محورهای مهم بعد نظری مکاتب به شمار میآید و دو بحث بنیادی تحت عنوان مبدأشناسی و منتهاشناسی را در بر میگیرد و عنصر هدفداری و غایت طلبی یا همان اصل منتهاشناسی که  یکی از پایههای اساسی بحث هستی شناسی است را به ما ارائه می دهد.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: نظام خلقت و موجودات جهان با یک تدبیر حکیمانه، بهطور طبیعی به سمت یک مقصد غایی معین پیش می روند و  اعتقاد به معاد و رجعت و هدفداری جهان و انسان یکی از ارکان اساسی اعتقادات دینی به شمار می آید که هر دین الهی و مذهب آسمانی به آن عنایت ویژه دارد.

وی با اشاره به اینکه انکار، معادل خروج از حوزه دین است، تصریح کرد: بها دادن قرآن کریم به شخصیت انسان، عالیترین بعد انسان شناسی است که توجه به آن مباحث انسان را در مسیر حرکت با غایت خود آشنا می سازد.

وی با بیان اینکه معاد از ارکان اصول دین است و منظور از اصول دین، عقایدی است که پایه و اساس دین حساب میشود، گفت: در دنیای امروز به هستی انسان هیچ بهایی داده نمی شود و این نشان توجه نداشتن به راهکارها و ناشناس ماندن وجود و افرینش در بین انسان ها است.

انصاری گفت: در قرآن به جایگاه بخشی و منزلت بخشی انسان توجه ویژهای شده است و کرامت و ارجمندی وجود انسان در قرآن از جایگاه والایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه ارزشگذاری قرآن نسبت به انسان در بین موجودات جهان بی نظیر است، اظهار داشت: عمل صالح، مشمول شدن به رحمت الهی، برخورداری از خرد، حب، محبت و عبودیت مهمترین غایت و هدف پروردگار از خلقت انسان است.

انصاری در پایان خاطرنشان کرد: مهمترین معضل علوم انسانی جامعه امروز ناشناخته ماندن خود انسان برای انسان است و این نشان دهنده آن است که همچنان از اهداف و خلقت انسان غافل هستیم.

نظر شما
پربیننده ها