ابراهیم حاتمی‌کیا:

اصرار دارم سرباز نظام باشم/ به «قاسم سلیمانی» اعتراض کردم

کارگردان فیلم «به وقت شام» با تاکید بر اینکه من سرباز نظام هستم، گفت: فیلم «به وقت شام» ساخته شده یک سرباز است.
کد خبر: ۲۷۷۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۲ - 05February 2018

اصرار دارم سرباز نظام باشم/ «به وقت شام» ساخته شده یک سرباز استبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، نشست خبری فیلم «به وقت شام» شامگاه (دوشنبه، ۱۶ بهمن) با حضور ابراهیم حاتمی‌کیا، محمد خزاعی، هادی حجازی فر، کارن همایون فر، بابک پناهی و مهدی جعفری در حضور خبرنگاران و اهالی رسانه برگزار شد.

«ابراهیم حاتمی‌کیا» کارگردان این اثر سینمایی در این نشست رسانه‌ای اظهار داشت: سال ۱۳۶۵ در ۳۱ سال پیش اولین فیلم خودم بنام هویت را ساختم. درست مصادف با عملیات کربلای ۵ بود. بچه های گروه فیلمسازی به منطقه رفته بودند و من در تهران کنار فیلمم ماندم و خیلی به من سخت گذشت.

وی گفت: وقتی کار فیلم اول من تمام شد چند تن از عوامل فیلم در جبهه به شهادت رسیدند. فیلم «به وقت شام» نیز اثری است که توسط یک سرباز ساخته شده است. من خودم را سرباز نظام و کشور می دانم و همچنان دلم برای بچه های جهاد می تپد.

این کارگردان سینمای ایران خطاب به حاضرین در جلسه عنوان کرد: من را همچنان سرباز کشور بدانید که اصرار دارم خودم را متعلق به دوران دفاع مقدس بدانم. افتخار می کنم بچه های ایرانی فیلم «به وقت شام» را ساخته اند و یک دلار پول را بیرون از کشورمان صرف نکرده ایم.

حاتمی کیا افزود: تلاش ما این است که کار توسط بچه های ایرانی پیش برود حتی اگر به قیمت تیکه انداختن به من تمام شود. اصرار کردم فیلمم داستان و ماجرا داشته باشد و در دل این ماجرا حرف هایم را مطرح کنم. 

وی ادامه داد: درباره مظلومیت شهدای مدافع حرم همین قدر بس که بگویم زمانی که این عزیزان به شهادت می رسند نمی توانیم اسمشان را مطرح کنیم. من در بین رزمندگان مدافع حرم زندگی کرده ام و نفس کشیده ام اما فعلا مصلحت چنین است که درباره آن ها کمتر سخن بگویم.

این کارگردان درباره سفارشی بودن این اثر نیز گفت: «به وقت شام» پیشنهاد هیچ کسی نبود و بنده خودم آن را مطرح کردم که مورد حمایت قرار گرفت. من سابقه استفاده از بازیگران خارجی را در آثارم داشته ام و به همین دلیل مشکل خاصی نداشتم.

حاتمی کیا با بیان اینکه داعش در حال حرکت به سمت کشورهای مسلمان است، بیان کرد: داعش امروز فقط زمین را از دست داده بلکه در حال حرکت به سمت کشورهای مختلف است. آن ها آتشی نیستند که به یکباره خاموش شوند بلکه نوعی دیگر بروز خواهند کرد.

وی گفت: من دشمن جشنواره نیستم اما ز اینکه جوانان کشور جشنواره زده می شوند و خودشان را صرف جشنواره می کنند ناراحت می شوم. دوست دارم جوانان کشورمان حرف های جدیدی برای گفتن داشته باشند.

این کارگردان خاطر نشان کرد: همه پرچم را زمین گذاشته اند و من در شرایطی این فیلم را ساختم که همگی به من تیکه می انداختند که چرا در تهران نشسته اید و کاری نمی کنید. من به حاج قاسم سلیمانی اعتراض کردم که چرا اجازه نمی دهید ما وارد منطقه شویم و فیلم بسازیم. 

حاتمی کیا با تاکید بر مظلومیت شیعه در سوریه و عراق گفت: اف بر زبانی که از سر کینه کنایه اندازی می کند. اینکه ما امروز در سوریه و عراق نمی توانیم فیلم بسازیم و تنها یک پلان از حرم حضرت زینب فیلم گرفته ایم به دلیل مظلومیت شیعه است. 

وی درباره تحقیق درباره خانواده های شهدای مدافع حرم بیان کرد: من برای «به وقت شام» با خانواده های شهدای مدافع حرم دیدار و گفت و گو کردم. حتی با خانواده های سربریده شده نیز صحبت کردم اما درباره پیشنهاد ساخت فیلم حادثه سانچی با وجود تجربه های دریایی فعلا قصدی ندارم اما به آن فکر خواهم کرد.

کارگردان سینمای ایران با اشاره به سکانس سر بریدن توسط داعشی ها بیان کرد: من در زندگی حتی سر یک مرغ را نیز نبریده ام و وقتی سکانس سر بریدن ها را فیلمبرداری کردیم دست و پایم می‌لرزید. سکانس های سربریده خشن ترین روزهای زندگی من بود و هیچ گاه دوست ندارم بچه های خردسال و نوجوان این فیلم را ببینند.

انتهای پیام/۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها