به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، مهدی ایزدی معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید در نشست خبری صبح امروز (سهشنبه 17 بهمنماه) با اصحاب رسانه به تشریح مصادیق شهدای خدمت و فداکاران راه خدمت پرداخت و در اینباره اظهار داشت: 24 شغل را به عنوان مشاغل پر مخاطره داریم که افراد کشته شده در این مشاغل به نوعی ایثارگر محسوب می شوند که باید برای آنان آیین نامه ای جدا نوشته شود.
وی با اشاره به سه گروه شهید بیان کرد: گروه اول کسانی هستند که در راستای ماموریت دفاعی و امنیتی مستقیما با دشمن مواجه می شوند که شهید تلقی می شوند و خدمات کامل به آنان ارائه می شود. گروه دوم شهدای راه خدمت هستند و گروه سوم فداکاران راه خدمت که تنها پیکر آنان در گلزارهای شهدا به خاک سپرده می شود و ارائه خدمات به خانواده های آنان توسط دستگاه های مربوطه صورت می گیرد.
ایزدی به تدوین و اصلاح آیین نامه تعیین مصادیق شهید اشاره کرد و گفت: طبق آیین نامه، وزارت کشور با کمک بنیاد شهید مسئول اصلاح آیین نامه جدید است. از اواخر سال 94 جلسات مربوط به اصلاح آیین نامه برگزار شد و منتظریم در صورت ابهام، کمیسیون اجتماعی دولت به آن رسیدگی کند.
وی در خصوص تفاوت سانحه پلاسکو و کشتی سانچی و تفاوت شهدای آن گفت: در حادثه پلاسکو افراد آتش نشانان برای نجات جان و مال مردم دچار حادثه شدند اما در حادثه کشتی سانچی افراد در حین ایفای وظیفه جان خود را از دست داده اند لذا عنوان شهدای خدمت به گروه اول و فداکاران راه خدمت به گروه دوم تعلق می گیرد و تسهیلات و خدمات توسط سازمان های مربوطه تمام و کمال داده می شود.
ایزدی تصریح کرد: بنیاد شهید تاکنون در کمیسیون های بررسی آیین نامه شرکت داشته و دولت در آخرین نامه به کمیسیون اجتماعی، خواستار اصلاح بخشی از مواد قانون شده است؛ لذا همین جا از کمیسیون اجتماعی تقاضا داریم تا روند رسیدگی به این موضوع را تسریع بخشند.
ادامه دارد...
وجود 8 هزار فرد جویای شغل در جامعه ایثارگری
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید با اشاره به وضعیت اشتغال ایثارگران تصریح کرد: صندوق اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید در سال 95 تاسیس شد که بالغ بر 200 میلیارد تومان تسهیلات تا امروز در حوزه کارآفرینی و اشتغال داده است که هشت هزار نفر توسط این صندوق از تسهیلات در پروژه های کارآفرینی بهره مند شدند.
وی با اعلام وجود هشت هزار فرد جویای شغل در جامعه ایثارگری بیان داشت: بنیاد شهید آمادگی ارائه تسهیلات تا سقف 30 میلیون تومان به افراد جویای کار و اعطای وام 200 میلیونی برای ایجاد کارگاه با کارمزد 10 تا 15 درصد را دارد.
در چهار سال گذشته 51 هزار و 921 استخدام در دستگاه های دولتی و غیر دولتی در حوزه ایثارگران انجام شده است که 34 هزار و 139 نفر در حوزه خوداشتغالی و کارآفرینی تسهیلات دریافت کرده اند که در مجموع 86 هزار نفر تسهیلات در حوزه کارآفرینی و اشتغال استفاده کرده اند.
ارائه کارت های جدید ایثارگری از هفته آینده
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید همچنین از ارائه کارت های جدید ایثارگری خبر داد و افزود: قرار بود کارت های ملی جدید جایگزین کارت های ایثارگری شود و داده های مربوط به ایثارگران را در این کارت ها بریزیم که با توجه به انجام نشدن این کار کارت های جدید ایثارگری توسط بنیاد شهید تهیه شده و قرار است تا هفته آینده از آن رونمایی شود. ایثارگران می توانند درخواست خود را از سامانه ایثار برای دریافت کارت جدید ارائه دهند.
مغایرت مصوبه جدید شورای شهر درباره ارائه طرح ترافیک به جانبازان با قانون
ایزدی مصوبه جدید شورای شهر مبنی بر اخذ عوارض طرح ترافیک از جانبازان را مغایر با قانون دانست و در اینباره گفت: با شورای شهر صحبت شده و مستندات لازم ارائه شده است تا بر اساس ماده 44 قانون خدمات رسانی به ایثارگران عمل شود.
اخذ رضایتنامه کتبی خانواده شهدا پیش از اجرای طرح مناسب سازی گلزارهای شهدا
وی در خصوص طرح مناسب سازی گلزارهای شهدا بیان داشت: قطعا پیش از اقدام به انجام طرح، رضایت کتبی از خانواد گرفته می شود. هم اکنون تنها بخشی از گلزار شهدای بهشت زهرا (س) مناسب سازی نشده است.
ایزدی تصریح کرد: معاونت تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید شامل پنج اداره کل است. اداره کل پذیرش تشکیل پرونده و پذیرش ایثاگران که احراز مصادیق ایثارگری، شهادت، آزادگی و جانبازی در این اداره انجام می شود.
وی تصریح کرد: پرداخت حقوق به جانبازان و شهدا و مستمری به خانواده شهدا، پرداخت کمک معیشت به ایثارگران فاقد شغل نیز از مسئولیت های این اداره کل است. اداره کل تسهیلات رفاهی مربوط به معافیت های سربازی، خودرو، وام های ضروری، تسهیلات خاص، بیمه های اجتماعی است.
ایزدی بیان داشت: اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید مسئولیت جذب و استخدام ایثارگران با توجه به سهمیه های استخدامی و توجه به وضعیت شغلی و اهدای تسهیلات اشتغال را برعهده دارد. اداره کل مشاوره و مددکاری با 88 مرکز در کل کشور مشغول به ارائه خدمات است. 420 هزار دیدار با هدایت این اداره کل در قالب طرح سپاس در طول سال انجام می گیرد.
وی گفت: 417 هزار نفر از جامعه ایثارگران از برنامه آموزشی و توانمندی شغلی در قرارداد با مراکز فنی و آموزشی از خدمات این حوزه بهره مند شده اند.
انتهای پیام/ 141