به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، منطقه کُردنشین عفرین در شمال استان حلب سوریه، ۳۲ روزی هست که روی آرامش را به خود ندیده است؛ حداقل ۱۲۵ تن از شهروندان جان خود را در حملات هوایی و توپخانهای ارتش ترکیه از دست داده اند و بیش از ۴۰۰ نفر هم زخمی شده اند.
رئیس جمهور ترکیه روزی که از عملیات «شاخه زیتون» در شمال سوریه رونمایی کرد با قدرت از یکسره کردن کار شبه نظامیان کُرد در مدت بسیار کوتاه سخن به میان آورد و وعده داد پس از تصرف عفرین به سمت شهر منبج هم لشکرکشی میکند.
حالا پنج هفته از تجاوز نظامی و رجزخوانیهای اردوغان در شمال استان حلب سوریه میگذرد و نیروهای ارتش ترکیه و عناصر تروریستی موسوم به سپر فرات فقط موفق به اشغال ۲۰ نقطه شده اند که معادل پنج درصد از مساحت عفرین است.
مقاومت و اشراف میدانی شبه نظامیان کُرد یکی از عوامل مهم زمین گیر شدن نیروهای متجاوز در مناطق مختلف عفرین است که قابل پیش بینی بود، اما شکستهای نیروهای ارتش ترکیه و عناصر تروریستی وقتی بیشتر به چشم میآید که آنان از سلاحهای بسیار پیشرفته ساخت کشورهای عضو ناتو استفاده میکنند.
یکی از پرسشهایی که در یک ماه گذشته بیشتر در محافل رسانهای مطرح شده این است که نیروهای اردوغان با چه سلاحی به جنگ نیروهای کُرد آمده اند و در ادامه این گزارش، به آن خواهیم پرداخت.
تانکها
۱- «Leopard ۲A۴»؛ یکی از تانکهایی به شمار میآید که نیروهای ارتش ترکیه در عملیات «شاخه زیتون» علیه شبه نظامیان کُرد استفاده میکنند؛ تانک «Leopard ۲A۴»، ساخت کشور آلمان است که ۳۵۰ دستگاه آن در سالهای گذشته توسط ترکیه خریداری شده است.
تعدادی از این تانکها در جریان درگیریهای سال گذشته با گروه تروریستی داعش در شهر الباب (شمال استان حلب) منهدم شد و در حال حاضر تعدادی دیگری از این تانکها علیه شبه نظامیان کُرد در مناطق مختلف عفرین استفاده میشود.
لئوپارد ۲ آ۴
۲- «M۶۰A۳ TTS»؛ دومین نمونه از تانکهایی محسوب میشود که نیروهای ارتش ترکیه در عفرین وارد کرده اند؛ این تانک ساخت کشور آمریکا است و با کمک صهیونیستها به روز شده و به مدل «M۶۰ Sabra» تغییر نام داده است. ترکیه حدود ۸۰۰ دستگاه از این تانکها را در اختیار دارد.
تانک ام ۶۰ آ ۳ ارتش ترکیه
M۶۰ Sabra
شبه نظامیان کُرد در ۵ هفته گذشته تعدادی زیادی از تانکهای ارتش ترکیه را هدف قرار داده اند، اما در مواردی موفق به انهدام کامل آنان نشده اند؛ نیروهای کُرد برای شکار این تانکها از موشکهای ضد زره روسی «کورنت، فاگوت و کونکورس»، ضد زره آمریکایی «تاو» و ضد زره فرانسوی «میلان» استفاده میکنند.
خودروهای زرهی و نفربر
ترکیه در عملیات شاخ زیتون از ۴ نوع خودروی زرهی برای پیشروی در مناطق مختلف عفرین استفاده میکند:
۱- «M۱۱۳ A۳»؛ خودروی زرهی ساخت کشور آمریکا است که نیروهای ارتش ترکیه آن را به روز کرده اند و به «ACV-۱۵» تغییر نام داده اند.
ACV-۱۵
۲- «Cobra و Kirpis»؛ ۲ خودروی زرهی ساخت کشور ترکیه به شمار میآیند که یکی از ویژگیهای خاص آنان مقاومت در برابر تلههای انفجاری است.
۳- «Navigator»، خودروی زرهی دیگر که ساخت ترکیه است، اما به اعتقاد کارشناسان نظامی این خودروی زرهی کپی نمونه اسرائیلی است.
توپخانه
ارتش ترکیه در شمال استان حلب از سنگینترین توپخانههای خود از جمله «هویتزر» با مدل ۱۵۵ میلی متری «Firtina» و ۱۲۲ میلی متری «SAKARYA» و ۱۲۰ میلی متری مدل «HY» استفاده میکند.
سامانه توپخانهای خودکششی Firtina با کالیبر ۱۵۵ میلی متر
به گزارش مشرق، ارتش ترکیه تجهیزات پیشرفته دیگری را از جمله سیستم ضد تلههای انفجاری «Bozena-۵»، سامانه جنگ الکترونیکی «Koral»، پدافند هوایی کوتاه برد «MIM-۲۳ Hawk» ساخت کشور امریکا، سامانه سیستم نجات زره پوشهای میدانی «M۸۸A۱» برای پشتیبانی از نیروهای خود به مناطق مرزی ارسال کرده است.
سامانه جنگ الکترونیکی «Koral»
جنگندههای F_۱۶ از نوع C، D. و مجهز به بمبهای هدایت لیزری و هدایت ماهوارهای ساخت آمریکا، بالگردهای «T-۱۲۹، ATAK» و پهپاد «Bayraktar TB۲» ساخت ترکیه در جنگ هوایی علیه نیروهای کُرد مورد استفاده قرار گرفته اند.
شبه نظامیان کُرد با وجود این که از داشتن سامانه پدافند هوایی محروم هستند با استفاده از توپ ۲۳ میلی متری موفق به هدف قرار دادن یک بالگرد ارتش ترکیه در آسمان شمال استان حلب سوریه شده اند.
نیروهای کرد سوریه
گروههای شبه نظامی کُرد هم در مقابله با نیروهای متجاوزگر ارتش ترکیه و عناصر تروریستی بیشتر از سلاحهای سبک و نیمه سنگین استفاده میکنند و فقط بخشی کوچکی از شبه نظامیان به تانکهای روسی مدل «T-۵۵ و T-۷۲»، خودروهای زرهی مدل روسی (BMP-۱ و btr-۶۰)، خودروی زرهی مدل آمریکایی (M۱۱۱۷ و Guardian) و موشک دوش پرتاب روسی (BM-۲۱ GRAD) مجهز هستند.
منبع: مشرق