دفاع پرس گزارش می دهد

قدرت رسانه ای مقاومت فلسطین در جنگ غزه

جنگ اخیر اسراییل بر علیه غزه نشان داد که قدرت رسانه ای مقاومت نیز افزایش یافته است بگونه ای که مقاومت از طریق ماهواره ها و رادیوهای فلسطینی، توانست دربرخی از شبکه های اسراییلی نفوذ پیدا کند.
کد خبر: ۲۷۹۵۴
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴ - 14September 2014

قدرت رسانه ای مقاومت فلسطین در جنگ غزه

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس ، پس از جنگ 8 روزه اسراییل بر علیه فلسطین، مقاومت از اقدامات خود برای کسب آمادگی های بیشتر دست برنداشته و نسبت به پیشرفته سازی سلاح های نظامی خود اقدام نمود که در این بین به پیشرفت های زیادی مثل: افزایش برد موشک ها تا 120 کیلومتر، تولید هواپیماهای بدون سرنشین و همچنین هواپیماهای شناسایی و... دست پیدا کرد.

اما این پیشرفت ها فقط نظامی نبوده و جنگ اخیر اسراییل بر علیه غزه نشان داد که قدرت رسانه ای مقاومت نیز افزایش یافته است. بگونه ای که مقاومت با ایجاد و بروز رسانی سایت ها و شبکه های اجتماعی خود و پخش فیلم های واقعی ومستند و همچنین پخش سرودهای حماسی از طریق ماهواره ها و رادیوهای فلسطینی، توانست دربرخی از شبکه های اسراییلی نفوذ پیدا کرده و پیام های صوتی خود را از طریق شبکه های مخابراتی برای مردم و مسئولین اسراییل ارسال نماید.

از سویی دیگر پخش پیام ها و سخنان مسئولین و فرماندهان مقاومت موجب گردید روحیه مردم غزه افزایش پیدا کند. آن چه مهم است این که این پیشرفت ها یک شبه بوجود نیامده بلکه محصول تلاش این گروه ها و استفاده از تجربیات گذشته و نظرات افراد کارشناس اطلاعاتی می باشد.

 

یکی از تکنیک های بکارگیری شده توسط مقاومت استفاده از جنگ روانی بوده که تاثیر آن در میدان نبرد کمتر از بکارگیری سلاح نمی باشد. نیروهای مقاومت توانستند با نفوذ در شبکه های اسراییلی مثل شبکه ده این رژیم و پخش پیام های خود جنگ روانی همه جانبه ای را در اسراییل ایجاد نمایند. اطلاع رسانی قبل از حملات موشکی توسط مقاومت، نمایش لحظه شلیک موشک ها و خسارت های به بار آمده، و فرار صهیونیست ها و... همگی نمونه هایی از جنگ روانی بود که مقاومت غزه بر علیه اسراییل براه انداخته بود.

یکی از دانشمندان عرب به نام «محمد ابوالرب» در این مورد می گوید: «این که مقاومت قبل از شلیک موشک آن را اعلام کرده و ایجاد رعب و وحشت می نماید و خسارت های ببار آمده را در اسرع وقت در شبکه های اجتماعی نمایش می دهد، همگی حاکی از موفقیت مقاومت در ایجاد جنگ روانی بر علیه اسراییل می باشد.» (شبکه المنار)

با نگاهی به سایت های راه اندازی شده توسط گروه های مختلف مقاومت در غزه مانند القسام، القدس و... در می یابیم مقاومت در جریان جنگ رسانه ای نیز مانند بعد نظامی توانسته است به موفقیت هایی دست پیدا نماید. که به عنوان مثال به اقدامات دو سایت برتر مقاومت اشاره می گردد:

1- سایت «کعصف الماکول»:

این سایت مربوط به گردان های القسام می باشد که نام آن از آیات سوره فیل انتخاب کرده اند. هدف از نام گذاری به این اسم این است که هدف مقاومت فقط مبارزه با رژیم صهیونیستی نیست بلکه هدف اصلی ریشه کنی و نابودی این رژیم می باشد.

این سایت از رنگ های تیره تر استفاه کرده که آن را از سایت های دیگر متمایز می کند. در پشت زمینه این سایت تصاویر موشک های القسام به نمایش در آمده که نشانگر حمله به اسراییل و وراد کردن خسارت های سنگین به این رژیم می باشد. همچنین نمایش جمجمه هایی که کلاه منقش به ستاره داود بر سر دارند، نشانه قتل و کشتار سربازان اسراییلی بوده ویا نمایش برج بلند نظامی که در حال سوختن و فروریختن می باشد نشانگر نفوذ موشک های مقاومت به عمق اسراییل و ایجاد خسارت های زیادی در آنجا می باشد.

 

نکته مهم دیگر این است که نیروهای متخصص گروه های القسام توانسته اند این سایت را به زبان های عبری و انگلیسی نیز راه اندازی نمایند تا افراد بیشتری (بخصوص در داخل سرزمین های اشغالی) بتوانند از آن بهره ببرند.
این سایت حتی در مورد اقدامات و تلاش ها و ناکامی های ارتش اسراییل در این جنگ نیز اطلاع رسانی کرده تا همگان به شکست همه جانبه این ارتش پر مدعا پی ببرند. یکی دیگر از اقدامات مهم گروه های القسام در این سایت این است که زندگی نامه و آثار شهدای خود را به نمایش گذاشته اند تا همگان بفهمند که جریان مقاومت یک جریان همیشگی بوده و توقف ناپذیر است.

2- سایت «بنیان مرصوص»:

این سایت مربوط به گروه های القدس می باشد که نام آن را از آیات سوره صف انتخاب کرده اند. که نشان دهنده ثبات قدم رزمندگان این گروه در کنار سایر رزمندگان مقاومت در جنگ علیه اسراییل می باشد.

این سایت با استفاده از رنگ های روشن طراحی شده و به آسانی در دسترس بوده و تفاوت آن با سایت «کعصف الماکول» این است که تمام حوادث غزه را به صورت روزانه اطلاع رسانی نموده است. در این سایت از تصاویر رزمندگان القدس استفاده شده که با پیشرفته ترین سلاح های خود در حال مبارزه با نیروهای اسراییلی می باشند. در پایان سایت نیز تصاویر چهار سرباز اسراییلی نشان داده شده در حال گریه و فرار از میدان جنگ می باشند. در سمت راست این سایت تصاویر موشک هتی مقاومت و همچنین اخبار جدیدی از غزه به نمایش گذاشته شده است. که البته عملکرد این سایت نیز مانند سایت «کعصف الماکول» می باشد.


این درحالی است که رسانه های اسراییلی که پیشرفته ترین ابزار و تجهیزات نظامی را در اختیار دارند، از این همه پیشرفت های رسانه ای مقاومت نیز متحیر شده و حتی مجبور گردیده اند در شبکه های اطلاع رسانی خود به اخبار رسانه ای مقاومت استناد کنند.

«ابوعلان» یکی از کارشناسان آشنا به رسانه های اسراییل می گوید: « این که اسراییل مثلاً به شبکه الاقصی توجه زیادی داشته و سعی می کند به بیانیه ها موضع گیری های مطرح شده توسط فرماندهان ومسئولین مقاومت در این شبکه پاسخ دهد نشان از این است که این رژیم از اقدامات رسانه ای مقاومت مایوس گردیده است.» (سایت الاتجاه)

 

آنچه مهم است این که رسانه های اسراییلی از بیان تعداد کشته های خود در میدان نبرد یا حملات موشکی مقاومت، ارسال هواپیماهای بدون سرنشین مقاومت به داخل اسراییل، نفوذ مقاومت در شبکه های اجتماعی و ارتباطی اسراییل و... خودداری نموده مردم خود را در یک بایکوت خبری قرار می دهند در حالی که در سایت ها و شبکه های مربوط به مقاومت به همه این موارد اشاره گردیده است.

این دو مورد مطرح شده تنها حاکی از گوشه ای از اقدامات رسانه ای مقاومت در جریان جنگ با اسراییل بود که امید می رود نیروهای مقاومت با استفاده از تجربیات بدست آمده در این جنگ بتوانند آمادگی خود را برای اقدامات احتمالی در آینده افزایش دهند.

انتهای پیام/م

نظر شما
پربیننده ها