به گزارش دفاع پرس از دماوند، حجتالاسلام سید محمدعلی شهیدی امروز در نخستین نشست علمی- تخصصی ایثار اجتماعی که با حضور نادر نصیری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان تهران، محمدحسین مقیمی استاندار تهران و دیگر مسئولان شهرستانهای شرق استان در دانشگاه آزاد واحد رودهن برگزار شد، با اشاره به مفهوم واژه ایثار اجتماعی اظهار داشت: ایثار به معنای فداکاری و گذشتن از چیزی است که انسان حق خودش میداند به خاطر دین، اعتقاد و مردمش از آن میگذرد و به دیگری واگذار میکند.
وی تصریح کرد: مدتی است شورای عالی ایثار و شهادت با انجام پژوهشها و مطالعات بسیار در این زمینه تلاش دارد تا بتواند این شکل از ایثار را به جامعه بکشانند، چون بقای هر جامعهای در گرِو ایثار و فداکاری شهروندان آن است.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه اگر ایثار اجتماعی در جامعه تقویت و به صورت فرهنگ درآید آن جامعه سعادتمند و مثالزدنی است افزود: ایثار جزئی از فرهنگ یک جامعه است که به آن ثبات و آرامش میدهد، جامعهای که میخواهد سعادتمند باشد باید روی ایثار اجتماعی کار کند و این نوع از فرهنگ را در جامعه گسترش دهد.
شهیدی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در زمینه توسعه این نوع فرهنگ در جامعه بیان کرد: ایثار و فداکاری را باید از خانوادهها آغاز کرد که اگر ایثار وجود داشته باشد هیچ گونه اختلافی وجود ندارد، و هر جامعهای که یقیناً در آن ایثار وجود داشته باشد، زیر بار ذلّت نمیرود و از استعمار نجات پیدا میکند.
وی ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی، حاکمیت ایران وابسته به آمریکا بود، اما مردم با ایثار اجتماعی توانستند جامعه را با رهبری امام خمینی(ره) از دولت تا چنگ و دندان مسلح نجات دهند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین بیان کرد: امروز بعد از انقلاب و هشت سال جنگ تحمیلی، فرهنگ ایثار و شهادت بزرگترین پشتوانه انقلاب است که در آن جنگ ایثارگری مردم، خانوادههای جانبازان و ایثارگران سبب پیروزی شد که برای عقیده و دین، جان خود را فدا کردند که نهایت ایثار بود.
شهیدی با تأکید بر اینکه باید این فرهنگ را به نسل چهارم انقلاب در جامعه بسط دهیم گفت: امروز هر کس در هر جایگاهی که قرار دارد، وظیفه دارد تا مسئله ایثار اجتماعی را به جامعه بشناساند، و با طرحها و روشهای نوین و شیوههای جذاب این فرهنگ را به نسلهای آینده معرفی کند.
وی اظهار داشت: مراکز علمی و دانشگاهی، حوزه آموزش و پرورش و وزارت علوم، علما، ائمه جمعه و جماعات باید نسبت به این فرهنگ دِین خود را ادا کنند و حتی باید بتوان این فرهنگ را به فرهنگ گفتمان در جامعه تبدیل کرد.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به کمبودها، فشارها و هجمههای فرهنگی که امروز از راهها و فضاهای مجازی توسط دشمن بر ما وارد میشود باید این فرهنگ را نهادینه کرد تا کشوری سعادتمند و پیشرفته بسازیم تا این انقلاب و کشور را به دست صاحب حقیقی آن بسپاریم.
انتهای پیام/