به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، احمد کاظمزاده در یادداشتی نوشت:
اگر تحولات چند روز اخیر غوطه شرقی واقع در حومه دمشق با روزهای قبل از آن مقایسه شود مشخص میشود که تا اندازه زیادی از هیاهوی دولتها و رسانههای غربی، عربی و صهیونیستی در قبال غوطه شرقی کاسته شده است. به نظر میرسد چند عامل در آن موثر بوده است.
نخست اینکه این دولتها (که به طور مشخص میتوان به آمریکا، انگلیس، فرانسه، عربستان و رژیم صهیونیستی اشاره کرد) به غوطه شرقی به عنوان محملی برای اجرای طرح B خود مینگریستند و منتظر بودند بعد از آنکه ارتش سوریه دامنه پیش روی خود را به جبهه شمالی گسترش میدهد، در یک اقدام غافلگیرانه وارد عمل شوند و به کمک گروههای مسلح و تکفیری مستقر در غوطه شرقی بهخصوص گروه موسوم به جیشالاسلام که تحت امر عربستان عمل میکند، دمشق را به اشغال خود درآورند و به زعم خود کار را به نفع خود تمام کنند. اما کشف به موقع این طرح و اتخاذ اقدامات متقابل از سوی دولت سوریه و همپیمانان آن مانع از اجرای آن طرح شد و همین امر در کاهش هیاهوهای طراحان و مجریان این طرح نیز مؤثر بوده است. یک کشف مهم دیگر نیز در این زمینه صورت گرفت و آن اجرای سناریوی قبلی استفاده گروههای مسلح و تکفیری از تسلیحات شیمیایی و انداختن مسئولیت آن به گردن دولت سوریه و حامیانش بوده است و اقدام بهموقع دولت سوریه و روسیه در این زمینه نیزدر پیشگیری از تکرار این سناریو و بهرهبرداری ابزاری از آن مؤثر بوده است.
اما عامل دیگری که به نظر میرسد در این زمینه تأثیرگذار بوده، سلب بهانه از دست کسانی است که برای سرپوش گذاشتن بر عملیات پنهانی خود در غوطه شرقی خود را حامی مردم این منطقه معرفی میکردند و بدون اینکه هیچ اشارهای به سپر انسانی گروههای مسلح و تکفیری از غیرنظامیان و ساکنان غوطه شرقی داشته باشند، فقط دولت سوریه و همپیمانان آن را عامل و مسئول فاجعه انسانی در این منطقه معرفی میکردند. از این رو دولت سوریه و روسیه برای مقابله با تبلیغات سنگینی که علیه آنها به راه افتاده بود به موازات ادامه حملات هدفمند علیه مراکز استقرار گروههای تکفیری و مسلح مطابق قطعنامههای سازمان ملل، ایجاد دالانهای انسانی برای ارسال مواد غذایی و کمکهای بشردوستانه به ساکنان غیرنظامی غوطه شرقی را به همراه خروج مسلحین در دستور کار قرار دادند و بدین ترتیب راه را برای تبلیغات سنگین علیه خود بستند.
در مجموع با رخدادهای اخیر به نظر میرسد بحران غوطه شرقی نیز در مدار حل قرار گرفته است، اما این به مفهوم پایان توطئهها و پروژههای ائتلاف برانداز (امریکا، انگلیس، فرانسه، عربستان، رژیم صهیونیستی) نیست و آنها بیتردید در تدارک طرحهای B جدیدی هستند که این مستلزم هوشیاری و رصد دقیق تحرکات این ائتلاف و در رأس آن رژیم صهیونیستی است.
منبع: روزنامه جوان