به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، «رؤیای آمریکایی» پروژه بازخوانی پرونده جنگ نیابتی ایالات متحده آمریکا علیه ایران به کوشش گلعلی بابایی و حسین بهزاد از سوی انتشارات 27 بعثت و صاعقه منتشر شد.
این کتاب طی 10 فصل به ریشهها، سوابق و ماحصل مناسبات ویرانگر ایالات متحده و رژیم جنگ افروز صدام حسین از شهریور 1359 تا مرداد 1367 در جنگ هشت ساله علیه ملت ایران نگاهی نو و از منظر بدیع داشته است. نویسنده کتاب معتقد است که جنگ نیابتی آمریکا علیه ایران از شهریور 1359 تا مرداد 1367 به مدت هشت سال بوده است که هم اکنون نیز ادامه دارد.
این کتاب 10 فصل دارد که در پایان هر فصل عکسها و اسناد مرتبط نیز آورده شده است. فصل اول کتاب به بررسی ریشههای جنگ پرداخته است، فصل دوم کتاب «شبکه نقاب؛ مجری طرح کودتای برژینسکی» نام دارد، نویسنده در این فصل به این موضوع پرداخته که کودتای پایگاه نوژه چگونه طراحی شد، رهبران آن چه کسانی هستند؟ عناصر نظامی و غیر نظامی که از داخل به اینها وصل شدند، چگونه لو میروند؟
فصل سوم کتاب «جنگ نیابتی ـ رویای امریکایی صدام» نام دارد، نویسنده در کتاب نشانمیدهد که در حقیقت جنگ نیابتی صدام در سال 1359 با چراغ سبز آمریکاییها کلید میخورد؛ ضمن آنکه با حمایتهای آمریکا، اروپا، پادشاهی سعودی و دیگر حکام مرتجع عرب به مدت هشت سال ادامه پیدا کرد.
فصل چهارم کتاب به چگونگی پیشروی نیروهای دشمن و گرفتن برخی شهرها مثل خرمشهر، مهران، بستان، قصرشیرین، نفتشهر، سومار و ... پرداخته است. فصل پنجم کتاب که «استراتژی بهمن، پاتک مردمی به جنگ آمریکایی» نام دارد، که به کارشکنیهای آمریکا در سال دوم جنگ اشاره شده است.
فصل ششم کتاب «ایران میتازد، ورود به خاک دشمن پاسخ به سه ضرورت» نام دارد. در این فصل با اشاره به دو عملیات بزرگ فتحمبین و الیبیتالمقدس که منجر به تغییر موازنه در میدان جنگ میگردد، نقش آمریکا مجدداً برجسته نشان داده میشود.
فصل هفتم کتاب «اتاق جنگ کاخ سفید در بغداد» نام دارد و فصل هشتم کتاب که پروژه کاخ سفید برای حمایت از صدام نام دارد، به ماجرای حمایتهای ریگان در نقش یک تدارکاتچی برای صدام اشاره میکند. در فصل نهم که «مصاف عقاب با شیر» نام دارد، به درگیری قایقهای تندروی ایرانی با ناوهای امریکای در خلیج فارس میپردازد که منجر به شهادت جمعی از رزمندگان ایرانی و از جمله: «نادر مهدوی»، «بیژن کرد» و ... میشود.
فصل دهم « 598؛ قطعنامه نافرجام» نام دارد که با نامه سری امام در رابطه با پذیرش این قطعنامه به مسئولان مملکتی شروع میشود. نامهای که تا 15 سال بعد از اتمام جنگ فاش نشده بود.
انتهای پیام/