مشق عشق (۱۰)؛

جنگ برایم حس درهم آمیخته حسرت و افتخار دارد

یکی از دانشجویان درس «آشنایی با مبانی دفاع مقدس» در دلنوشته ای، بازخورد خود را از فراگیری این درس این‌گونه بیان می‌کند: دفاع مقدس برای من همیشه ۲ حس متفاوت به همراه داشت، یکی حس افتخار و دیگری حسرت.
کد خبر: ۲۸۳۸۹۳
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲ - 30March 2018

به گزارش خبرنگار دفاع پرس از استان مرکزی، مدت زمان کمی از شکل‌گیری انقلاب اسلامی می‌گذشت که در آخرین روز از شهریور‌ماه سال ۵۹ صدای پوتین‌های تجاوز از شهر‌های مرزی کشور شنیده شد و با پرتاب نخستین تیر از سوی رژیم بعثی، ناقوس جنگ به صدا در آمد.

با شکل‌گیری انقلاب اسلامی، دشمن تمامی سعی خود را به کار گرفت تا با هر اقدامی این نهال تازه رشد یافته را از ریشه ساقط کرده و به نابودی بکشاند، از این رو با راه‌اندازی جنگی نابرابر و مشارکت بیش از ۸۰ کشور در تأمین صلاح و تجهیزات آن، سعی کرد که بار دیگر بساط فرمانروایی و حکمرانی خود را در سرزمین پارسی بگستراند.

تاریخ هرگز فراموش نخواهد کرد که چگونه زنان و مردان غیور این سرزمین با جان و مال خود در مقابل این زیاده‌خواهی و دست‌درازی ایستادگی کرده و نگذاشتند حتی یک وجب از خاک این مرز پرگوهر به چنگال دشمن بیافتد.

چه بسیار پدرانی که با بوسیدن پیشانی نوزدان‌شان راهی میدان نبرد شدند و قنداقه‌ تفنگ‌های‌شان را به جای فرزند دلبندشان به آغوش کشیدند.

چه بسیار مادرانی که زینب‌وار پسران رشید و بلند قامت‌شان را با قرآن بدرقه مسیر آتش و خمپاره کردند و سال‌ها بعد با همان قرآن برای استقبال از چند تکه استخوان به دیدن‌شان آمدند.

چه همسران استوار و محکمی که شرط ازدواج‌شان را پاسداری از حریم آب و خاک و ناموس بنا کردند و با دستان خود بند پوتین مردان‌شان را بستند.

حالا نزدیک به ۳۰ سال می‌گذرد و حتی یک وجب از خاک‌مان در چنگال دشمن نیست و اقتدار و عزتمندی‌مان در گرو خون‌های ریخته شده هزاران جوان فزونی یافته است.

نسل امروز و فردا‌ها باید بداند وقتی می‌گوییم هشت سال جنگ تحمیلی، وقتی می‌گوییم دشمن متجاوز، وقتی می‌گوییم شهید، وقتی می‌گوییم جانباز، هر کدام از این‌ها تنها واژه نیستند، بلکه هزاران حرف را در دل خود دارد و هرکدام‌شان روایت‌گر برگی عظیم از این تاریخ هستند.

متن زیر بازخوردی از درس «آشنایی با مبانی دفاع مقدس» است که توسط یکی از دانشجویان نوشته شده است:

دفاع مقدس برای من همیشه ۲ حس متفاوت به همراه داشت، یکی حس افتخار و دیگری حسرت.

افتخار به این دلیل که کشور عزیزم ایران هشت سال توانست با افتخار در برابر کشور‌های متجاوز و به عبارتی با تمام دنیا بایستد و تمامیت عرضی خود را حفظ کند و حس حسرت به سبب جوان‌هایی که در این راه جان خود را فدا کردند.

شهیدانی همچون چمران‌ها، همت‌ها و زین‌الدین‌ها... حسرتم بابت این است که جوان‌هایی که اگر امروز بودند، بی‌شک با دستان خالی در برابر همه قدرت‌ها ایستادگی کرده و مشکلات پیش روی کشور را حل می‌کردند.

جنگ برایم حس درهم آمیخته حسرت و افتخار دارد.

جنگ برایم حس درهم آمیخته حسرت و افتخار دارد

تنظیم: مهری کارخانه

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها