به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، رژیم صهیونیستی با همه تلاشهایی که صورت داده است تا از خود توانی زایدالوصف و فراتر از یک رژیم کوچک نشان دهد اما با معضلاتی روبهرو است که اجازه عرض اندام را به این رژیم نمیدهد. یکی از مهمترین معضلات این رژیم روند مهاجرت معکوس در سرزمینهای اشغالی است.
تاریخ مهاجرت به فلسطین اشغالی
صهیونیستها که با تأسیس رژیمی براساس اشغالگری تلاش داشتند یک حاکمیت یهودی ایجاد کنند از همان ابتدا با مشکل جمعیت مواجه بودهاند. آنها پیش از تأسیس رژیم صهیونیستی به فراخوانی جمعیتهای یهودی بهسوی فلسطین روی آورده بودند و تلاش میکردند یهودیان نقاط مختلف دنیا را به مهاجرت به فلسطین اشغالی تشویق کنند.
آمار مهاجرت یهودیان بهسمت فلسطین
پیش از سال 1948 و تأسیس رژیم صهیونیستی، جنبش صهیونیزم توانسته بود از اواخر قرن 19 میلادی تا سال 1948 طی پنج موج مهاجرت، حدود 650 هزار یهودی را به فلسطین اشغالی منتقل کند. بین سالهای 1948 تا 2017 میلادی، صهیونیستها با کمک آژانس یهود 4.5 میلیون یهودی را به فلسطین اشغالی منتقل کردند. 20 درصد این جمعیت (حدود 900 هزار نفر) به کشورهای خود بازگشتند.
در دوره بین 1948 تا 2017 دو دوره بهعنوان دوره طلایی مهاجرت شناخته میشود. دوره 1948 تا 1960 بهدلیل تبعات ناشی از جنگ جهانی اول در اروپا و دوره 1990 تا 2000، بهدلیل فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، شاهد بیشترین میزان انتقال یهودیان به فلسطین اشغالی هستیم، بهگونهای که این دو دوره 65 درصد از کل مهاجرتهای انجامشده به فلسطین اشغالی را شامل میشود.
آغاز روند نزولی مهاجرت به فلسطین اشغالی
سال 2000 میلادی سیر نزولی مهاجرت آغاز شد، بهگونهای که تعداد مهاجران از 70 هزار نفر در سال 2000 به 43 هزار نفر در سال 2001 کاهش یافت و این تعداد در سال 2002 به 30 هزار نفر و در سال 2003 به 19 هزار نفر رسید. دلیل عمده کاهش سیر مهاجرت در این دوره، انتفاضه مسجدالاقصی در فلسطین است.
میانگین میزان مهاجرت بین سالهای 2005 تا 2017 تغییری نکرده است اما در برخی سالها مهاجرت معکوس در آمار وجود داشته است. در این دوره شاهد جنگ 33روزه، جنگ 22روزه، جنگ 8روزه و جنگ 51روزه بودهایم. در مقاطعی که این جنگها اتفاق افتادهاند، سیر مهاجرت کاهش یافته است.
مرکز آمار رژیم صهیونیستی سال 2017 اعلام کرد میزان مهاجرت در سال 2017 نسبت به سال قبل از آن شاهد 13 درصد کاهش بوده است و در سال 2017 میزان مهاجرت از 31 هزار نفر (در سال 2016) به 27 هزار نفر رسیده است. براساس آمار رژیم صهیونیستی، میزان مهاجرت در سالهای 2008 تا 2014 سیر صعودی داشته و از 15 هزار نفر (سال 2008) به 19 هزار نفر (سال 2013) و سپس 27 هزار نفر (در سال 2017) رسیده است.
پنهانکردن آمار مهاجرت معکوس
صهیونیستها برآورد کردهاند که طی سالهای آینده افزایشی در میزان مهاجرت بهوجود نیاید اما آنچه آنها را نگران میکند آماری است که از آمادگی مهاجرت از فلسطین اشغالی وجود دارد. صهیونیستها هیچ گاه آمار مهاجرت معکوس را اعلام نکردهاند اما برخی منابع غیررسمی از خروج 700 هزار نفر از فلسطین اشغالی خبر میدهد که دیگر بازنگشتهاند. این افراد غالباً تابعیت یک کشور اروپایی یا آمریکا را داشتهاند.
از سوی دیگر یک آمار غیررسمی نشان میدهد که 40 درصد جوانان یهودی سرزمینهای اشغالی آمادگی مهاجرت از فلسطین اشغالی را دارند و این مسئله موجب نگرانی صهیونیستها شده است.
پروژههای جدید انتقال یهودیان به فلسطین اشغالی
طی سالهای 2000 تا 2017 کنفرانسی تحت عنوان «هرتزلیا» برگزار میشود که در آن اتاقهای فکر رژیم صهیونیستی و غربی و آمریکایی حضور دارند. این کنفرانس با نگاهی به منافع رژیم صهیونیستی به تصمیم گیران این رژیم توصیههایی را ارائه میکند. طی این سالها همواره یکی از توصیههای این کنفرانس، اولویت دادن به مسئله مهاجرت و انتقال یهودیان از دیگر کشورها، به فلسطین اشغالی است، بر همین اساس صهیونیستها در تلاشاند تا با همکاری آژانس یهود، در آینده 200 هزار یهودی آرژانتین، 80 هزار یهودی هند و آفریقای جنوبی و هزاران نفر از یهودیان فلاشا را از اتیوپی به فلسطین اشغالی منتقل کنند.
عدمارائه آمار دقیق از مهاجرت معکوس و کاهش مهاجرت
همانگونه که در بالا اشاره شد، صهیونیستها هیچ گاه آماری از مهاجرت معکوس ارائه ندادهاند. با این عملکرد آنها و روش معمول آنها در حذف آمار دقیق باید گفت آماری که ارائه شدهاند اگر کذب محض نباشند در جهت اهداف این رژیم تنظیم شدهاند، با این حال این میزان کاهش را نشان میدهند.
مهاجرت با وجود مانعتراشیهای رژیم صهیونیستی
نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، موانعی است که صهیونیستها برای مهاجرت معکوس در نظر گرفتهاند. کسانی که قصد مهاجرت داشته باشند باید تمامی امکاناتی را که دریافت کردهاند بههمراه مبلغی بهعنوان خسارت و جریمه بازگردانند، ضمن آنکه در صورتی که سرمایهای در فلسطین اشغالی داشته باشند با موانع متعدد امکان خارج کردن سرمایه را به آنها نمیدهند، این علاوه بر قوانینی است که با مهاجرت شامل آنها میشود مثلاً تا مدتی اجازه دریافت گذرنامه یا ویزا ندارند و یا اقداماتی که هنگام درگیری و جنگ اجرایی میشوند و امکان خروج را نمیدهند.
جمعبندی
مسئله صهیونیستها از ابتدای تأسیس رژیم صهیونیستی مسئله جمعیت بوده است و امروز این مسئله به یک بحران تبدیل شده است. براساس پیشبینیهای مراکز آماری رژیم صهیونیستی تا سال 2020 تعداد یهودیان در فلسطین اشغالی 6.96 میلیون نفر خواهد بود در حالی که در همین زمان فلسطینیها به 7.2 میلیون نفر خواهند رسید، این یعنی اینکه تا زوال رژیم صهیونیستی گامی بیشتر نمانده است.
منبع: تسنیم