شوخ‌ طبعی در دفاع مقدس با نگاهی بر کتاب «باران و بوران»

کتاب «باران و بوران» شوخ‌ طبعی‌های رزمندگان در دفاع مقدس را با لهجه شیرین مردمان کازرون بیان می‌کند.
کد خبر: ۲۸۴۱۰۱
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۵ - 19March 2018

شوخ‌طبعی در دفاع مقدس با نگاهی بر کتاب «باران و بوران»به گزارش خبرنگار دفاع پرس از شیراز، نوروز فرصتی مغتنم برای مطالعه است و مطالعه کتاب‌هایی با موضوع طنز و شوخ‌ طبعی در دفاع مقدس زمینه آشنایی بهتر مخاطبان با زوایای مختلف این حماسه مردمی آشنا می‌کند.

کتاب «باران و بوران» نوشته محمد عارف است که چاپ سوم آن با حمایت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس و توسط انتشارات سلمان فارسی به چاپ رسیده است.

این کتاب شوخی‌ها و شیرین‌ کاری‌های مردم و مجاهدان کازرون استان فارس در دوران انقلاب و دفاع مقدس را با لهجه شیرین کازرونی منتشر کرده است.

در بخشی از کتاب با عنوان «سخن ناشر» آمده است: قیام و جهاد علی‌رغم خشونت ظاهری‌اش، در فرهنگ اسلامی از لطافت، قداست و صفای خاصی برخوردار است. شتافتن به‌ سوی میدان نبرد با باطل نمایانگر روح لطیف مجاهد در راه خداست.

رزمنده‌ای که مشتاقانه با پشت پا زدن به مظاهر دنیا به این میدان شتافته و در این راه شیرین‌ترین سرنوشت را شهادت در راه خدا می‌داند، مقصودی جز رعایت حضرت دوست ندارد. چنین شخصی چگونه می‌تواند شادی و سرور خود که از عمل به‌فرمان الهی سرچشمه می‌گیرد را پنهان دارد؟ از این‌رو است که شادترین انسان‌ها و رقیق‌ترین قلب‌ها را در چنین میادین پرخطری می‌توان یافت.

انقلاب اسلامی ملت ایران و هشت سال دفاع مقدس آنها تجلی‌گاه بسیاری از ارزش‌های انسانی بود. فرزندان روح‌الله که به عشق دفاع از دین و کشور و به‌ فرمان امام و رهبر خویش برای پیکار با باطل از یکدیگر سبقت‌ گرفته بودند، حماسه‌ای جاودانه خلق کردند. حماسه‌ای که تاریخ را مبهوت خود کرد. این حماسه‌ آفرینی‌ها با تلخی‌ها و شادی‌های فراوانی همراه شد.

«باران و بوران» اما تلاش ارزنده‌ای در جهت ثبت لحظه‌های شاد، شوخی‌ها و شیرین‌کاری‌های مردم و «مجاهدان کازرونی» در دوران انقلاب و دفاع مقدس است که با قلم هنرمندانهٔ «محمد عارف» و با لهجهٔ شیرین کازرونی نگرش یافته است.

مطالعه این کتاب از یک‌سو خوانندگان را با فرهنگ بخشی از مردم این دیار در ایام وقوع داستان‌ها و نیز اسامی برخی شهدا، مجاهدان و مردم کازرون آشنا کرده و از سوی دیگر آن‌ها را با لهجهٔ اصیل این شهرستان که امروز حتی در میان برخی اهالی کازرون نیز به فراموشی سپرده‌ شده، همراه می‌کند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار