عراقچی در جمع خبرنگاران:

فضای مذاکرات سازنده است/ حملات هوایی تنها راه حل سرکوب داعش نیست

معاون وزیر خارجه گفت: جدیت لازم در میان دو طرف مذاکره کننده وجود دارد و همین امر فضای امیدواری برای ادامه بحث را برای مذاکره کنندگان ایجاد می‌کند.
کد خبر: ۲۸۵۱۰
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۰ - 20September 2014

فضای مذاکرات سازنده  است/ حملات هوایی تنها راه حل سرکوب داعش نیست

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، "سیدعباس عراقچی" در هفتمین دور مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵ که در نیویورک برگزار شد، با تاکید بر اینکه فضای بسیار خوبی بر مذاکرات حاکم است، در جمع خبرنگاران گفت: اختلافاتمان در مذاکرات وجود دارد، ولی هم فضا فضای خوب و سازندهای هست و هم اراده و جدیت لازم در همه طرفها وجود دارد و این نوعی امیدواری را ایجاد میکند که بتوان بحثها را پیش برد.

معاون وزیر امور خارجه ایران از ادامه نشستها در روزهای آینده خبر داد و اظهار داشت: طرحهایی صورت گرفت که جلساتی را به صورت دوجانبه داشته باشیم و بعد موضوعاتی مشخص شد که کارشناسان فنی تیمها در آن خصوص بحثها و مذاکرات را شروع کنند و انشاءالله در طول روزهای آتی بتوانیم به یک جمع بندی برسیم و اگر امکان پذیر باشد پیشرفتی را در مذاکرات داشته باشیم.

این عضو تیم مذاکره کننده کشورمان با کلیدی خواندن موضوع غنی سازی و باقی ماندن اختلافات در این مورد و نیز مراکز اراک و فوردو تصریح کرد: درباره همه موضوعاتی که در حال مذاکره هستیم مشکلاتی وجود دارد و تفاهم هنوز بدست نیامده است، در حال حاضر هم در مورد غنی سازی و ظرفیت غنی سازی که یکی از موضوعات کلیدی است، و هم در مورد اینکه چگونه تحریمها برداشته خواهد شد، در حال مذاکره هستیم.

وی خاطرنشان کرد: طبق توافق ژنو تحریمها باید به صورت جامع و کامل برداشته شود و این یکی از موضوعات مهم مورد بحث است.

معاون وزیر خارجه افزود: با توجه به نوع تحریمها و اقداماتی که ایران باید انجام دهد، این خودش یکی از معضلات بحث ماست و در خصوص مسائل فوردو و اراک هم اگرچه اختلاف نظرهایی داریم، اما گزینههای خوبی مطرح شده و مواضع طرفین خیلی دقیق و روشن شده است و امیدواریم که بتوان پیشرفتی را در روزهای آینده که همه مقامات در نیویورک هستند، انجام دهیم.

عراقچی در پایان گفت: جلسه احتمالی وزیران خارجه ایران و ۱+۵ منوط به روند مذاکرات و احتمالا برای آخر هفته است.

شایان ذکر است؛ عراقچی پیش از این در سخنان خود در شورای امنیت که به بررسی تحولات عراق اختصاص داشت، برتدوین راهبرد فراگیر برای مقابله با گروهک تکفیری داعش تاکید کرد.

وی گفت: "من از ریاست شورای امنیت برای برگزاری این نشست جهت بررسی اوضاع عراق تشکر می کنم. اوضاع این کشور بعد خطرناک و بسیار نگران کنندهای در سه ماه گذشته به خود گرفته است و از اظهارات ابراهیم الجعفری وزیر خارجه عراق و گزارش نیکولای ملادینوف(نماینده سازمان ملل در عراق) شکر میکنیم و امیدواریم پس از برگزاری نشست کنونی شورای امنیت درک ازبحران واقعی در منطقه خاورمیانه بیشتر شود. این خطرات تروریستی برای همهجهان پیامدهایی دارد."

عراقچی افزود: افراطگرایی و اقدامات خشونت بار گروهک موسوم به داعش با وحشیگری زشت خود از خطرات بزرگی است که عراق و سوریه را تهدید می کند و خطرات اینگروهک بر منطقه خاورمیانه سایه افکنده است. گروهک داعش نه گروهی اسلامی ونه یک دولت است و ما هر گروهی را که تلاش می کند اسلام را به اقدامات خشونت بار نسبت دهد محکوم می کنیم. داعش یک گروهک تروریستی است که از هرج و مرج و با حمایت در طول یک دهه گذشته تشکیل شد. گروهک داعش مسئله جدیدی نیست و گروههای مشابه دیگری پس از حمله به عراق و اشغال این کشورتقویت شدند. همزمان با آغاز بحران سوریه و حمایت برخی از کشورهای منطقه ازاین گروهکهای تروریستی فرصت مناسبی برای تقویت این گروهکها ایجاد شد وامروز این گروهک تهدیدی برای طرف هایی هستند که آن را ایجاد کردند. همزمان با دخالت های نظامی، تلاش هایی برای تغییر ساختار جوامع در منطقه خاورمیانه در جریان است و چنین سازمان های تروریستی باعث تقویت افراطگرایی جوانانی شدند که از وضع خوبی برخوردار نبودند و در نهایت بهترین شرایط را برای اقدامات جنایتکارانه خود فراهم کردند. "

وی ادامه داد: "همه بر این مسئله اتفاق نظر دارند افراط گرایی در منطقه خاورمیانه در مقایسه با سال 2001 به شدت گسترش یافته است. بر اساس تجربه یک دهه گذشته بر این باوریم که باید طرح صادقانه و تاثیرگذاری برای مقابله با خطرات تروریست ها در داخل منطقه طراحی شود و این طرح باید از حمایت منطقه ای برخوردار باشد. امروز همه کشورهای منطقه این مسئله را درک می کنندکه افراطگرایی همان طور که خطری برای عراق و سوریه بوده بلکه خطری برای همه کشورهای منطقه است. باید ائتلاف بینالمللی مقابله با داعش راهبرد جدیتدوین کند. برای از بین بردن افراط گرایی راهبرد فراگیری مورد نیاز است. نخست این که از بین بردن افراط گرایی و استفاده از اقدام نظامی علیه سازمانهای تروریستی باید همسو با قوانین بینالملل و منشور سازمان ملل باشد. دوم این که باید حمایت ها از دولت عراق برای مقابله با داعش از طریق تقویت وحدت ملی، یکپارچگی ارضی و روند سیاسی فراگیر در این کشور حمایت شود. سوم این که از توان همه کشورهای منطقه برای مقابله با افراط گرایی وتروریسم حمایت شود. چهارم این که مقابله با داعش در عراق، لبنان و سوریه نیازمند آن است که باید با این دولت ها همکاری داشت. هر راهبرد نظامی که باعث تضعیف قدرت دولت مرکزی به ویژه دولت سوریه شود یا این که در حمایت ازسکنه این کشورها تمایز قائل شود محکوم به شکست است. تاسف بار است که شهرسنجار در برابر نیروهای داعش رها شد. سکنه شهر آمرلی دو ماه در محاصره دشوار نیروهای داعش قرار داشتند. پنجم این که باید بحران در سوریه با تقویتراه حل سیاسی پایان یابد و جنگ در این کشور متوقف شود. ششم این که باید ازتوان همه کشورهای منطقه و نهادهای بین المللی برای مقابله با افراطیهااستفاده کرد و منابع مالی و انسانی آنان را از بین برد و باید تدابیر قاطعی برای توقف حمایت مالی و معنوی تندروها اتخاذ شود. "

عراقچی در ادامه بیان داشت: برای ریشه کردن داعش باید اعزام مبارزان به این گروه از کشورهای منطقه متوقف شود. تنها با استفاده از حملات هوایی نمی توان داعش را از بین برد. هفتم این که باید اشغالگری اسرائیل در اراضی عربی پایان یابد و نباید این رژیم به دلیل جنایات جنگی خود علیه فلسطینیان از محاکمه وبازخواست فرار کند. برخی از کشورهای غربی جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان در نوار غزه را در سطح جنایت نسل کشی توصیف کردند. هشتم این که باید بااسلام هراسی مقابله شود و نباید اقدامات تندروها را به اسلام نسبت داد. جمهوری اسلامی ایران تنها کشور در منطقه است که اراده خود را برای حمایت ازدولت عراق برای مقابله با داعش اعلام کرده است و به این کشور برای نجات بغداد، اربیل و آمرلی کمک کرد و تهران آماده است به کمک های خود از دولتعراق ادامه بدهد و به دیگر کشورهای منطقه که با تهدیدات داعش روبرو هستندکمک کند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار