یادداشت/ رسول حسنی

بیانیه «بن سلمان» برای وحدت آمریکا و عربستان در سالن‌های سینما

سالن‌های سینمای عربستان بعد از 35 سال با فیلم «پلنگ سیاه» بازگشایی می‌شود. این اقدام بنا به سیاست‌های «محمد بن سلمان» صورت می‌گیرد که به دلیل داستان تامل‌برانگیز آن، بیانیه‌ای در مورد رابطه آمریکا و عربستان است.
کد خبر: ۲۸۵۷۸۴
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۱ - 15April 2018

بیانیه «بن سلمان» برای وحدت آمریکا و عربستان در سالن‌های سینماگروه فرهنگ و هنر دفاع پرس ـ رسول حسنی؛ بعد از روی کارآمدن «محمد بن سلمان» عربستان وارد دوره تازه‌ای از اصلاحاتی شد که در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده است. بعد از تحریم سینما از سوی مفتی‌های این کشور، بن سلمان تصمیم گرفت تا درِ سینماها را که بیش از این 35 سال بسته شده بود، باز کند.

بن سلمان برای افتتاح سالن سینماهای کشورش، فیلم «پلنگ سیاه» را انتخاب کرده است که انتخاب تامل برانگیزی است و تا حدودی نسبت ریاض و واشنگتن را روشن می‌کند.

«پلنگ سیاه (Black Panther)» فیلمی در ژانر ابرقهرمانی است که کمپانی «مارول استودیوز» آن را تهیه و «والت دیزنی» آن را توزیع کرده است. «رایان کوگلر» این فیلم را کارگردانی کرده و نیز فیلمنامه آن را با همکاری «جو رابرت کول» نوشته‌است.

«پلنگ سیاه» برای نخستین بار در تاریخ ۲۹ ژانویه ۲۰۱۸ در آمریکا به صورت سه بعدی و آی‌مکس اکران شد. این فیلم با استقبال گسترده منتقدین و تماشاگران همراه شد. منتقدین آن را بهترین اثر ابرقهرمانی می‌دانند و معتقدند فیلم از نظر فرهنگی نیز درای اهمیت است.

همچنین «پلنگ سیاه» در جهان ۱/۱۸۳ میلیارد دلار فروخته‌است تا به اینجا پرفروش‌ترین فیلم سال ۲۰۱۸، نهمین فیلم پرفروش تاریخ آمریکا و چهل و یکمین فیلم پرفروش تمام ادوار تاریخ سینماست.

در خلاصه داستان «پلنگ سیاه» که در ادامه فیلم «کاپیتان آمریکا: جنگ داخلی» ساخته شده آمده است:‌  «پادشاه تچالا به کشورش واکاندا بازمی‌گردد. اما در آن‌جا با دو دشمن قوی که برای سرنگونی او متحد شده‌اند مواجه می‌شود. تچالا باید به عنوان پلنگ سیاه با مأمور «سی‌آی‌ای» اورت کی.راس و نیروهای ویژه واکاندا متحد شود تا از وقوع یک جنگ جهانی جلوگیری کند.»

ناگفته پیداست که این فیلم تا چه میزان بیان کننده روابط عربستان و آمریکا است. با در نظر گرفتن سیاست کینه توزانه بن سلمان در مورد ایران و هماهنگی آن با سیاست‌‌های آمریکا می‌توان چنین برداشت کرد که بن سلمان ایران را دشمن شماره یک خود می‌داند و برای برانداختن این دشمن به مساعدت‌های «سی‌آی‌ای» نیاز مبرم دارد.

عربستان با همه وجود سعی دارد قدرت اول منطقه غرب آسیا باشد یعنی جایگاهی که ایران به مدد سیاست‌گذاری‌های رهبر معظم انقلاب دارد، موضوع حسادت برانگیزی برای بن سلمان جوان است، تا حدی که ایران را تهدیدی برای منافع خود می‌داند.

حمایت ایران از یمن در شرایطی که طرف دیگر مخاصمه عربستان است، همچنین دفاع ایران از «شیخ نمر» باعث شده که عربستان سعودی در تلاشی مذبوحانه دست به اقداماتی اصلاحی بزند تا با جهت‌دهی به افکار عمومی مقبولیتی نسبی ایجاد کند. عربستان چندان قدرتمند نیست تا به اتکای رهبری سیاستمدارانش به قدرت اول منطقه تبدیل شود برای همین به شدت نیازمند قدرت نظامی آمریکاست و انتخاب فیلم «پلنگ سیاه» برای بازگشایی سالن‌های سینماهای عربستان تایید این مدعا است.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها