به گزارش خبرنگار دفاع پرس از بجنورد، «سعید علامیان» نویسنده کشوری، در کارگاه آموزشی روش تحقیق در تاریخ شفاهی اظهار داشت: ضبط کردن مهمترین ابزار در تاریخ شفاهی است و باید انجام شود.
وی بیان کرد: موضوع، اولین عنصر در تاریخ شفاهی و خاطرات شفاهی است که در تاریخ شفاهی به مسئله معروف است و پیرامون مسئله انتخابی مصاحبههایی از افراد سرشناس و یا بازیگران اصلی و حاشیه موضوع گرفته میشود.
علامیان اظهار کرد: هر ساعتی که میگذرد به ضرر تاریخ شفاهی است، چون هر ساعت حافظه فردی به سمت آلزایمری و پاک شدن خاطرات دفاع مقدس پیش میرود و باید قبل از آن که این سرمایهها از بین بروند از آن بهره برد.
این نویسنده کشوری گفت: در خاطرات شفاهی ما با راوی مصاحبه انجاممی دهیم، ولی در تاریخ شفاهی با مجموعهای از راویان پیرامون یک موضوع تاریخی مصاحبه انجام میدهیم و کتاب دارساوین یک تاریخ شفاهی نیست بلکه یک خاطرات شفاهی است.
وی هدف از تاریخ شفاهی و خاطرات شفاهی را روشن کردن زوایای پنهان وقایع عنوان کرد و افزود: برای دستیابی به این زوایای پنهان در هر دو روش استفاده کردن از مصاحبه است.
علامیان ادامه داد: تاریخ شفاهی در واقع یک مصاحبه انتقادی و چالشگری هنگام گفت و گو است در صورتی که خاطرات شفاهی اینگونه نیست.
این نویسنده کشوری اولین اصل در تاریخ شفاهی و خاطرات شفاهی را جلب اعتماد راوی دانست.
وی گفت: در مصاحبه خود با راوی نباید هیچ نوع سمت و سوی سیاسی را دخیل کنیم.
علامیان بیان کرد: یکی از ضروریات مصاحبه این است که مصاحبه کننده اطلاعات کافی از مصاحبه شونده داشته باشد، زیرا این کار به طرح سوال از مصاحبه شونده کمک میکند.
انتهای پیام/