به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، آيت الله مکارم شيرازی از مراجع معظم تقلید در نشست شورای سياستگذاری کنگره بين المللی نقش شيعه در پيدايش و گسترش علوم اسلامی که با حضور شخصيت های علمی و حوزوی و دانشگاهی برگزار شد اظهار داشت: دنيای امروز که دنبال عقلانيت است گمشده خود را بايد در مکتب اهل بيت (ع) جستجو کند.
وی افزود: اسلام از محيطی به نام جاهليت و مملو از خرافات برخاست، آييني که برای علم هيچ محدوديت زمانی و مکانی و مقدار تلاش ندارد و اين انقلاب علمی معجزه ای بزرگ بود، که امروز هم در علم و عقلانيت از همه برتر و درخشان تر است.
این مرجع تقلید عنوان کرد: بعد از پيامبر اکرم (ص)، اين علم در درجه اول به امام علی (ع) و بعد به ائمه اطهار و شيعيان منتقل شد، بنابر اين جای تعجب نيست اگر شيعيان پيشگام در علوم اسلامی باشند .
آيت الله مکارم شيرازی با تاکيد بر اهميت و حجيت عقل و عقلانيت در مکتب شيعه و ساقط شدن آن در اغلب ، فرق ديگر گفت: دنيای امروز که دنبال عقلانيت است گمشده خود را بايد در مکتب اهل بيت جستجو کند.
وی با اشاره به تلاش های علمای اهل بيت در گسترش علوم اسلامی در قرون متمادی گفت: اين تلاش ها يک جا جمع نشده تا معلوم شود، علمای اهل بيت چه خدمات عظيمی به گسترش علوم مختلف اسلامی کرده اند، از اين رو کنکره بين المللی نقش شيعه در پيدايش و گسترش علوم اسلامی برنامه ريزی شد و شکل گرفت.
این مرجع تقلید، با اشاره به حديثي از سيد الشهدا (ع) پيشرفت سريع علمی، سياسی، اجتماعی، اخلاقی و تمدنی اسلام و سايه افکندن آن بر اکثر جهان، در مدت يک قرن را که هنوز برای دانشمندان و مورخان غربی معما است، نتيجه باور و يقين قطعی به مبانی اسلام و ساده زيستی دانست و گفت: اين دو عامل سبب پيشرفت سريع اسلام شد.
وی، دوری از اين دو اصل و تزلزل در يقين به مبانی اسلام و وابستگی به ماديات راسبب ايجاد عقب ماندگی در زمان های بعد برشمرد و ابراز اميدواری کرد: در سايه انقلاب اسلاميی و تقويت اين دو اصل، پيشرفت اسلام در همه جنبه ها محقق شود.
آيت الله مکارم شيرازی با اشاره به اينکه، در زمانی هستيم که می توانيم مکتب اهل بيت را آن گونه که هست در حد توان بازگو کنيم گفت: بايد از اين فرصت حداکثر استفاده در ابعاد علمی ،سياسی و غیره بشود و آثاری از شيعه بماند که در قبل وجود نداشته است.
منبع: صدا و سیما