به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، «حیدر العبادی»، نخست وزیر عراق امروز شنبه طی نطقی از شهر کرکوک اظهار داشت: شهر کرکوک متعلق به همه اعراب، کردها، ترکمن ها، مسلمانان، مسیحیان و دیگر اقلیتهاست و قبول نداریم که متعلق به یک قوم باشد و برای قومی دیگر نباشد.
شفق نیوز گزارش داد، العبادی که در راستای مبارزات انتخاباتی خود به منظور تبلیع برای لیست انتخاباتی خود معروف به النصر به کرکوک رفته است، گفت: این اتحاد شهروندان عراقی است که پیروزی بر داعش را حاصل کرد در حالی که رهبران برخی کشورها تصور می کردند با ورود داعش به شهرهای عراق کار این کشور تمام شده است.
وی با تاکید بر اینکه دولت عراق بین مردم این کشور بر اساس دین و مذهبی فرقی نمی گذارد، گفت: دولت ملاحظه همه شهروندان را میکند چون زمان ظلم و گورهای جمعی به سر آمده است.
العبادی اظهار داشت: برای نابودی داعش همه دست به دست هم دادند از عشایر، ارتش، پلیس، نیروهای پیشمرگه که در اطراف کرکوک بودند و حتی شهروندان هم به آنها ملحق شدند.
نخست وزیر عراق افزود: ما قول دادیم و گفتیم که داعش را سرکوب و شهروندان و خاک عراق را آزاد خواهیم کرد اما بسیاری از رهبران کشورها تصور کردند این موضوع در حد شعار و ادعاست حتی رهبران برخی کشورها آن زمان نقشه عراق را در حال سوختن ترسیم کرده و از پایان عراق نوشتند.
العبادی تاکید کرد: عراق مقاومت کرد و تصورش را نمیکردند که پیشمرگه با ارتش عراق متحد شده و در کنار یکدیگر برای آزادسازی مناطق مبارزه کنند.
چهارمین دور انتخابات پارلمانی عراق قرار است 12 می آینده (22 اردیبهشت 97) در سراسر این کشور برگزار شود.
استان کرکوک در ۲۵۰ کیلومتری شمال بغداد که تنها 13 کرسی در پارلمان آتی عراق دارد، با چند دستگی احزاب و فهرستهای انتخاباتی مختلف مواجه است.
کرکوک با بالغ بر یک میلیون نفر جمعیت یکی از غنیترین شهرهای عراق میباشد و دارای ۴۰٪ صادرات نفت عراق است.
کرکوک در منطقه گستردهای دارای جمعیتی آمیخته از اقوام گوناگون واقع شدهاست و این منطقه در گذر سده بیستم شاهد تغییرات بزرگی در ترکیب قومی خود بودهاست. هر سه قوم کرد، ترکمنهای عراق، و عربها بر این شهر و منطقه ادعای ارضی دارند و هر سه گروه برای مدعای خود شواهد تاریخی ارائه میدهند و از همین رو این شهر از مناطق مورد مناقشه اربیل و بغداد محسوب میشود.
سیاستهای صدام حسین، دیکتاتور معدوم عراق در منطقه کرکوک پس از سال ۱۹۹۱ باعث تبعید و کشتار حدود ۱۲۰ هزار کرد، ترکمن و آشوری از استانهای شمالی عراق به جنوب آن کشور شد که به گفته دیدبان حقوق بشر سازمان ملل بیشتر آنها از کرکوک و روستاهای اطراف بودند اما در اوایل سالهای سرنگونی صدام در سال ۲۰۰۳ میلادی حکومت انتقالی برای بازگشت بیرون شدگان فرایندی را آغاز کرد، کردها نیز کوشش بسیاری برای بازگشت به کرکوک کردند و بر همین پایه ۳۰۰ هزار تن که بیشترشان کرد بودند به کرکوک بازگشتند و جمعیت شهر از ۸۵۰ هزار تن به ۱۱۵۰۰۰۰ هزارن تن رسید.
انتهای پیام/