سردار سرتیپ دوم پاسدار«مجتبي ميناييفرد» فرمانده اطلاعات رزم لشکر19 فجر فارس در دوران دفاع مقدس و رییس سابق کنگره سرداران و 15 هزار شهید استان در گفتگو با خبرنگار دفاع پرس در خصوص شکل گیری اطلاعات رزم سپاه در استان گفت: اولین بار این واژه پر رمز و راز اطلاعات را در سالهای نوجوانی که مقارن با بهار انقلاب اسلامی در پیروزی قیام مردم ایران بود، شنیدم. چند صباحی از به ثمر نشستن مبارزات و مجاهدتها نگذشته بود که هجمهها و توطئهها یکی پس از دیگری مانند پردههای نمایش به اجرا درمیآمد تا آنجا که با استفاده از افرادی فریب خورده رویارویی مسلحانه در کردستان گنبد گرفته تا سیستان و خوزستان و درگیری همه جانبه در شهرها و روستاها، وقتی ترورهای ناجوانمردانه در دستور کار قرار گرفت.
وی بیان داشت: متنی که آن روز همه را شوکه کرد این بود كه مهدی فیروزی، مسئول اطلاعات سپاه شیراز در جلو منزلش مقابل دیدگان خانوادهاش به رگبار بسته شد و به شهادت رسید.
سردار مینایی اظهار داشت: این واژه همیشه پس از سالها نیز برایم حالتی خاص دارد. هیچ فکر نمیکردم که بخش اعظمی از مهمترین سالهای زندگیام را با آن عجین و آشنا شده و کار در وادی اطلاعات را عاشقانه بپذیرم و هنوز نیز باوجود ضعف جسمی و سنی حاضرم در خط مقدم باشم.
این رزمنده دوران دفاع مقدس به شکلگیری اطلاعات در تشکیلات مقدس سپاه اشاره کرد و اظهار داشت: اطلاعات در تشکیلات سپاه جدای از عملیات نبود کما اینکه در سالهای اول هر دو باهم به پیش میرفتند و بچههای اطلاعات طراحان اصلی عملیاتها در مقابله با ضدانقلاب و مسائل شهری و به دنبال آن در جنگ تحمیلی بودند.
وی در ادامه به مصداق واقعی ظهور اعجوبه اطلاعاتی شهید والامقام «حسن باقری» اشاره کرد و گفت: شناخت ابعاد وجودی این مرد بزرگ به خودی خود معرف اطلاعات و نحوه شکلگیری و تأثیرگذاری اطلاعات در تحولات سپاه پاسداران و در سطح کشوری است.
فرمانده اطلاعات رزم لشکر19 فجر فارس تصریح کرد: جنوب کشور به ویژه در مرکزیت فارس و شیراز نیز از قاعده تأثیرگذار اطلاعات بازنمانده و همیشه مثل سایر رشتههای گوناگون سیاسی و اقتصادی در این زمینه نیز ید طولایی دارد و همانگونه که در بیان مقام عظمای ولایت آمده است: «شیراز حقاً و انصافاً یک قله است و عدد 14600 شهید بیانگر آن است که فارس یکپارچه درگیر جنگ بوده است.
سردار مینایی تاکید داشت: استان فارس افتخار دارد که حتی قبل از 31 شهریور در مناطق مختلف حضور داشته و در شلمچه و خسروآباد شهدایی را تقدیم كند، بنابراین بدون شک حضور فعال و مؤثر باعث شده تا عناصر و رزمندگان و در بعد بالاتر که یگانها تشکیل شدند یا شناختی عمیق و درکی صحیح از زمین و دشمن در طراحی و پاسخ به شبهات فرماندهان جهت عملیاتها بسیار دقیق ظاهر شدند.
وی در ادامه به وجود یگانهای گوناگون با رستههای پیاده، زرهی، هوایی، مقاومت و مهندسی اشاره کرد و بیان داشت: هرکدام به تناسب خود در مقوله اطلاعات نیاز مبرم به تشکیل واحدهای اطلاعاتی قوی بوده و شاید از حیث تربیت کادرهای این رسته در سطح کشور بینظیر باشد.
مینایی فرد توجه ویژه به آموزش و بهکارگیری در حدود 80 عملیات از دهلاویه و سوسنگرد گرفته تا ثامنالائمه و بدر و والفجر 8 و کربلای 4 و 5 و غیره تقدیم بالاترین آمار شهدای اطلاعات را به استان فارس یادآوری کرد و گفت: انجام شناساییهای دقیق و کم خطا که اوج آن در کربلای 4 صورت گرفت در چیزی کمتر از 20 روز عملیات کربلای پنج در منطقه کوت سواری و عبور تمام توان سپاه از معبرهای کربلای 4 بارزترین توانمندی بچههای فارس است که فرماندهان وقت سپاه اذعان داشتند لشکر 19 فجر پرچمدار کربلای 4 و 5 است.
رییس سابق کنگره سرداران و 15 هزار شهید استان فارس اظهار داشت: حماسههای جاوید از اولین شناسایی در البکر و الامیه و دریا توسط شهید عبدالله رودکی و گذراندن شبهای طاقتفرسای غواصان فارس در لشکر مقدس المهدی (عج) در دهانه فاو یعنی سختترین و بدترین شرایط در کل منطقه عملیاتی هنوز نقل گرم خاطرات راویان است.
وی افزود: اطلاعات فارس را کمتر زمینی است که در کشور که جای پای آنان را نشناسد، از حضور در شرق و مبارزه با اشرار و عوامل مواد مخدر تا حضور در حدود 2000 کیلومتر مرز آبی جنوبی و جزایر خلیج همیشه فارس حماسهها آفریدهاند که به جرأت میتوان گفت هیچ استانی چنین پرونده درخشانی نداشته و ندارند کما اینکه هماکنون در قرارگاه مدینه منوره این مهم ادامه دارد.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه خلبانان قهرمان شهید پایگاه شکاری شیراز همچون سرلشکر خلبان شهید اسدزاده و سرلشکر خلبان شهید حرّاف و سایرین از اساتید بینظیر شناسایی هوایی هستند، ببان داشت: ستیغ کوههای پوشیده از برف از کلاشین گرفته تا سورن و سورکوه همه گواهی میدهند که چه شبهای سرد و سختی را بچههای اطلاعات فارس در شناسایی حلبچه و دوجیله گذراندند. حماسه احد که توسط مرتضی جاویدی (اشلو) و گردان فجر قهرمان آفریدند مرهون شناسایی دقیق از دشمن در حاج عمران توسط شهید امین کیهانفرد و جانباز گرامی حاج کاظم حقیقت و بچههای گمنام اطلاعات لشکر مقدس المهدی (عج) بود که از آنان نامی جاودان بهجای گذاشت و امام (ره) بر پیشانی مرتضی بوسه زدند.
سردار مینایی رمز موفقیت اطلاعات فارس را سه عامل ایمان، انضباط و آموزش دانست و گفت: هرچند در این مجال یاد کردن از همه مصادیق امکانپذیر نیست. لکن به دلیل حقی که شهدا دارند باید یادکرد از پیشکسوتان شهید اطلاعات فارس همچون مهدی فولادفر، جلال کوشا، عزیز بابایی، جلیل ملکپور، هاشم شیخی، سهراب جعفری و متخصص گمنام حسام حقنگهدار.
انتهای پیام/