صالحی در اختتامیه نمایشگاه کتاب:

بازدید ۶۰۰ هزار نفر از نمایشگاه کتاب طی ۲ روز گذشته/ صنعت نشر دریچه دیپلماسی عمومی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بازدید ۶۰۰ هزار نفر از نمایشگاه کتاب تهران طی ۲ روز گذشته گفت: صنعت نشر دریچه دیپلماسی عمومی است که باید به آن توجه کنیم.
کد خبر: ۲۹۰۷۵۰
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۲ - 12May 2018

بازدید ۶۰۰ هزار نفر از نمایشگاه کتاب طی ۲ روز گذشته/ صنعت نشر دریچه دیپلماسی عمومی استبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در آیین اختتامیه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت: نمایشگاه کتاب تهران از زوایه‌های متعددی قابل توجه است؛ بویژه از این زاویه که مهمترین اتفاق فرهنگی مردمی و تجمع بزرگ ایرانیان از شهرستان‌ها و تهران است.

وی گفت: بر اساس آمار جمعیت‌شناسی، حدود ۶۰۰ هزار نفر طی ۲ روز گذشته از نمایشگاه بازدید کردند. ما در ۲ روز گذشته بیش از نیم میلیون نفر حضور مردمی را در نمایشگاه داشتیم و مایه مباهات است که مردم با فضای فرهنگ چنین الفتی دارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نمایشگاه کتاب تهران بر دیپلماسی فرهنگی تاثیر دارد و در قالب آن، فرصت ارتباط با صد‌ها موسسه، ناشر و نویسنده خارجی را پیدا می‌کنیم که این فرصتی نایاب است.

صالحی تصریح کرد: حوزه نشر گرچه یک حوزه فرهنگی است، اما رابطه آن با اشتغال را هم باید دید؛ چرا که ۲۰ رشته در این حوزه وجود دارد. حوزه نشر ایران دربردارنده عناوین منحصر شغلی و عناوین غیر مستقیم است. وقتی یک کتاب نمایشنامه تولید می‌شود از دل آن فیلم تولید می‌شود و با این نگاه حوزه نشر می‌تواند بیش از گذشته بر مسئله اشتغال تاثیر بگذارد.

وی تاکید کرد: فضای کل فرهنگ و تاکیدات رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور بر توسعه جدی جریان علمی کشور است. توسعه علمی کشور اجزایی دارد که یکی از شاخص‌های آن تولید علم است. ما در ۴۰ سال گذشته یک میلیون و ۲۳۰ هزار کتاب چاپ کرده‌ایم که از این تعداد، میزان کتاب علوم عملی و ریاضیات ۱۴ درصد و علوم اجتماعی ۱۳ درصد است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اکنون جریان تولید علم در کشور به گونه‌ای است که کتاب‌های مولد علم میزان قابل توجهی دارند؛ بنابراین بحث صنعت نشر از منظر تولید علم نیز قابل توجه است؛ چون ناشران بار اساسی را در جریان تولید علم به دوش می‌کشند.

صالحی بیان کرد: نشر را از لحاظ دیپلماسی نیز باید دید؛ چون صنعت نشر دریچه دیپلماسی عمومی نیز هست. ما از طریق ترجمه با اقصی‌نقاط جهان مرتبط هستیم، جهان را از طریق کتاب می‌شناسیم و ارتباط برقرار می‌کنیم.

وی گفت: کتاب و نویسندگان می‌توانند فرصت قابل توجهی را برای دیپلماسی عمومی فراهم کنند. اگر در گذشته حافظ نقطه ارتباط جهانی بود، امروز نیز چنین فرصتی داریم. کتاب به عنوان فرصت اشتغال، فرصت علمی و ارتباطی قرار می‌گیرد.

بنا بر این گزارش، آیین اختتامیه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بعد از ظهر امروز (شنبه، ۲۲ اردیبهشت) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیران کشور‌های خارجی و جمعی از ناشران در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

این نمایشگاه با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در تهران برپا شد.

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار